Cine este doctor Oz. Medicul în care toată lumea are încredere

3 februarie, 2015

Doctorul Oz, devenit celebru în America şi în toată lumea, este cel mai apreciat doctor la ora actuală, datorită diverselor probleme pe care le pune în discuţie şi cărora le găseşte leacuri adunate din toate tradiţiile lumii.

Cunoscutul doctor Oz este o celebritate în chirurgia cardiacă, ce a devenit faimos după ce a apărut în show-ul lui Oprah Winfrey. Acum cei doi colaborează într-un nou proiect, The Dr. Oz Show, un show extrem de vizionat şi iubit de americani.

Doctor Oz – scurt istoric

Născut pe 11 iunie 1960 în Cleveland, Ohio, Statele Unite ale Americii, Mehmet Cengiz Oz a adus medicina complementară în faţa publicului prin show-uri televizate, ca gazdă radio sau prin scoaterea unor publicaţii. Primul lui show televizat, Second Opinion with Dr. Oz, a durat doar un sezon, făcându-se super cunoscut abia în show-ul lui Oprah Winfrey. După această apariţie de succes, Oz este gazda propriului show de sănătate, The Dr. Oz Show.

La vârsta de 7 ani, Oz decide să devină medic, văzând cum tatăl său aduce speranţă în sufletele pacienţilor săi, tatăl său fiind chirurg al Centrului Medical Wilmington. După ce a terminat facultatea la cunoscuta Universitate Harvard, Oz a obţinut un MBA (Master of Business Administration) în cadrul Şcolii Wharton şi un MD (Medicinae Baccalaureus) în cadrul Universităţii din Pennsylvania, Şcoala de Medicină.

Oz şi-a demonstrat faptul că poate fi un chirurg de excepţie şi a devenit unul dintre cei mai buni specialişti în transplantul de inimă. Ceea ce l-a determinat pe Oz să facă mai mult pentru oameni a fost cazul unui pacient a cărui familie a refuzat o transfuzie de sânge din motive religioase. De aici a pornit dorinţa de a căuta practici alternative la tratamentele existente deja şi le-a combinat cu succes într-un show pentru întreaga lume.

Doctor Oz – începuturile celebrităţii

În 1994 Oz a înfiinţat Institutul de Cardiologie şi Medicină Complementară a Spitalului Presbitarian din New York, pe care îl conduce şi este vice-preşedinte şi profesor la catedra de Chirurgie a Universităţii Columbia. Împreună cu soţia sa, Lisa, a scris şi publicat în 1998 cartea Healing from the Heart: A leading Surgeon Combines Eastern and Weastern Traditions to Create the Medicine of the Future. Iar în 2003, Oz şi soţia sa au creat show-ul Second Opinion with Dr. Oz şi au avut printre invitaţi pe Charlie Sheen, Patti LaBelle, Quincy Jones şi Oprah Winfrey. De aici a început, practic, expunerea sa ca persoană publică.

După ce a avut-o pe regina talk show-ului american, Oprah Winfrey, în emisiunea sa, Oz a dezvoltat o relaţie de muncă excepţională cu aceasta. Iar Oprah a început să îl cheme regulat pe Oz în cadrul seriei de emisiuni televizate The Oprah Winfrey Show şi în cadrul seriei de emisiuni la radio Oprah & Friends.

Curând a devenit extrem de cunoscut în întreaga Americă, iar apariţiile din show-urile lui Oprah au fost de mare succes. De asemenea, Oz a început să publice seria de cărţi YOU, care au devenit cele mai vândute în toată ţara şi să scrie articole într-o rubrică din revista Esquire.

The Dr. Oz Show

În 2009, în urma succesului înregistrat la emisiunile lui Oprah, aceasta s-a oferit să fie co-producătorul unei serii de emisiuni televizate, The Dr. Oz Show. Emisiunea i-a adus doctorului trei premii Emmy consecutive şi se bucură şi în prezent de un rating uriaş. Începând cu 2014 a lansat propria revistă pentru un stil de viaţă sănătos.

Cu toate că multe dintre produsele pe care doctorul Oz le prezintă în emisiunea sa nu au dovada ştiinţifică a cercetării efectelor lor, foarte mulţi oameni cumpără produsele pe care Oz le consideră benefice pentru organism. El a declarat că “show-ul meu este despre speranţă şi vreau ca oamenii să realizeze că există mai multe căi pentru a-şi regândi viitorul”, conform CBS News.

De asemenea a declarat că ar trebui să se facă mult mai multe cercetări şi studii pe suplimentele de pe piaţă care se consideră a fi excelente pentru sănătate, dar care în realitate nu se ştie cât sunt de sigure. El recomandă produse naturale, plante, ceaiuri, care au fost folosite cu încredere de predecesorii noştri.

Doctorul Oz este el însuşi un exemplu demn de urmat, fiind un soţ care îşi iubeşte soţia şi un tată fericit, are 4 copii, dintre care ultima fiică, Daphne a început să calce pe urmele lui ca gazdă de televiziune şi scriitoare. Revista Esquire l-a pus pe doctorul Oz pe locul 75 în topul celor mai influente persoane ale secolului 21, iar revista Time l-a clasat pe locul 44 în topul celor mai influenţi oameni de ştiinţă în 2008.Recente pe Ok! Magazine

Luciu Nicoleta2 jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
tatoiu3 facebook jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg