Cei mai buni cascadori din toate timpurile

5 ianuarie, 2016
Cei mai buni cascadori din toate timpurile jpeg

Iubesc adrenalina mai mult decât oricine şi îşi pun viaţa în pericol doar pentru a atrage admiraţia oamenilor care îi privesc prin acţiunile lor care sfidează moartea. Sunt numiţi de către unii nebuni, alţii îi admiră pentru curajul lor ieşit din comun. Iată care sunt cei mai buni cascadori din toate timpurile:

Harry Houdini, este unul dintre cei mai buni cascadori din toate timpurile

Ştiut de toată lumea ca magician, Houdini este şi unul dintre pionerii cascadoriei. A inventat o mulţime de trucuri şi metode care se folosesc şi azi. Cea mai controversată cascadorie a fost îngroparea sa de viu la 2 metri adâncime, când de-abia a reuşit să scape cu viaţă. Aşadar, Harry Houdini merită să se regăsească în lista cu cei mai buni cascadori din toate timpurile.

Houdini

Houdini a petrecut ani întregi învăţând cum funcţionează mecanismele lacătelor şi cătuşelor, până a ajuns unul dintre cei mai mari experţi din lume în domeniu. Maestru în deschiderea dispozitivelor de securitate de orice tip, avea talentul de a-şi prezenta numerele de iluzionism într-o manieră unică.

Magicianul, al cărui nume real era Erik Weisz, s-a născut în familia unor evrei din Ungaria.

Eddie Kid este cu siguranţă unui dintre cei mai buni cascadori din toate timpurile. Eddie este faimos cele mai bine de 3000 de salturi mortale cu motocicleta. A fost cascador în filmele din seria "James Bond" cu Pierce Brosnan. În afara platourilor de filmare, cea mai cunoscută cascadorie a lui Eddie Kid este săritura peste Marele Zid Chinezesc.

Şi Jeb Corliss se regăseşte printre cei mai buni cascadori din toate timpurile. Şi-a câştigat această reputaţie prin salturile extrem de periculoase de pe clădiri celebre din toată lumea, cum ar fi turnul Eiffel sau "turnurile gemene" din Malaiezia. Cascadorul a fost arestat când a încercat să sară de pe Empire State Building.

Adrian Ştefănescu, se numără printre cei mai buni cascadori din toate timpurile

Nu putem să nu-l amintim şi pe Larry Walters când vine vorba de cei mai buni cascadori din toate timpurile. Walters a gândit una dintre cele mai ingenioase cascadorii. În 1982 a construit o "maşină zburătoare". Aceasta consta dintr-un scaun legat de 45 de baloane de heliu. Avea la el şi un pistol, cu care plănuia să spargă baloanele, pentru a ateriza controlat. Calculele sale însă nu au fost prea bune, şi în loc să se ridice doar la 100 de metri, a ajuns la 5 km altitudine. După un zbor de trei sferturi de oră, cascadorul a început să spargă din baloane, însă în drumul său spre sol, o parte din baloane s-au încurcat în nişte linii de înaltă tensiune. El a şi fost arestat la aterizare.

Adrian Ştefănescu

Adrian Ştefănescu este unul dintre cei mai buni cascadori din toate timpurile, din România, şi unul dintre preferaţii lui Sergiu Nicolăescu. „Mergeam la cinematograf să vedem filme şi muream de plăcere când vedeam cazacii cum făceau cascadele la filmele vechi ruseşti. Săreau de pe cal pe tren, desfăceau, rupeau tot, înnebuneam de plăcere. Ăla a fost momentul care mi-a marcat existenţa vizavi de luptele în filme″, a povestit Adrian Ştefănescu despre cum a ajuns să fie cascador.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg