Fran Drescher a dezvăluit trauma din cauza căreia a făcut cancer

10 mai, 2022
Fran Drescher jpg

Publicul român o știe cel mai bine din rolul ”Dădaca”. Deși este o actriță celebră, Fran Drescher nu a fost ocolită de probleme.

Vedeta a făcut cancer în 2000, iar ea este convinsă că o traumă imensă și neprocesată corespunzător a dus la evoluția acestei boli nemiloase.

Actrița a trăit o adevărată dramă în 1985, când a fost violată, într-un cadru foarte agresiv, sub amenințarea armei. În felul acesta, a mărturisit ea Page Six, sistemul imunitar a fost afectat, slăbit, debusolat. ”Am experimentat trauma violului și ani la rând nu am înțeles cât de tare m-a afectat emoțional. Am încercat să-mi continui viața”, a povestit vedeta la lansarea cărții sale ”N este de la Nanny”.

”Nu cred că este o coincidență faptul că am dezvoltat cancer ginecologic la câțiva ani după viol.”

Fran Drescher a fost diagnosticată cu cancer uterin în 2000 și a suferit, de îndată după aflarea diagnosticului, o histerectomie. Însă asta a venit după doi ani de diagnostice greșite ale medicilor. Histerectomia reprezintă intervenția chirurgicală de extirpare a uterului. Aceasta este indicată în cazul prezenței diferitelor afecțiuni ale uterului: fibroame, sângerări uterine abundente, durere pelvină, boală inflamatorie pelvină, endometrioză, adenomioză, neoplazii sau în unele cazuri de prolaps uterin.

Fran Drescher (3) jpg

Fran nu pune totul doar pe seama emoțională, ci și pe faptul că a fost expusă unor agenți toxici: ”Americanii sunt expuși constant produselor toxice, suferă de boli cronice sau au dependențe.” Drescher e convinsă că trebuie să ne analizăm viața la rece, să vedem ce ne afectează și cum ne periclităm sistemul imunitar, de ce corpurile noastre reacționează prin boli cronice.”

Povestea este foarte stufoasă și într-adevăr fiecare om poate să conștientizeze ce îl afectează cel mai tare. Împreună cu controalele periodice și cu o mai bună înțelegere față de emoțiile noastre, poate că am putea să controlăm mai bine diverse afecțiuni.

Fran Drescher (2) jpg

Legătura bolilor cu emoțiile și traumele emoționale sunt din ce în ce mai evidente.

De când a început lupta cu cancerul, actrița ajunsă la 65 de ani este foarte implicată în campanii de conștientizare. Ea a creat un ONG în 2007 dedicată femeilor bolnave de cancer și a mărturisit că pentru ea aceasta este acum pasiune și misiune de viață: ”Trebuie să înțelegem ce facem noi în viața noastră de ne îmbolnăvim.” ”În primul și în primul rând, trebuie să renunțăm la chimicale.”

Toate încasările de la cartea sa recent lansată, “N is for The Nanny”, vor merge în conturile fundației Cancer Schmancer, pentru a ajuta oamenii bolnavi.



Recente pe Ok! Magazine

Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Livia Graur și fiica sa, Renata, pe podiumul de modă la Soirees de la Mode de Alin Gălățescu   FOTO Remus Nicolaescu (1) jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
poza Dan Bălan jpg
Gwen Stefani și Blake Shelton, GettyImages (2) jpg