Demi Moore, crescută de o mamă bipolară şi de un alcoolic care s-a sinucis. Iadul prin care a trecut actriţa înainte de-a deveni cunoscută

24 martie, 2019
1 gettyimages 80365268 jpg jpeg

Este una dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite actriţe de la Hollywood, însă starul din Propunere indecentă (1993) a avut o copilărie traumatizantă, alături de un mamă alcoolică şi bipolară şi de un tată vitreg dependent şi el de alcool, care şi-a luat singur viaţa când Demi avea numai 16 ani.

Tatăl biologic al vedetei de 56 de ani a lucrat în Forţele Aeriene ale SUA, dar, în ciuda jobului stabil pe care-l avea, n-a catadicsit să aibă grijă de familia sa. Astfel, Charles Harmon Sr. şi-a părăsit soţia, pe Virginia Guynes, după numai două luni de mariaj. În timpul scurtei căsnicii, Virginia a rămas gravidă şi, după destrămarea mariajului ei, a fost nevoită să o aducă singură pe lume pe fiica ei, Demi Gene Guynes, cunoscută ulterior ca Demi Moore, care nu şi-a cunoscut tatăl biologic.

gettyimages 812377 jpg jpeg

Singurul tată pe care Demetria (numele actriţei din buletin) l-a cunoscut a fost cel de-al doilea soţ al mamei ei, Danny Gene Guynes, care a devenit şi tatăl vitreg al viitoarei vedete de cinema. Asta până s-a decis Danny să-şi ia singur viaţa şi să îi perturbe complet viaţa frumoasei adolescente. Însă traiul alături de mama ei şi de tatăl ei vitreg, până la nefericitul eveniment, n-a fost nici el numai lapte şi miere. Dimpotrivă.

În casa ei părintească, Demi n-a avut parte de linişte. Mama ei, o bipolară alcoolică recunoscută pentru încăpăţânarea sa de-a urma vreun tratament, făcea adesea crize care o destabilizau pe fetiţă, iar venirea în casa ei a unui bărbat depedent şi el de alcool n-a schimbat lucrurile în bine. Danny n-a reuşit niciodată să aibă un serviciu stabil şi să-şi întreţină familia. Singurul lucru decent pe care l-a făcut a fost să o crească pe Demi Moore ca pe propria fiică. Dar doar atât.

gettyimages 509461372 jpg jpeg

Din cauza instabilităţii financiare, proaspăta familie s-a mutat de atâtea ori, încât Demi n-a simţit vreodată că aparţine vreunui loc (s-au mutat de vreo 30 de ori până ca ea să împlinească 14 ani). În rest, Guynes se îmbăta singur sau împreună cu soţia sa, mama lui Demi, după care îşi dădea arama pe faţă. Bătăile între cei doi soţii şi injuriile reciproce erau la ordinea zilei.

De fapt, violenţa din casa lor a escaladat, într-o bună zi – vorba vine “bună” – atât de mult, încât tatăl vitreg al lui Demi s-a sinucis. A inhalat monoxid de carbon de la ţeava de eşapament a maşinii lui şi viitoarea actriţă şi-a pierdut astfel singurul tată pe care l-a cunoscut vreodată. Era anul 1980 şi Moore avea numai 16 ani.

Sinuciderea tatălui său vitreg a avut un efect profund asupra lui Demi, care a decis să renunţe la şcoală şi să încerce să devină actriţă. A fost cea mai bună decizie a tulburatei adolescente, având în vedere că drumul pe care se afla, până să pornească spre Hollywood, n-o ducea nicăieri. Ea obişnuia să conducă maşina sub influenţa alcoolului şi să fie amendată de poliţie în mod regulat. În Cetatea Filmului, a dat norocul peste ea. În acelaşi an în care şi-a pierdut tatăl vitreg, Demi a primit o ocazie nesperată – aceea de a poza pentru revista Oui, care i-a obţinut o oarecare notorietate.

În ce relaţii a rămas, însă, cu mama ei? N-a avut niciodată o legătură bună şi stabilă cu ea. La maturitate, Demi a încercat să o interneze pe mama sa în clinici fiţoase de reabilitare. Şi chiar a reuşit pentru diverse perioade de timp, însă n-a apreciat deloc când aceasta se externa singură înainte de-a încheia întregul program de dezalcoolizare.

Mai mult, mama ei chiar a ajuns s-o umilească public pe Demi, pozând goală în diverse reviste de-o calitate îndoielnică. Odată chiar a parodiat faimoasa copertă Vanity Fair, în care Moore apărea goală şi însărcinată, şi care i-a adus actriţei laude nesfârşite.  

Demi Moore, alături de fostul soţ, Bruce Willis, şi cele trei fiice ale lor

gettyimages 678295 jpg jpeg

N-au prea ţinut apoi legătura, lucru de înţeles după asemenea lovituri sub centură aplicate de mamă fiicei. Ani mai târziu, starea precară de sănătate a Virginiei a înduplecat-o pe actriţă să reînoade relaţia cu ea. Diagnosticul de cancer la creier primit, în 1997, de mama lui Demi a fost catalizatorul relaţiei lor. Însă mama şi fiica au avut doar câteva luni de petrecut împreună deoarece Virginia a fost învinsă de boală.

Vestea că şi-a pierdut şi mama a fost greu de îndurat pentru Demi, care, cu numai câteva zile înainte, îşi încheiase mariajul de 13 ani cu Bruce Willis, cu care are cele trei fiice ale sale, pe Rumer (30), Scout (27) şi Tallulah (25).

Împreună cu două dintre cele trei fiice ale ei 

gettyimages 457756796 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

victoria20 jpg
Ricky Martin sexy la plajă jpg
Sharon Stone în D&G (2) jpg
sm8 jpg
Bennifer out of Nerano jpg
Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg