După experienţa unui cancer în 2008, Christina Applegate mai primeşte un diagnostic crunt! Cu ce boală incurabilă se confruntă acum actriţa

10 august, 2021
1 christina applegate jpg jpeg

Necazurile se cam ţin de actriţa Christina Applegate, simpatica Kelly din Familia Bundy.

Însă viaţa sa reală este departe de liniştea şi seninătatea personajului din comedia celebră. După ce în 2008 s-a confruntat cu cancerul de sân şi a trebuit să se opereze, suferind o mastectomie bilaterală, iată că actriţa mai primeşte un diagnostic greu de dus: scleroză multiplă.

SM este o boală autoimună, cronică şi inflamatorie ce afectează sistemul nervos central (SNC). Diagnosticarea poate fi foarte dificilă deoarece nu există un test unic, iar simptomele (printre care se numără probleme de vedere, mers şi vorbit) diferă considerabil de la o persoană la alta. În prezent nu există vindecare pentru SM. De fapt, nimeni nu cunoaşte exact care îi sunt cauzele. Se crede că este o boală autoimună, în care sistemul imunitar începe să atace învelişul protector al axonilor celulelor nervoase (neuronilor), denumită mielină. În timp ce oamenii de ştiinţă fac eforturi să afle ce anume declanşează aceste atacuri, cei mai mulţi dintre ei sunt de acord că genetica, sexul şi factorii de mediu joacă toate un rol important.

Scleroza multiplă este o boală care poate afecta creierul şi măduva spinării, cauzând probleme de vedere şi de echilibru. Este tratabilă în cele mai multe cazuri, deşi speranţa de viaţă este redusă. Este de două sau trei ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi.

Christina Applegate, premiată cu Emmy, a dezvăluit, printr-o postare pe Twitter, că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, potrivit Variety.

Salut, prieteni! Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează", a scris simpatica actriţă.

Applegate a câştigat Primetime Emmy pentru remarcabila apariţie într-un serial de comedie, în "Friends", în 2003. A fost nominalizată la aceeaşi categorie pentru acelaşi serial în 2004. În 2008 şi 2009, Applegate a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă într-un serial comedie pentru rolul din “Samantha Who?”. În 2019 şi 2020, ea a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru “Dead to Me”. A fost nominalizată şi la Globurile de Aur şi selectată de mai multe ori pentru Screen Actors Guild Awards şi People’s Choice Awards.

Cel mai cunoscut rol al său pentru publicul român rămâne Kelly din Familia Bundy.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg