5 staruri din Vechiul Hollywood care au fost spioni

26 octombrie, 2016
Cary Grant jpeg

Despre ei se spune că au ajutat la înfrângerea Germaniei în cel de-al doilea Război Mondial. Uite despre ce vedete se crede că ar fi fost agenţi sub acoperire...

Cary Grant

Cary Grant ar fi vânat nazişti prin culisele hollywoodiene. Asta îl face şi mai sexy, nu?

Desigur, convenţia acestei colecţii de celebrităţi care se zice că au fost eroi şi în viaţa reală e să credem... ce se zice. Cum ar fi că Grant nu ar fi fost spion doar în faimoasa peliculă a lui Hitchcock, Notorious – ci că ar fi fost unul dintre cei mai mari vânători de nazişti de la Hollywood – postură din care ar fi fost cel mai mare duşman al lui Errol Flynn, care îi simpatiza pe nazişti. De asemenea, Cary ar fi condus investigarea fostului soţ al Barbarei Hutton („săraca fată bogată”), contele german Court von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow. Interesant e, însă, că ulterior, Grant a împletit munca aceasta cu viaţa personală, căci Barbara a fost căsătorită între 1935 şi 1938 cu neamţul. Apoi a avut un mariaj de trei ani, între 1942 şi 1945, cu Cary!

Greta Garbo

Greta i-a spionat pe naziştii din cercurile înalte.

Despre actriţa suedeză se spune că ar fi lucrat pentru serviciile secrete britanice, dar şi pentru familia regală a Suediei. Altfel spus, ar fi fost un fel de dublu agent care se pricepea de minune să-şi exploateze statutul de VIP pentru a identifica agenţii nazişti din cercurile înalte şi a le supraveghea acţiunile.

Hedy Lamarr

Hedy a fost inventatoare în timpul celui de-al doilea război mondial.

Înainte de toate, Hedy a fost măritată între 1933 şi 1937 cu Friedrich Mandl, un proeminent fascist. Şi, lucru pe care puţini l-ar bănui despre această frumuseţe a Vechiului Hollywood, disperată să scape de legăturile cu nazistul cu care împărţise patul, Hedy a fugit în ţara sa natală, Austria, pentru a lucra ca… n-aţi bănui: inventator pentru Forţele Aliate!!  Din această ipostază, Hedy a contribuit la inventarea unui nou sistem de ghidare prin undele radio pentru torpile, descoperirile ei folosind mai târziu şi industriei de telefonie mobilă.

Josephine Baker

Josephine avea pe portativele ei muzicale mai multe informaţii decât aţi fi crezut.

De data aceasta avem de-a face cu o celebritate care a fost atât de abilă încât a ştiut să-şi facă legături printre simpatizanţii Puterilor Axei – Germania nazistă, Italia fascistă şi Japonia imperialistă - care au fost păcăliţi, crezând că e una de-a lor. În realitate, Josephine lucra pentru Forţele Aliate, pentru care ducea mesaje scrise cu cerneală invizibilă pe portativele ei. Pentru serviciile sale, a primit gradul de locotenent în Forţele Aeriene Franceze, dar şi două distincţii: Croix de Guerre şi Medalia de Onoare a Rezistenţei.

Marlene Dietrich

Dietrich a avut un plan secret de a-l ucide pe Hitler.

Despre actriţa germană se ştie că ar fi lucrat chiar împotriva ţării sale pentru a-l învinge pe Hitler. Marlene a colaborat strâns cu FBI-ul, pentru care livra mereu rapoarte despre linia întâi a frontului, pe unde ea ajungea să cânte pentru soldaţii americani. Interesant este, însă, că după terminarea celui de-al doilea război mondial, dosarul cu toate informaţiile furnizate de ea a fost distrus. Dar se spune că Dietrich ar fi mers până întra-acolo, încât ar fi complotat pentru a-l ucide pe Hitler. Dezvăluirile au fost făcute chiar de unul dintre iubiţii ei, Douglas Fairbanks, căruia ea i-ar fi cerut ajutorul pentru acest plan. Marlene se gândea să accepte să facă un singur film în Germania, cu condiţia de a fi singură o noapte cu Fuhrerul. “Aşa m-aş putea preface, spunându-i ce simt pentru el, că sunt îndrăgostită nebuneşte de el. Am auzit că Hitler mă place şi sunt sigură că va fi de acord”, i-a spus Marlene lui Douglas, gândindu-se că, dacă va fi percheziţionată înainte de a păşi în dormitorul Fuhrerului, ar fi gata să meargă acolo şi goală, dar cu un ac de păr otrăvit în plete!

Foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg