FOTO Cum arată acum Twiggy, cel mai de succes model din anii '60?

29 decembrie, 2018
1 twiggy 1 jpg jpeg

În vârstă de 69 de ani, celebra Twiggy, care domina lumea modei de acum mai bine de jumătate de secol, a fost onorată de Regina Marii Britanii cu titlul de Dame a Imperiului Britanic

Recunoscută drept icon cultural britanic, Twiggy a devenit cunoscută în lumea modei din anii '60 datorită look-ului ei androgin, a tunsorii pixie şi a ochilor ei mari magnetizanţi, cu gene lungi. În 1966 era numită British Woman of the Year. Iar anul următor deja faima ei depăşea graniţele Regatului, tronând pe coperta Vogue şi având contracte în Franţa, Japonia şi America. După ce şi-a încheiat cariera în modelling, a făcut cu succes tranziţia la actorie, obţinând două Globuri de Aur, dar şi o nominalizare la Premiul Tony, pentru prestaţia ei într-un musical pe Broadway.

image

De fapt, s-ar putea spune că tot ce a făcut Twiggy a fost menit succesului - pentru că, ulterior, a avut şi propriul show de televiziune, care nu a stat deloc rău la capitolul audienţei. Iar autobiografia ei lansată în 1998 a intrat pe lista best-seller-urilor din acel an. Şi pentru că, după cum se vede în imagini, şi-a menţinut fantastic fizicul, din 2005 încoace a fost imaginea Marks & Spencer, pentru care a realizat şi o colecţie.

image

Căsătorită cu actorul american Michael Witney în 1977, Twiggy şi-a pierdut în 1983 soţul, care a murit în urma unui atac de cord. Englezoaica cu privire cuceritoare şi-a refăcut, însă, viaţa, chiar un an mai târziu, când s-a îndrăgostit de actorul Leigh Lawson, cu care s-a măritat în 1988, acesta adoptând-o şi pe Carly, fiica ei din prima căsnicie.

image

Născută Lesley Hornby, Twiggy a preluat numele celui cu care îşi împarte în continuare viaţa - astfel că ieri a devenit Dame Lesley Lawson, onorată de Regina Marii Britanii pentru serviciile sale aduse modei, artelor şi filantropiei (Twiggy implicându-se în strângerea de sume pentru lupta împotriva cancerului mamar). Extrem de emoţionată, britanica a declarat că i-a fost greu să păstreze secretul, după ce a aflat în urmă cu trei săptămâni şi jumătate că va primi distincţia.

image
image
image

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg