După 10 ani, Dan Helciug concurează la Eurovision! Piesa lui a ajuns în semifinala naţională

13 ianuarie, 2022
1 dan helciug eurovision 2022 jpg jpeg

La finalul unui an pandemic greu, artistul se simte revitalizat de aceast─â reu┼čit─â muzical─â.

Dan Helciug (47) ┼či-a pus mari speran┼úe ├«n piesa ÔÇ×241ÔÇŁ, prezentat─â la preselec┼úia na┼úional─â Eurovision. Iar vestea c─â a fost selectat─â ├«n semifinal─â a venit ca o mic─â victorie la cap─âtul unei perioade ├«n care a trebuit s─â stea departe de scen─â, din ra┼úiuni pandemice.

, scria Dan Helciug pe pagina sa în decembrie, cu două zile înainte de Crăciun.

ÔÇ×Piesa cu care particip la Eurovision se nume┼čte ┬ź241┬╗ ┼či e de pe albumul la care lucrez acum, un nou concept de rock electronic, folk indie, ceva de genul ─âsta, dar oricum, este un experiment ce fac. Am piesa ├«n rom├ón─â, dar i-am f─âcut text ├«n englez─â, av├ónd ├«n vedere c─â e pentru Eurovision. N-am mai participat cu o pies─â la Eurovision de 10 ani. Am prezentat ┼či am fost invitat s─â c├óntÔÇŁ, a spus el pentru click.ro.

├Än lunile de inactivitate din timpul pandemiei, artistul a recunoscut c─â a trecut prin momente grele ┼či c─â a fost nevoit s─â se reprofileze. "Eu sunt ┼či actor, colaborator Disney/Pixar/Ager Film (sunt vocea lui Will Smith ├«n varianta autohton─â dublat─â a filmului ┬źAladdin┬╗, de la Disney). (...) Eu ┼či so┼úia mea mai facem ┼či dublaje, ├«n filmele de desene animate sau ├«n alte produc┼úii Disney. Am fost ba ursule┼úi, ba bufni┼úe. E pl─âcut, de┼či nu e u┼čor, nu e simplu. M─â recunoa┼čte lumea ┼či dup─â voce, nu numai dup─â chip, ├«n mall-uri, c├ónd ie┼čeam la cump─âr─âturiÔÇŁ, a dezv─âluit el pentru playtech.ro.

├Än 2021, ar fi trebuit s─â aib─â loc ┼či spectacolul aniversar "Spitalul de urgen┼ú─â". "Nu am vrut s─â fie evenimentul chinuit cu oameni c─ârora le e fric─â s─â vin─â la concert, s─â-i pun ├«n pericol", a explicat solistul de ce a decis s─â am├óne evenimentul.

Revenind la Eurovision, pe lista semifinali┼čtilor se reg─âsesc ┼či alte nume cunoscute precum Carmen Trandafir ("M─â┼čti"), Cezar Ouatu ("For everyone"), Ciro De Luca ("Imperdonabile"), Claudia Pavel & Minodora & Diana ("Rom├ónia mea") sau Vizi Imre ("Sparrow").

Semifinala Selec┼úiei Na┼úionale se ├«ncheie pe 12 februarie, cu un show transmis ├«n direct de TVR. Melodiile care au trecut de etapa preselec┼úiei vor intra ├«n prima etap─â a semifinalei, de unde juriul ┼či telespectatorii vor califica 20 de piese ├«n urm─âtoarea faz─â a concursului.

├Än acest sens, echipa Eurovision Rom├ónia va organiza, ├«n luna ianuarie, o sesiune de ├«nregistr─âri ├«ntr-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 45 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Rom├óne ┼či online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube ┼či pe pagina de Facebook Eurovision Rom├ónia, la ├«nceputul lunii februarie.

├Än premier─â, fanii ├«┼či vor putea vota favori┼úii pe pagina oficial─â Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etap─â a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va ├«ncheia pe 12 februarie, cu un show tv, ├«n cadrul c─âruia juriul de speciali┼čti va alege doar zece piese pentru marea final─â.

Ultimul act al competi┼úiei va avea loc pe 5 martie, c├ónd vom afla ┼či numele reprezentantului ┼ú─ârii noastre ├«n concursul interna┼úional Eurovision, care va avea loc ├«n perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.

FOTO: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Lumini╚Ťa Anghel (2) jpg
seraphina profimedia 0709752102 jpg
clau7 jpg
colaj PNG
brad pitt profimedia 0711363468 jpg
Letizia ╚Öi Felipe ├«n vacan╚Ť─â (2) jpg
amber5 jpg
Brum─â Grecia (2) jpg
untold9 webp
sof7 jpg
M─âd─âlina Ghenea JPG jpg
putin87 jpg
Prin┼úesa Martha Louise a Norvegiei s-a logodit cu ┼čamanul american Durek Verrett foto instagram
FotoJet (32) jpg
vestiar metalic (1) jpg
mari3 jpg
AD5 jpg
kate middleton profimedia 0711051438 jpg