Ela Crăciun lansează “12 luni fără griji”. Cui i se adresează cartea

17 octombrie, 2019
22 ela craciun carte 12 luni fara griji 2 jpg jpeg

Ela Crăciun lansează pe 9 noiembrie cea de-a doua carte a sa, “12 luni fără griji”.  Volumul oferă răspunsuri de la specialişti la 101 întrebări despre primul an de maternitate şi vine în ajutorul viitorilor sau proaspeţilor părinţi. “12 luni fără griji” va fi lansată sâmbătă, 9 noiembrie, ora 16.00, în Promenada Mall, în cadrul unui eveniment special la care vor participa vedete cunoscute din showbiz, dar şi părinţi cu copii din comunitatea online a vedetei de televiziune, care se înscriu din timp pe blogul acesteia, www.elacraciun.ro. În cadrul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe, o tombolă cu premii de mii de euro, precum şi o inedită petrecere aniversară a băieţelului vedetei, Nicholas, care azi împlineşte un an. Cartea „12 luni fără griji” parcurge cele mai importante momente din primul an de maternitate, situaţii prin care trece aproape orice părinte şi oferă răspunsuri la 101 întrebări, având la bază informaţiile oferite de medici şi specialişti din diverse domenii. Cartea este structurată pe 9 capitole:

  • Cu bebe acasă
  • Somnul bebeluşului
  • Cu bebe la doctor
  •  Alăptarea
  • Diversificarea
  • La psiholog
  • Dezvoltarea bebeluşului
  • Cu bebe în vacanţă
  • Despre tine, mamă

„Întotdeauna am încurajat părinţii să consulte medicii specialişti şi să nu culeagă informaţia de pe social media sau forumuri de discuţii. Nu poţi lua o decizie atât de importantă pentru sănătatea copilului tău imitând ce fac ceilalţi cu copiii lor. De aceea, atât pe blogul meu, cât şi în cărţile pe care le-am scris, obţin informaţii corecte de la medici cu experienţă pentru ca viitorii sau actualii părinţi să îşi construiască o bază de cunoştinţe minime despre cum este bine să acţioneze în anumite situaţii. Pentru soluţionarea problemelor pe mai departe le recomand să ia legătura cu medicii lor de familie.

Odată ce ai născut, ajungi să te temi pentru orice pas pe care îl faci şi care implică sănătatea, viaţa şi bunăstarea copilului tău şi atunci vrei să ştii că eşti cea mai bună mamă din lume, că faci cel mai bun lucru şi că vei lua cele mai bune decizii pentru el. Sunt foarte multe moduri de a creşte un copil şi nimeni nu poate oferi o reţetă a fericirii.  Această carte spune povestea mea, de mamă a trei copii şi felul în care am ales eu să îi cresc. În paginile ei veţi găsi o sumă a experienţelor mele personale alături de informaţiile medicilor care mi-au oferit, cu generozitate, sfaturile lor competente. Opiniile aparţin specialiştilor cu care eu am lucrat şi în care am deplină încredere.

Misiunea acestei cărţi este să prezinte realitatea, aşa cum este ea, din perspectiva mea, ca mamă. Îmi doresc să încurajez moderaţia şi normalitatea în creşterea şi educarea copiilor. Nu cred în parentingul dus la extrem, dar, pe de altă parte, sunt şi o persoană destul de tradiţionalistă.

Această carte mă reprezintă în totalitate şi are şi o doză considerabilă de subiectivism. Altfel, ar fi un almanah, nu o experienţă transpusă pe hârtie”, declară Ela Crăciun.Recente pe Ok! Magazine

livia43 jpg
anca serea adi sina png
simona20 jpg
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
erol1 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg