Exclusiv! Lady Diana din The Crown, actrița Elizabeth Debicki, detalii din culisele unui serial epocal

24 noiembrie, 2023

Ultimul sezon al dramei de succes inspirate din viața familiei regale britanice a debutat pe 16 noiembrie, iar partea a doua va urma pe 14 decembrie, acoperind evenimentele care s-au petrecut între 1997, anul în care am pierdut-o pe Lady Di, și 2005.

Personaj recreat de Elizabeth și fotografa Charlotte Hadden, după ședința foto marca Mario Testino
Personaj recreat de Elizabeth și fotografa Charlotte Hadden, după ședința foto marca Mario Testino

Prima parte a văzut-o pe actrița australiană Elizabeth Debicki, în vârstă de 33 de ani, revenind în rolul Prințesei de Wales, Prințul Charles fiind interpretat de actorul Dominic West, în timp ce respectabila Imelda Staunton a reintrat, la rândul ei, îi pielea Reginei Elisabeta. Revista OK! a vorbit în exclusivitate cu cea care îmbracă, pentru a doua oară consecutiv, hainele grele ale celui mai mare icon regal din toate timpurile, într-un sezon șase care poate fi urmărit, deja, pe Netflix.

După interpretarea grozavă din sezonul cinci, cum te-ai simțit când te-ai întors pe platourile de filmare pentru ultimul sezon din The Crown?

Elizabeth Debicki

Mi s-a părut ca întoarcerea acasă. Am filmat sezonul cinci timp de aproape un an, pentru că am făcut multe pregătiri. Iar acum mi s-a părut foarte natural să mă întorc. Au fost aproximativ patru luni între sezoane, dar au trecut foarte repede.

A fost un personaj ușor de abordat și de interpretat după o pauză?

Este foarte greu de spus, probabil că va trebui să-i întrebi pe cei din jurul meu cât de mult a existat ea acolo. Deși am luat o pauză fizică, înainte de a mă întoarce, mă gândeam mereu la ce avea să urmeze.

În acest sezon, unde o găsim pe Prințesa Diana? Literal și emoțional?

O găsim plecând în vacanță cu băieții la Saint-Tropez, alături de familia Al-Fayed. A fost o vacanță organizată de Mohamed Al-Fayed, una exclusivistă pentru a se putea distra în voie și a se bucura de vremea frumoasă. Din punct de vedere emoțional, este într-adevăr o continuare rapidă, în ceea ce privește cronologia reală a povestirii din sezonul cinci. Cred că intenția Dianei este să aibă un pic de spațiu pentru a se recupera și a-și reveni din experiențele prin care trecuse cu puțin timp înainte.

Cum ți s-a părut revenirea la personaj? Ai primit anumite sfaturi pentru a o interpreta pe Prințesa Diana?

Am făcut un mic curs de perfecționare în creierul meu. Dar intrasem deja în personaj, sau ea intrase în mine, de ceva vreme. A fost o revenire rapidă. Și, de fapt, o ușurare. A fost un experiment de actorie interesant pentru mine, să fac al doilea sezon, pentru că nu m-am întors niciodată să filmez ceva pentru al doilea sezon. O mulțime de actori o fac tot timpul, dar eu nu am avut niciodată această experiență. Am simțit că relația mea cu lucrurile pe care le făcusem activ în sezonul cinci era destul de naturală, încă acolo. Aproape că mi s-a părut mai normal să o joc din nou pe Diana decât să fiu eu însămi, să fiu o persoană obișnuită. Ceea ce spune multe despre procesul de realizare a serialului.

Cum a fost atmosfera pe platourile de filmare? Având în vedere că știm încotro se îndreaptă povestea în cazul ei...

Cred că din punct de vedere regizoral, atât pentru Khalid (n.r. Khalid Abdalla îl interpretează pe Dodi Fayed), cât și pentru mine, există o intenționalitate reală de a juca povestea. Modul în care am făcut asta, și cred că Khalid ar fi de acord, este prin a fi foarte, foarte prezenți în fiecare moment al scenei. În multe dintre acele scene ne-am distrat și ne-a plăcut să lucrăm din nou unul cu celălalt. În plus, filmam într-o parte foarte frumoasă a lumii, așa că am lăsat constant asta să mă cuprindă și m-am relaxat. Știind ce urmează în poveste, a fost și foarte solicitant și evident că am purtat această tristețe foarte profundă în mine în timp ce filmam.

Cum ai dezvoltat relația cu băieții, interpreții Prinților William și Harry?

Sunt niște copii foarte frumoși. Sunt foarte deștepți, mult mai deștepți decât mine și sunt amuzanți și foarte amabili. Sunt la fel cum se simt pe ecran, foarte conectați unul la celălalt, și îmi doream cu disperare să mă iubească. Cred că asta se întâmpla și pe ecran. De multe ori mă simțeam mult mai puțin matură decât Rufus și Fflyn (n.r. Prințul William este jucat de Rufus Kampa, iar Prințul Harry de Fflyn Edwards) și am fost ca un trio teribil de prieteni, doar făcând echipă cu ei. Am avut o dinamică naturală și am fost cu adevărat mult mai fericită când filmam scene cu ei. Așa am lucrat și în sezonul cinci, cu copii mult mai mici. M-am gândit foarte conștient că, dacă mă voi asigura că nici măcar nu știu că este pornită camera și vom capta doar energia pe care o avem noi, ca un mic trio, va ieși fantastic. Îi ador și am vrut ca și ei să creadă că sunt cool.

Diana a fost foarte elegantă, super rafinată, cu adevărat șic

Și au crezut?

Nu. În mod devastator, nu.

Au înțeles încotro se îndrepta povestea? Au înțeles cine era Prințesa Diana?

Da. Au fost cu adevărat extraordinari. Robert, directorul de casting, este un geniu al casting-ului, iar când i-am cunoscut pe acești copii, exista doar o esență. Energia lor era perfectă și erau suflete foarte, foarte deschise și foarte amabile. Sună foarte reductor să spui că sunt ei înșiși, dar chiar au fost foarte deschiși și naturali. Au permis ca multe din interiorul lor să iasă la suprafață. Răspunsul lor la lucruri și ceea ce vedeți în serial este foarte real, într-un fel. Uneori spuneau că a fost foarte ciudat când au jucat scenele de după moartea Dianei, iar apoi, deodată, eu intram în cadru și întrebam „Cine vrea un sandwich?”.

Cum evoluează aspectul Prințesei Diana în acest sezon?

Cred că evoluează destul de mult. Eu am simțit mereu că este important acel aspect cu adevărat iconic al părului și al hainelor. Este foarte elegant, super rafinat, cu adevărat șic. A fost foarte distractiv pentru stilista Cate Hall să creeze asta și, desigur, a făcut-o incredibil de bine, cu o mare conștientizare a detaliilor.

Lucrezi îndeaproape cu Amy și Sidonie Roberts și la costume? Cum ți s-a potrivit ceea ce purta Diana?

Da, Sid și cu mine, în mod special, am lucrat foarte strâns la călătoria prin garderoba Dianei. Până când să filmăm această perioadă a poveștii, în sezonul șase, ea a lucrat întotdeauna foarte mult cu referințele foto. Este aproape ca și cum silueta există și ea o completează. Știam amândouă ce trebuie să facem și a trebuit să creăm și o mulțime de costume de baie. Am purtat o mulțime de costume de baie, ceea ce a fost dificil uneori, dar a meritat.

Ai un costum preferat? Ți s-a permis să-l iei acasă?

Nu, nu iau nimic acasă pentru că mi se pare foarte ciudat să fac asta. De fapt, nu am luat nimic, cu excepția unei cărți de vizită a unui medium. Îmi place foarte mult costumul de baie albastru pe care îl poartă Diana când merge până la capătul trambulinei de pe iaht și se așază pe ea. A fost ceva în acel costum de baie și în recrearea acelui moment foarte sacru și important. Într-un fel, mi-a amintit de scena cu rochia de răzbunare din sezonul anterior. Este cât se poate de aproape de imaginea reală.

Prințesa Diana The Crown foto Netflix jpg

Toată lumea are o idee despre Prințesa Diana. Ce ai vrut să transmiți tu despre aceste ultime zile?

Cred că este o provocare cu adevărat unică ca actor să portretizezi acele ultime zile din viața ei. Chiar am avut încredere în planul emoțional al lui Peter (n.r. Morgan, creatorul serialului), pe care l-a creat pentru ca noi să-l urmăm. Cred că a avut o direcție emoțională pentru mine, așa că m-am agățat de asta cu adevărat. Pentru mine, în ceea ce privește călătoria generală prin sezonul șase, unul dintre lucrurile care s-au simțit atât de importante, pentru că știm unde duce povestea, este să ne asigurăm că pe ecran există bucurie și fericire reală, lejeritate și distracție autentică. Deci, asta a fost într-adevăr partea pe care am simțit că o pot controla, într-un fel, și care a devenit un adevărat focus. Și eu chiar aveam nevoie de el. Trebuia să mă distrez și așa am făcut, cât am putut, cu copiii și cu Khalid și Salim (n.r. Salim Daw, interpretul lui Mohamed Al-Fayed). Am făcut-o cu adevărat. Mi s-a părut foarte important să oferim povestea, pentru că, dacă știm ceva din fotografii, este că uneori ei s-au distrat foarte bine.

Foto: Charlotte Hadden, Netflix



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Clint Eastwood Christina Sandera GettyImages 464219426 jpg
FotoJet J LO jpg
The Crown Elizabeth Debicki Diana foto Charlotte Hadden jpg
FotoJet Lidl jpg
Joe Biden s a retras   Casa Albă  (1) jpg
Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea la nunta de lemn la 5 ani de la casatorie (6) jpeg
Neveste disperate profimedia 0137124947 jpg
Emilia Popescu 1 jpg