De vorbă cu Alejandro Lococo, campionul de rap freestyle de la masa de poker

13 martie, 2023

Mai cunoscut sub numele de Papo MC, argentinianul Alejandro Lococo este un campion mondial de freestyle rap (adică acele dueluri în rime improvizate, pe care le știi mai bine din filmul 8 Miles, cu Eminem) și un content creator cu o pasiune pentru jocul de poker, iar aceste aspecte sunt suficiente pentru ca acest sud-american cu spirit colorat să devină ambasador PokerStars.

Alejandro Lococo ©Manuel Kovsca PSPC  DSC9139 Jan 31 2023 jpg

Revista OK! l-a întâlnit pe artistul argentinian Alejandro Lococo în plină competiție, la Turneul European de Poker de la Paris, desfășurat la sfârșitul lunii februarie, ocazie cu care am vorbit despre ce înseamnă să fii jucător profesionist de poker și, mai ales, de ce este nevoie pentru a excela la masa de joc. Și, mai ales, pentru a te distra în timp ce o faci, așa cum o face Alejandro Lococo.

Papo, spune-ne câte ceva despre tine și ce înseamnă să fii un freestyle rapper.

Alejandro Lococo M-am născut și am crescut în Mar del Plata, un oraș de coastă aflat la patru ore distanță de mers cu mașina de capitala Buenos Aires. Am început să merg să văd dueluri rap pe când aveam 14 ani și, un an mai târziu, am început să particip la competiții de genul ăsta. Pot spune că mi-am petrecut jumătate de viață în competiții de freestyle rap. Sunt competiții contra cronometru, în care există probe de genul să spui zece rime într-un minut. Când am început să fac asta în orașul meu, mișcarea freestyle însemna nu mai mult de 40 de oameni. Erau show-uri cu 16 rapperi și 16 prieteni de-ai lor. Azi, în schimb, facem show-uri pentru peste 10.000 de oameni. Când am început să fac asta, în 2016, lucram la o companie mare din Argentina, dar am renunțat la jobul meu, deși era unul bine plătit. Nu mă simțeam bine cu mine, cu viața mea.

Așa că ai început să faci rime.

Alejandro Lococo Da, lucram într-un domeniu care simțeam că nu mă reprezintă. Toată lumea mi-a spus că sunt nebun să renunț la un job atât de bine plătit. Am început să fac mici show-uri de freestyle rap pe străzile orașului și chiar în autobuzele publice. Oamenii îmi dădeau cuvintele și eu făceam rime cu ele. Mă pricepeam, iar în acel an am ajuns chiar la campionatul național de freestyle rap din Argentina. Apoi, am participat și la concursurile mondiale, iar astăzi pot să spun că mă clasez în top 5 al celor mai buni rapperi de freestyle din lume.

Și acum ești cel mai bun rapper de la masa de poker.

Alejandro Lococo Cu pokerul s-a întâmplat la fel. Am început să joc cu prietenii și-apoi m-am înscris și la turnee, unde mi-am dat seama că sunt chiar bun. Am ajuns chiar și în Las Vegas, la turneul World Series of Poker, acolo unde am mers până în finală. Mi-am schimbat cu totul viața. Sunt foarte competitiv și trebuie să recunosc că sunt trist dacă mă clasific pe alt loc decât pe primul. Mereu spun că avem doar o viață, așa că vreau s-o trăiesc făcând lucrurile care-mi plac.

Sunt multe celebrități care joacă în circuitul Poker Stars, actori precum comediantul Kevin Hart sau jucători de fotbal precum Neymar. Ai avut ocazia să joci la o masă cu o vedetă?

Alejandro Lococo Da, am jucat cu Neymar. L-am cunoscut mai demult, am jucat online cu el jocul Among us, un joc de strategie care se joacă în zece oameni. Eram acasă și un content creator celebru în Spania m-a sunat și mi-a cerut să jucăm Among us, deși eu jucasem asta 35 de zile la rând și voiam să iau o pauză și să mă duc cu familia la plajă. Când m-am dus la birou pentru streaming, am văzut un call de la Neymar. A fost amuzant, am jucat amândoi în aceeași echipă. Apoi, l-am întâlnit și în persoană la turneul de poker de la Monte Carlo. Chiar m-a invitat la un mic turneu de genul sit and go cu prietenii lui. Bineînțeles că am acceptat.

Alejandro Lococo EV03 Day1 Tomas Stacha NZ7 8570 jpg

Cum e atmosfera la un turneu de poker de genul EPT Paris? Crezi că majoritatea vine pentru concursul în sine sau mai mult pentru socializare, pentru vibe-ul turneului?

Alejandro Lococo Cei mai mulți vin pentru întreaga experiență. Întâlnești oameni care vorbesc limbi diferite, chiar îți faci și prieteni prin toate părțile lumii. La turneul din Bahamas, m-am împrietenit cu un tip din India care mi-a zis că pot să-l vizitez oricând. Întâlnești oameni, nu doar jucători de poker. Trebuie să înțelegem că pokerul este un joc pe care-l putem juca și la nivel profesionist, însă esența cuvântului joc este să te distrezi cu prietenii.

Foto: Poker Stars, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg