Decizie surprinzătoare! Sandra Izbaşa cere să i se retragă titlul de cetăţean de onoare al oraşului Buşteni

25 august, 2021
1 sandra izbasa 2 jpg jpeg

Fosta gimnastă vrea să scape de o distincţie pe care a primit-p în anul 2014. Care sunt motivele ei?

Sandra Izbaşa are acasă o întreagă panoplie de medalii şi distincţii, dar, dintre toate, vrea neapărat să scape de una dintre ele. Este vorba despre titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Buşteni, conferit în anul 2014, la doi ani după aurul olimpic obţinut la sărituri la Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra.

De ce, însă, şi-ar dori o mare sportivă să returneze un titlu onorant?

Ei bine, se pare că Sandra Izbaşa (31) a fost lezată de câteva materiale jurnalistice locale, care o indicau drept beneficiara unui teren acordat gratuit de autorităţile din Buşteni, precum şi a unor favoruri pe linie politică. Fosta campioană olimpică spune că toate aceste lucruri sunt neadevărate şi că a acceptat ca imaginea sa să fie folosită în scopul promovării turistice a staţiunii montane, nicidecum în scop electoral. 

Iată şi scrisoarea deschisă transmisă public edilului oraşului Buşteni:

"În atenţia domnului primar al Oraşului Buşteni, Corbu Mircea, În calitatea de Cetăţean de Onoare al oraşului pe care îl conduceţi, calitate dobândită în anul 2014, în timpul mandatului fostului edil al Buşteniului, Emanoil Savin, vă fac cunoscută decizia mea de a renunţa la acest titlu din următoarele motive: 1. În spaţiul public au apărut declaraţii şi materiale de presă mincinoase care declarau faptul că am dobândit sau că urmează să dobândesc prin prisma calităţii de cetăţean de onoare, un teren cu suprafaţa de 500 MP pe raza localităţii, informaţie total neadevărată. 2. Unul dintre puţinele “beneficii” de care mă puteam “bucura” în aceşti 7 ani de zile era reprezentat de transportul public gratuit între localităţile Buşteni şi Azuga, “gest” pe care prefer să îl “donez” persoanelor care au nevoie cu adevărat de acest lucru. 3. Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale, nu mă reprezintă, întrucât nu am şi nu am avut niciodată niciun fel de apartenenţă sau implicare politică, indiferent de culoarea ei. Fotografiile publicate în spaţiul public au fost făcute sub pretextul “arhivelor personale”, ulterior descoperind postarea lor în mediile online cu descrieri care sugerau susţinerea mea politică faţă de unele persoane care urmau să candideze pentru diferite funcţii publice, fără acordul meu prealabil, fapt ce mă dezonorează. 4. Timp de 7 ani de zile am servit promovării imaginii turistice a oraşului Buşteni prin cesionarea pro bono a imaginii mele în scopul folosirii ei în mediul outdoor, prin afişarea fotografiilor pe bannerele din centrul oraşului, această imagine fiind asociată în mod greşit cu unele “favoruri politice” de care aş fi beneficiat, un alt lucru total neadevărat. 5. Din respect pentru cetăţenii Oraşului Buşteni, plătitori de taxe şi impozite, nu doresc asocierea titlului primit în anul 2014 cu propria-mi persoană întrucât simbolistica lui nu a adus, nu aduce în prezent şi nici nu va aduce în viitor niciun serviciu nici mie, nici comunităţii sau oraşului. Aleg să iau această decizie din respect faţă de istoria localităţii Buşteni şi a cetăţenilor de bună credinţă care au nevoie de un alt tip de promovare şi dezvoltare a localităţii şi comunităţii lor, de rezolvarea problemelor pe plan intern şi repoziţionarea pe harta turistică a României şi a Europei prin prisma tuturor posibilităţilor pe care Buşteniul şi locuitorii lui le pot oferi turiştilor care vor alege să îi viziteze dar şi pentru a renunţa la orice asociere de tip politic care a existat sau care va mai putea exista şi care nu îmi face cinste în niciun fel. Promit că mă voi întoarce în Buşteni ori de câte ori voi simţi nevoia să mă bucur de frumuseţile locului, în calitate de cetăţean obişnuit, nu în calitate de cetăţean de onoare, fiindcă “onoarea” simt că mi-o dobândesc acum, prin această decizie, iar mai departe, dumneavoastră, cetăţenii de rând, o veţi consolida sau nu, în sânul comunităţii în care trăiţi! Cu respect, Sandra Izbaşa"Recente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg