De ce nu mai consumă Costi Ioniţă carne de nouă ani. Problema de sănătate care l-a speriat: ” Dacă nu făceam asta, nu ştiu dacă mai ajungeam aici”

24 martie, 2021
Costi Ioniţă png

Invitat la ”Chefi la Cuţite”, Costi Ioniţă a impresionat juraţii nu doar cu preparatele, ci şi cu mărturisirile sale. Artistul de 43 de ani nu mai consumă carne de nouă ani, motivul fiind o problemă de sănătate care l-a speriat foate tare. 

Pasionat de gastronomie, Costi Ioniţă a venit în platou la ”Chefi la cuţite” pentru a impresiona juraţii cu aptitudinile sale, însă nu s-a rezumat doar la gătit. Artistul în vârstă de 43 de ani a mărturisit că sunt aproape zece ani de când nu mai mănâncă deloc carne.

”Sunt vegan de doi ani de zile şi vegetarian de nouă ani, n-am mai pus carne în gură. Dacă nu făceam chestia asta nu ştiu dacă mai ajungeam aici. Am avut probleme de sănătate şi un doctor chirurg de la noi din ţară mi-a zis «nu mai mânca carne dacă vrei să te refaci» şi ăsta a fost pentru mine un semn”, le-a declarat Costi Ioniţă celor trei juraţi. 

screen shot 2021 03 24 at 09 39 43 png png
Costi Ioniţă

Conform declaraţiilor date în presă în urmă cu nouă ani, problema de sănătate care l-a determinat pe artist să renunţe la carne a fost o hernie de disc cu simptome cumplite.

Nu puteam să mă mai mişc din pat. Dumnezeu m-a ghidat către nişte oameni. Aveam un fel de hernie multiplă la coloană. Boala este o atenţionare, ceva nu faci bine! Eu nu făceam bine multe lucruri, de 3 ani sunt vegetarian. Nu este suficient să gândeşti pozitiv, trebuie să lucrezi pentru asta”, declara Costi Ioniţă în 2013 la ”Răi, da buni”.

screen shot 2021 03 24 at 09 39 10 png png

În paralel cu regimul vegetarian, fostul component al trupei Valahia a început să facă sport - cardio şi yoga - reuşind să dea jos multe kilograme şi, într-un final, a convins-o şi pe mama sa de aproape 80 de ani să renunţe la carne.

”Şi-a prelungit viaţa renunţând la carne. Mortăciunile aduc în tine moarte. Ea a înţeles acest lucru, mulţi oameni nu înţeleg asta. Merg pe alte principii, strict chimice. Omul nu trebuie să se hrănească doar cu mâncare, pentru ale trupului, ci şi pentru ale sufletului”, a mărturisit Costi Ioniţă la ”Survivor”. 

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg