Fiul Laviniei Petrea a şcoala! Prezentatoarea de la Pro TV a povestit cum decurge totul: "Tremur de emoţii"

2 septembrie, 2020
6 copiii laviniei petrea 3 jpg jpeg

Prezentatoarea Ştirilor Pro TV a anunţat plină de emoţie că fiul său a început şcoala. Lavinia Petrea a luat toate măsurile de protecţie pentru ca băieţelul său să fie în siguranţă. 

O vedem aproape în fiecare dimineaţă la Ştirile Pro TV de la ora 06.00, alături de Mihai Dedu. Apare pe sticlă de ani de zile, dar recent a ales să fie mai deschisă faţă de fanii săi, să facă dezvăluiri despre viaţa personală. Lavinia Petrea şi-a făcut un blog, acolo povesteşte despre întâmplările sale cu trei copii. Da, are un băieţel şi două fetiţe şi este cea mai fericită mamă. 

Fiul ei, Mathias, a început deja şcoala. Se pare că ar fi înscris la o şcoală privată, în Bucureşti. Vedeta a povestit cum a decurs totul: "Primii paşi ai lui Mathias către scoală.❤️ Prima întâlnire cu învăţătoarea lui. Mă bucur că a întâlnit nişte ochi buni, blanzi şi zâmbitori pe chipul ascuns de mască. 🙏 Tremur de emoţii, mai ales că totul este altfel faţa de cum mi-am imaginat ca va fi sau cum fost pentru mine prima zi de şcoală. Sunt însă încrezătoare că totul va fi bine!"

4 copiii laviniei petrea 5 jpg jpeg

Cum se descurcă Lavinia Petrea cu trei copii

"Copiii au nevoie să primească asigurări că mama îi iubeşte. Îi aude şi îi vede. De aceea eu le spun zilnic, pe lângă “te iubesc“, şi: “te văd“ şi “te aud“. Sunt mesaje scurte şi clare, şi aşa, copiii află ce simt deja din partea mamei, dar nu ştiu să definească: dragostea necondiţionată, egală, dar specială, a mamei pentru fiecare dintre fraţi. Eu am aflat că pe acest tip de comunicare se pot construi atâtea!… Cu răbdare, cumpătare şi dragoste. Şi vă asigur că nu sunt doar vorbe înşirate aici. În fiecare zi mă găndesc la răbdare. Am observat că, dacă le explic ceva copiilor o dată, de două ori, de trei ori, ei par să nu aibă nicio reacţie. Nu o au însă imediat, sau când mă aştept eu să o aibă, dar ştiu că mă vor surpinde ei când vor fi pregătiţi, exact cu reacţia pe care eu mi-o doresc. Cu alte cuvinte, îmi educ copiii zilnic, cum să nu fie geloşi unul pe celălalt, prin: comunicare, atenţie pentru fiecare în parte şi validarea lor individuală."

2 copiii laviniei petrea 2 jpg jpeg

Prezentatoarea a mai dezvăluit pe blogul său că ea rezolvă toate problemele copiilor cu calm, mereu le spune să nu se lovească între ei. "Fie că avem un copil, doi, trei sau mai mulţi, ne dorim să nu fie geloşi sau, mai exact, să nu îşi manifeste gelozia în aşa fel încât să devină un stres şi o problemă pentru ei şi pentru cei din jur. Vrem ca fraţii să nu fie geloşi între ei, sau în cazul în care este doar un copil în familie, acesta să nu intre în panică atunci când îşi vede mama luând în braţe un alt copil. Dacă am conştientizat acest aspect şi ne preocupă, este un prim pas în a gestiona gelozia. Am constatat că la copii, ca şi la adulţi de altfel, gelozia îmbracă atâtea forme… Uneori ridică mâna să lovească. Eu sunt acolo si le spun: “ştiu că eşti supărat, dar noi nu ne lovim“.

Alteori plâng sau fac o criză de nervi dintr-un motiv banal, care însă poate fi doar un pretext pentru a-şi elibera furia şi supărarea că fratele sau sora au primit mai devreme o laudă sau o apreciere. Eu sunt acolo şi le reamintesc un lucru bun şi frumos pe care l-au făcut şi le spun cât de minunaţi sunt. Despre jucării sau alte obiecte i-am învăţat cum să le împartă ori să îşi aştepte rândul, dar cel mai important mesaj este că acestea nu trebuie să fie un motiv de ceartă. Dacă o jucărie le provoacă frustrare sau este un motiv de plâns, mai bine o punem deoparte o vreme. Şi le spun asta înainte să înceapă un razboi pe vreun pluş."

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg