Cum şi-a ascuns Freddie Mercury boala până în ziua în care a murit?

9 noiembrie, 2018
3 queen profimedia 0392738160 jpg jpeg

Astăzi, Freddie Mercury este omul momentului şi asta şi datorită celui mai vizionat film din sălile de cinema, Bohemian Rhapsody, cu Rami Malek în rolul principal. Pe 24 noiembrie 1991, frontmanul trupei Queen pleca dintre noi, răpus de o bronhopneumonie cauzată de SIDA, boală contractată în urma numeroaselor relaţii clandestine cu bărbaţi. 

Freddie avea doar 45 de ani când ne spunea Adio. Iar lumea şi fanii care l-au iubit atât de mult au aflat că adoratul lor se luptă cu boala momentului, în acele vremuri, de-abia cu o zi înainte ca acesta să moară. Chiar dacă se speculase de mult că Mercury ar putea să aibă SIDA, din cauza înfăţişării lui slăbite şi bolnăvicioase şi a faptului că trupa Queen renunţase la turnee, Freddie şi managerul lui au dat publicităţii un comunicat în care au confirmat aceste bănuielile, pe 23 noiembrie 1991.

image

“În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi că am SIDA. Am simţit că este corect să ţin această informaţie doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta cu această boală teribilă. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine şi sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înţelegeţi că această politică va continua.”

A doua zi, starul murea.

Freddie a ţinut mult ascuns cruntul diagnostic chiar şi faţă de colegii lui de trupă, cei trei aflând despre boala solistului vocal de-abia în 1989, la doi ani după ce acesta a primit confirmarea că testul HIV pe care l-a făcut a ieşit pozitiv. Şi cu doi ani înainte ca Freddie să se stingă.Recente pe Ok! Magazine

Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg
Denis Motans PNG
Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg