Cei mai deştepţi sportivi din lume

9 decembrie, 2015
Cei mai deştepţi sportivi din lume jpeg

Se spune că sportivii nu au un coeficient de inteligenţă ridicat. Însă, sunt numeroase exemple care vin să contrazică această impresie eronată şi, considerată din cei din acest domeniu,  defăimătoare. Iată care sunt cei mai deştepţi sportivi din lume:

Garry Kasparov, celebrul şahist, se află cu siguranţă printre cei mai deştepţi sportivi din lume.

Printre cei mai deştepţi sportivi din lume îl regăsim şi pe Garry Kasparov

Kasparov  are un coeficient de inteligenţă de 201 puncte. Marea sa capacitate de anticipare îi permite să prevadă până la 65 de mutări ale adversarului, ceea ce înseamnă de cinci ori mai mult decât în cazul oricărui alt jucător profesionist. Şahistul a reuşit să joace simultan cu 40 de adversari.

Şi Judit Polgar (36 de ani) se numără printre sportivii cei mai deştepţi din lume. Judit, originară din Ungaria, este cea mai mare şahistă din secolul al XX-lea, care nu mai participă la competiţiile feminine, ci înfruntă numai elita mondială masculină.

Judit Polgar

Ea are un IQ de 170. Judit îl detrona pe Bobby Fischer la vârsta de 15 ani, când devenea cea mai tânără mare campioană la şah din lume. Copil-geniu, ea a fost crescută de tatăl ei în cadrul unui experiment de educaţie. Acesta a vrut să demonstreze că se pot obţine rezultate excepţionale prin creşterea copiilor într-un mediu specializat de la o vârstă foarte mică. Ea a obţinut titlul fiind cu o lună mai mică decât Bobby Fischer.

Frank Lampard, printre cei mai deştepţi sportivi din lume

Şi Tiger Woods se numără printre cei mai deştepţi oameni din lume. Acest campion mondial (de 14 ori) la golf, pare a avea în cortexul său orbital, o incredibilă capacitate de a prevedea schimbări în spaţiu. El este, de asemenea, autor a numeroase „teze”, publicate sub pseudonimul Teodor Swig.

Tiger Woods

Frank Lampard, mijlocaşul lui Chelsea, se numără printre cei mai deştepţi sportivi din lume. Fotbalistul posedă acelaşi coeficient de inteligenţă, 160, ca faimosul fizician care a descoperit teoria relativităţii.

Mijlocaşul englez a aflat acest lucru acum cinci ani. Era după un antrenament cu Chelsea, când la marginea terenului a apărut medicul clubului, Bryan English. Spre surpriza generală, acesta le-a transmis jucătorilor că doreşte să-i supună unui test mai puţin obişnuit: "Vreau să vă fac mai multe examene pentru a vă măsura inteligenţa".

Probleme matematice, răspunsuri la chestionare, abilităţi în faţa unor situaţii de viaţă. La toate au trebuit să facă faţă jucătorii. English a strâns testele, apoi le-a măsurat. "Băieţi, rezultatele sunt gata. Nu dau nume, dar să ştiţi că aveţi printre voi pe cineva cu un IQ mai mare decât al meu".



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg