Actori care îşi fac singuri cascadoriile

30 decembrie, 2015
cele mai bune filme din sport cruise jpg jpeg

Mulţi actori celebri apelează la dubluri atunci când au de filmat scene periculoase, însă câţiva dintre ei aleg să fie implicaţi personal şi în secvenţele dificile. Iată câţiva actori care îşi fac singuri cascadoriile.

Tom Cruise, printre actorii care îşi fac singuri cascadoriile

Tom Cruise este unul dintre actorii care îşi fac singuri cascadoriile. Filmul "Misiune imposibilă" l-a transformat pe Tom Cruise într-un star internaţional, iar la aproape 20 de ani de la apariţia peliculei, actorul a filmat pentru: "Misiune Imposibilă: Rogue Nation".

Tom Cruise

Imaginile surprinse pe platoul de filmare arată de ce Tom Cruise este unul dintre cei mai apreciaţi actori. Starul de la Hollywood preferă să-şi facă singur cascadoriile şi nu dă înapoi de la a filma scenele care îi ţin pe telespectatori cu sufletul la gură.

În filmuleţul de un minut publicat pe YouTube, actorul se urca pe aripa unui avion care decolează şi rămâne suspendat în aer, ţinându-se cu mâinile de uşa cabinei.

În plus, în Mission: Impossible 2 John Woo a fost de acord ca însuşi actorul să fie inundat de apa din imensele acvarii, apă plină de cioburi de sticlă.

Actori care îşi fac singuri cascadoriile: Jason Statham, Jackie Chan şi Daniel Craig

Şi Jason Statham se numără printre actorii care îşi fac singuri cascadoriile. De exemplu, în filmul "Transporter" şi-a realizat aproape toate cascadoriile singur, inclusiv urmăririle, scufundările şi luptele din film. "Într-un fel, mi-am săpat singur groapa cu asta. Într-unul din primele filme de acţiune în care am jucat nu prea aveam nici un fel de... rezerve financiare pentru a lucra cu ecranul verde sau alte lucruri de genul ăsta, aşa că am sfârşit prin a-mi efectua singur cascadoriile", a povestit actorul.

Daniel Craig

În lista cu actori care îşi fac singuri cascadoriile nu putea să lipsească Jackie Chan. Vedeta a declarat în glumă că nici nu-şi mai aduce aminte de câte oase şi-a rupt la filmări. Este bine cunoscută lista cu toate păţaniile din timpul cascadoriilor făcute de către actor. De exemplu, era cât pe ce să rămână paralizat în Police Story, să nu mai spunem că aproape şi-a rupt gâtul în Project A. Şi-a spart capul în Armor of God. Şi mai sunt multe situaţii neplăcute pe care le-a trăit vedeta. S-a tăiat, s-a ars, şi-a rupt mai toate oasele din corp.

Pentru Rumble in the Bronx, actorul a trebuit să sară de pe uscat pe o barcă, dar la cădere şi-a rupt piciorul. Actorul a purtat un material cu un pantof sport desenat peste ghips şi a continuat să filmeze.

Printre actorii care şi-au făcut singuri cascadoriile se numără şi Daniel Craig. În Quantum of Solace, actorul a trebuit să sară de la etajul 3 al unei clădiri pe un autobuz.