De ce l-a scos Kirk Douglas pe Michael din testamentul lui? Răfuiala de-o viaţă dintre tată şi fiu

26 februarie, 2020
1 fotojet jpg jpeg

“Tata, te iubesc şi sunt atât de mândru că sunt fiul tău!”, spunea Michael Douglas când şi-a pierdut tatăl de 103 ani. Dar e oare totul doar o aparenţă? Cei doi actori au avut o relaţie foarte complicată de-a lungul anilor, lucru cauzat de temperamentul dur şi personalitatea dificilă a starului din Spartacus: “Sunt probabil cel mai urât actor de la Hollywood. Iar asta nu mă deranjează deloc, pentru că ăsta sunt eu… m-am născut agresiv şi voi muri agresiv!”

Actorul Burt Lancaster a depus şi el mărturie că declaraţia lui Douglas Sr. este în totalitate adevărată: “Kirk e primul care poate recunoaşte că este un om foarte dificil. Iar eu sunt al doilea…” Şi Michael al treilea, fără doar şi poate.

profimedia 0154790425 jpg jpeg

Încăpăţânarea şi duritatea de care a dat dovadă Kirk, dublate de o genialitate incontestabilă, l-au propulsat pe actor în Vechiul Hollywood, dar au şi pus o presiune enormă pe copiii lui – Michael (75), Joel, Eric şi Peter.

“După o copilărie petrecută cu un tată violent şi foarte strict, Kirk a devenit cunoscut la o vârstă fragedă, iar acest lucru a fost destul de… intens. Doar că atmosfera intensă era şi acasă, în preajma băieţiilor lui care nu ştiau ce să facă pentru a se ridica la nivelul tatălui lor”, a mărturisit un apropiat de-ai familiei.

Kirk, cu doi dintre copiii lui, Michael şi Eric

profimedia 0292229477 jpg jpeg

Relaţii de familie tensionate

Conform celor declarate de Michael, ambiţia incredibilă a tatălui său i-a amprentat tinereţea prin… lipsa părintelui. El e de părere că tatăl lui ştia că Michael exista în viaţa lui doar dintr-un sentiment de vină pe care-l avea pentru copiii lui.

“În anii importanţi de creşte şi dezvoltare din viaţa mea, Kirk muncea în exces, făcea câte cinci filme pe an…”, rememorează Micheal despre cel pe care nici măcar nu-l numea tată.

profimedia 0294911575 jpg jpeg

Totuşi, Kirk şi Michael au avut destul de multe lucruri în comun, de pildă pasiunea pentru femei. “Spartacus” a fost infidel în ambele sale mariaje, cu Diana şi Anne, şi nici măcar n-a încercat vreodată să ascundă asta. Iar, când presa americană a scris că Micheal era la reabilitare pentru dependenţa sa de sex, în anii ’90, tatăl lui a spus mai în glumă, mai în serios: “Şi ce-i aşa rău să fii dependent de sex? Eu aşa am fost toată viaţa mea! Şi nu m-a deranjat niciodată!”

Primul mare conflict

Dar totul până la meseria care i-a făcut pe amândoi faimoşi! Marea divergenţă dintre ei a apărut după ce Michael l-a convins pe Kirk să-i vândă drepturile pentru One Flew Over the Cuckoo's Nest, după care a refuzat să-l distribuie pe el în film şi, mai mult, l-a preferat pe mai tânărul Jack Nicholson. Filmul a fost un mare succes în 1975, când a luat mai multe Oscaruri, lucru care l-a înfuriat pe temperamentalul Kirk şi mai mult.

Nici măcar mariajul lui Michael cu Catherine Zeta-Jones, început în 2000, n-a fost o veste bună pentru Kirk, care începuse să refuse să se afle în aceeaşi camera cu fericitul cuplu.   

Kirk Douglas cu fiii lui - Michael, Peter şi Eric

ei jpg jpeg

În familia Douglas, dependenţa a fost cea care a creat cele mai multe probleme. Tatăl lui Kirk fusese alcoolic, iar Michael şi fratele lui, Eric, au moştenit şi ei gena dependenţei, consumând alcool şi droguri în neştire. Michael a reuşit să scape de dependenţă în 1991, după ce a făcut un tratament într-o clinică de reabilitare, însă Eric n-a avut acelaşi noroc, murind de supradoză la numai 46 de ani.

Situaţia s-a mai îmbunătăţit între tată şi fiu abia în 1996, după ce Kirk a suferit un accident vascular cerebral şi a devenit, fără voia sa, dependent de grija fiului său, ceea ce i-a unit pe cei doi pentru prima dată în viaţa lor.

si asta jpg jpeg

S-au împăcat definitiv?

Tot o problemă medicală a reuşit să le cimenteze şi mai mult relaţia în 2010, când Michael a fost diagnosticat cu cancer la gât. Tatăl său şi-a oferit, pentru prima dată, sprijinul moral pentru fiul aflat într-o situaţie complicată.

2 jpg jpeg

“Chiar s-a străduit să îndrepte lucrurile între noi. A stat cu mine vreo 10 zile, m-a vizitat în fiecare zi. S-a purtat minunat cu mine!”, spunea Michael încântat. “Ne purtăm, pentru prima dată, ca un tată şi fiu!”, a completat starul din Instinct Primar (1992) pentru Associated Press.

3 jpg jpeg

Excepţie face ultimul gest al tatălui, care bănuiesc că l-a luat complet prin surprindere pe Micheal. Kirk nu l-a inclus pe fiul său în testament înainte de a-şi da ultima suflare, iar aproape toată averea sa de 61 de milioane de dolari a preferat s-o doneze fundaţiilor umanitare decât să-i rotunjească fiului conturile. A fost generozitate din partea legendarului actor sau o ultimă răzbunare pe fiul lui cel mai cunoscut?

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg