Charlize Theron a fost de faţă când mama ei l-a împuşcat mortal pe tatăl ei. Ce povesteşte despre experienţa traumatizantă?

17 martie, 2019
9 gettyimages 55826960 jpg jpeg

Frumoasa actriţă de-abia se întorsese de la internat, când mama ei, Gerda, a fost nevoită să-l împuşte pe soţul ei, Charles, după ce acesta le abuza şi le ameninţa pe amândouă cu pistolul, de-abia mai ţinându-se pe picioare de beat ce era. Charlize avea 15 ani când a văzut-o pe mama ei apăsând trăgaciul şi omorându-l pe tatăl ei chiar în faţa ei.

gettyimages 1537382 jpg jpeg

Autorităţile sud-africane nu au învinuit-o pe Gerda pentru crima comisă, având în vedere că au catalogat-o ca legitimă apărare, iar mama şi fiica au reuşit să treacă peste experienţa traumatizantă şi să rămână foarte apropiate după uciderea lui Charles. Însă, până să se împace cu gândul că viaţa lor poate fi bună odată ce abuzatorul lor dispăruse, Gerda şi Charlize au fost nevoite să accepte realitatea deloc liniştitoare în care trăiau.

Cum au reuşit să facă acest lucru?

stanga
dreapta
4 fotojet 11 jpg jpeg
5 gettyimages 55826960 jpg jpeg
6 gettyimages 97527071 jpg jpeg
7 gettyimages 143027868 jpg jpeg
8 gettyimages 74152793 jpg jpeg

“Pur şi simplu, mă prefăceam că nu s-a întâmplat întreaga nebunie. N-am vorbit nimănui despre asta, nu voiam să spun cuiva ce se întâmplase. Dacă mă întreba cineva, îi spuneam că tatăl meu a murit într-un accident auto. Cine ar vrea să spună adevărul în cazul meu? Nimeni nu-şi doreşte să vorbească despre mama care l-a omorât pe tata”, a declarat actriţa după numeroşi ani de tăcere.  

gettyimages 2927751 jpg jpeg

Parte din motivul pentru care Theron nu voia să divulge adevărul e posibila reacţie a celor din jur. “Oamenii nu ştiu cum se reacţioneze la aşa ceva. Iar eu nu voiam să mă simt ca o victimă. M-a măcinat mult acest lucru, asta până să ajung să mă vindec făcând terapie”, a continuat aceasta.

Însă mersul la psiholog n-a fost deloc un proces uşor de traversat, chiar dacă actriţa a început şedinţele de terapie când avea aproape 30 de ani. Şi, contrar părerii generale, nu incidentul în sine a traumatizat-o pe actriţă cel mai mult: “După cum începeam să-mi dau seama, eram destul de împăcată cu moartea tatălui.”

8 gettyimages 74152793 jpg jpeg

Ceea ce îi provoca ei coşmaruri noapte de noapte era faptul că crescuse cu un părinte atât de imprevizibil precum tatăl ei: “Cel mai mult m-a afectat tot ceea ce se întâmplase în copilăria mea, adică faptul că crescusem în casă cu un alcoolic şi că mă trezeam dimineţile fără să ştiu ce avea să se întâmple în ziua aceea. Zilele mele depindeau de el complet, iar el se schimba în funcţie de alegerea pe care o făcea în acea zi – va bea sau nu.”

Cea care a făcut ca întregul coşmar al vedetei hollywoodiene să înceteze a fost mama ei, pe care n-a blamat-o nicio secundă pentru uciderea tatălui ei, dimpotrivă, i-a fost recunoscătoare că i-a sărit în ajutor şi i-a curmat, într-un final, suferinţa: “Am o mamă incredibilă! Ea este cea care mă inspiră cel mai mult. Şi nici măcar n-a ajuns vreodată la psiholog, după viaţa grea pe care a avut-o cu tatăl meu. Aşadar, o mamă care a trecut prin asemenea incident şi n-a apelat la ajutor specializat… dar trăieşte o viaţă foarte OK şi şi-a mai scos şi copilul din starea complicată în care se afla… Filosofia ei de viaţă a fost: <E îngrozitor ce s-a întâmplat. Acceptă faptul că e îngrozitor şi mergi mai departe făcând o alegere – să te definească, pentru tot restul vieţii, ceea ce s-a întâmplat sau nu. Tu alegi – te vei îneca sau vei supravieţui, vei înota până la mal?> La asta s-a redus totul.”

gettyimages 664339 jpg jpeg

Într-un final, Theron a făcut alegerea corectă, salvatoare pentru ea. Întocmai ca mama ei. “Cred că amândouă am trecut destul de bine peste acea noapte. Cred, la fel de bine, că amândouă mai avem de înţeles şi acceptat tot ceea ce ni s-a întâmplat, în rest, în viaţa noastră. Am impresia că tocmai asta nu înţeleg oamenii – nu contează atât de mult numai ce s-a petrecut în acea seară, ci şi până atunci. Noi trăiam în casă cu un alcoolic, asta era realitatea cruntă care ne-a marcat întrega viaţă!”, a ţinut starul din Monster să precizeze.Recente pe Ok! Magazine

victoria20 jpg
Ricky Martin sexy la plajă jpg
Sharon Stone în D&G (2) jpg
sm8 jpg
Bennifer out of Nerano jpg
Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg