Cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume

9 decembrie, 2015
Cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume jpeg

Se spune c─â sportivii nu au un coeficient de inteligen┼ú─â ridicat. ├Äns─â, sunt numeroase exemple care vin s─â contrazic─â aceast─â impresie eronat─â ┼či, considerat─â din cei din acest domeniu,  def─âim─âtoare. Iat─â care sunt cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume:

Garry Kasparov, celebrul ┼čahist, se afl─â cu siguran┼ú─â printre cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume.

Printre cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume ├«l reg─âsim ┼či pe Garry Kasparov

Kasparov  are un coeficient de inteligen┼ú─â de 201 puncte. Marea sa capacitate de anticipare ├«i permite s─â prevad─â p├ón─â la 65 de mut─âri ale adversarului, ceea ce ├«nseamn─â de cinci ori mai mult dec├ót ├«n cazul oric─ârui alt juc─âtor profesionist. ┼×ahistul a reu┼čit s─â joace simultan cu 40 de adversari.

┼×i Judit Polgar (36 de ani) se num─âr─â printre sportivii cei mai de┼čtep┼úi din lume. Judit, originar─â din Ungaria, este cea mai mare ┼čahist─â din secolul al XX-lea, care nu mai particip─â la competi┼úiile feminine, ci ├«nfrunt─â numai elita mondial─â masculin─â.

Judit Polgar

Ea are un IQ de 170. Judit ├«l detrona pe Bobby Fischer la v├órsta de 15 ani, c├ónd devenea cea mai t├ón─âr─â mare campioan─â la ┼čah din lume. Copil-geniu, ea a fost crescut─â de tat─âl ei ├«n cadrul unui experiment de educa┼úie. Acesta a vrut s─â demonstreze c─â se pot ob┼úine rezultate excep┼úionale prin cre┼čterea copiilor ├«ntr-un mediu specializat de la o v├órst─â foarte mic─â. Ea a ob┼úinut titlul fiind cu o lun─â mai mic─â dec├ót Bobby Fischer.

Frank Lampard, printre cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume

┼×i Tiger Woods se num─âr─â printre cei mai de┼čtep┼úi oameni din lume. Acest campion mondial (de 14 ori) la golf, pare a avea ├«n cortexul s─âu orbital, o incredibil─â capacitate de a prevedea schimb─âri ├«n spa┼úiu. El este, de asemenea, autor a numeroase ÔÇ×tezeÔÇŁ, publicate sub pseudonimul Teodor Swig.

Tiger Woods

Frank Lampard, mijloca┼čul lui Chelsea, se num─âr─â printre cei mai de┼čtep┼úi sportivi din lume. Fotbalistul posed─â acela┼či coeficient de inteligen┼ú─â, 160, ca faimosul fizician care a descoperit teoria relativit─â┼úii.

Mijloca┼čul englez a aflat acest lucru acum cinci ani. Era dup─â un antrenament cu Chelsea, c├ónd la marginea terenului a ap─ârut medicul clubului, Bryan English. Spre surpriza general─â, acesta le-a transmis juc─âtorilor c─â dore┼čte s─â-i supun─â unui test mai pu┼úin obi┼čnuit: "Vreau s─â v─â fac mai multe examene pentru a v─â m─âsura inteligen┼úa".

Probleme matematice, r─âspunsuri la chestionare, abilit─â┼úi ├«n fa┼úa unor situa┼úii de via┼ú─â. La toate au trebuit s─â fac─â fa┼ú─â juc─âtorii. English a str├óns testele, apoi le-a m─âsurat. "B─âie┼úi, rezultatele sunt gata. Nu dau nume, dar s─â ┼čti┼úi c─â ave┼úi printre voi pe cineva cu un IQ mai mare dec├ót al meu".Recente pe Ok! Magazine

Vincent Cassel (2) jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg