Cei mai deştepţi sportivi din lume

9 decembrie, 2015
Cei mai deştepţi sportivi din lume jpeg

Se spune că sportivii nu au un coeficient de inteligenţă ridicat. Însă, sunt numeroase exemple care vin să contrazică această impresie eronată şi, considerată din cei din acest domeniu,  defăimătoare. Iată care sunt cei mai deştepţi sportivi din lume:

Garry Kasparov, celebrul şahist, se află cu siguranţă printre cei mai deştepţi sportivi din lume.

Printre cei mai deştepţi sportivi din lume îl regăsim şi pe Garry Kasparov

Kasparov  are un coeficient de inteligenţă de 201 puncte. Marea sa capacitate de anticipare îi permite să prevadă până la 65 de mutări ale adversarului, ceea ce înseamnă de cinci ori mai mult decât în cazul oricărui alt jucător profesionist. Şahistul a reuşit să joace simultan cu 40 de adversari.

Şi Judit Polgar (36 de ani) se numără printre sportivii cei mai deştepţi din lume. Judit, originară din Ungaria, este cea mai mare şahistă din secolul al XX-lea, care nu mai participă la competiţiile feminine, ci înfruntă numai elita mondială masculină.

Judit Polgar

Ea are un IQ de 170. Judit îl detrona pe Bobby Fischer la vârsta de 15 ani, când devenea cea mai tânără mare campioană la şah din lume. Copil-geniu, ea a fost crescută de tatăl ei în cadrul unui experiment de educaţie. Acesta a vrut să demonstreze că se pot obţine rezultate excepţionale prin creşterea copiilor într-un mediu specializat de la o vârstă foarte mică. Ea a obţinut titlul fiind cu o lună mai mică decât Bobby Fischer.

Frank Lampard, printre cei mai deştepţi sportivi din lume

Şi Tiger Woods se numără printre cei mai deştepţi oameni din lume. Acest campion mondial (de 14 ori) la golf, pare a avea în cortexul său orbital, o incredibilă capacitate de a prevedea schimbări în spaţiu. El este, de asemenea, autor a numeroase „teze”, publicate sub pseudonimul Teodor Swig.

Tiger Woods

Frank Lampard, mijlocaşul lui Chelsea, se numără printre cei mai deştepţi sportivi din lume. Fotbalistul posedă acelaşi coeficient de inteligenţă, 160, ca faimosul fizician care a descoperit teoria relativităţii.

Mijlocaşul englez a aflat acest lucru acum cinci ani. Era după un antrenament cu Chelsea, când la marginea terenului a apărut medicul clubului, Bryan English. Spre surpriza generală, acesta le-a transmis jucătorilor că doreşte să-i supună unui test mai puţin obişnuit: "Vreau să vă fac mai multe examene pentru a vă măsura inteligenţa".

Probleme matematice, răspunsuri la chestionare, abilităţi în faţa unor situaţii de viaţă. La toate au trebuit să facă faţă jucătorii. English a strâns testele, apoi le-a măsurat. "Băieţi, rezultatele sunt gata. Nu dau nume, dar să ştiţi că aveţi printre voi pe cineva cu un IQ mai mare decât al meu".Recente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg