Cele mai bune filme din sport

25 ianuarie, 2016
Cele mai bune filme din sport jpeg

De la mult apreciatele pelicule Jerry Maguire (cu Tom Cruise) sau Rocky (Sylvester Stallone), până la producţii premiate sau nominalizate la Oscar, cu toate ne-au suscitat din plin interesul. Iată care sunt cele mai bune filme din sport:

Jerry Maguire, printre cele mai bune filme din sport

Breaking Away este unul dintre cele mai bune filme din sport. Pelicula, realizată în 1979, spune povestea un adolescent din Bloomington, Indiana, care visează să câştige Turul Franţei. Filmul a câştigat premiul Oscar pentru "cel mai bun scenariu original" şi a primit nominalizări la alte patru categorii, printre care "cel mai bun film". În plus, filmul a câştigat  Premiul Globul de Aur pentru "cel mai bun film" (comedie sau musical) şi a primit nominalizări la alte trei categorii în cadrul acestei prestigioase ceremonii.

Tom Cruise

Şi Jerry Maguire, cu Tom Cruise şi Cuba Gooding jr., se numără printre cele mai bune filme din sport. Pelicula a câştigat în 1996 premiul Oscar pentru "cel mai bun actor în rol secundar".

Jerry Maguire, un agent sportiv foarte important, face greşeala să scrie un memoriu despre activitatea companiei la care lucra: lucrurile pe care le gândim şi nu le spunem. Ca urmare, este concediat. Şi cum un ghinion nu vine niciodată singur, îşi va pierde şi logodnica şi clienţii. Dar Jerry este un luptător şi nu se dă bătut. Ajutat de Dorothy, o tânără contabilă care crede în el, Jerry începe să-şi reclădească viaţa de la zero. Când totul părea pierdut, el pune mâna pe un client, Rod Tidwell, care îi pune o singură condiţie: Să văd banii! Miza este foarte mare, iar Jerry ştie că secretul acestei slujbe sunt relaţiile personale. Astfel, începe lupta cu sine însuşi, vrând să demonstreze că în viaţă nu contează doar banii.

Din distribuţie mai fac parte Cuba Gooding Jr. (într-un rol care i-a adus Premiul Oscar), Regina King şi Bonnie Hunt, în acest film al scenaristului/regizorului Cameron Crowe, "o scumpete de comedie romantica" (Peter Travers, Rolling Stone).

Cele mai bune filme din sport: Rocky şi Rush

Cu siguranţă, Rocky este unul dintre cele mai bune filme din sport. Această peliculă, din categoria dramă, îl are în rol principal pe Sylvester Stallone. Filmul, realizat în 1976, prezintă povestea celui mai faimos pugilist din istoria filmului - Rocky Balboa. Filmul a câştigat premiul Oscar pentru "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun montaj".

Sylvester Stallone

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) este un boxer neimportant a cărui viaţă pare să nu aibă nici un ţel. El lucrează drept colector pentru un cămătar şi luptă pe sume mici, lucru pentru care acesta este batjocorit. Antrenorul său Mickey Goldmill (Burgess Meredith) îl consideră un „vagabond”. În acelaşi timp, Rocky o curtează pe timida Adrian Pennino (Talia Shire), a cărui frate alcoolic, Paulie (Burt Young), încearcă să primească şi el o slujbă de recuperator de la Rocky. Dar când campionul mondial la categoria grea Apollo Creed (Carl Weathers) îl alege la întâmplare pe Rocky ca pretendent la titlu, acesta realizează că are şansa să demonstreze că nu este inutil. Cu sprijinul Adrianei şi cu Mickey ca antrenor, Rocky luptă pentru onoarea sa.

Nu încheiem lista cu cele mai bune filme din sport fără să amintim de Rush. Rivalitate şi Adrenalină  are loc în epoca de aur a curselor Formula 1 şi relatează povestea adevărată a doi dintre cei mai cunoscuţi piloţi din această competiţie, rivali: James Hunt versus Niki Lauda, dar şi lupta dintre echipele lor, McLaren şi Ferrari.

Filmul urmăreşte vieţile celor doi, iubirile lor, dar şi extraordinarul sezon de Formula 1 din 1976, în timpul căruia ambii şoferi au fost dispuşi să rişte totul pentru a fi campioni în sportul care nu permite erori: dacă faci chiar şi cea mai mică greşeală, îţi pierzi viaţa.



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg