Diego Maradona (58), în luptă cu obezitatea morbidă. Cum arată cel mai mare fotbalist din istorie după două operaţii gastrice şi o viaţă haotică?

27 august, 2019
1 fotojet jpg jpeg

Considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile, legendarul sportiv argentinian nu a ţinut prima pagină a ziarelor doar cu realizările lui de pe terenul de fotbal. Maradona a atras atenţia presei şi din cauza dependenţelor lui de droguri şi alcool, dar şi pentru că s-a luptat ani în şir cu obezitatea.

Sătul să tot aibă de-a face cu un surplus de greutate inestetic, care-l împiedica să fie eficient pe terenul de fotbal alături de echipa pe care o antrena, Diego a ales să facă două bypass-uri gastrice, unul acum 15 ani şi altul mai recent, în 2015.

fotojet 2 jpg jpeg

Ajungând la un maximum de greutate de 127kg şi cu un istoric medical de diabet şi tensiune arterială, fostul fotbalist nu mai putea continua să mănânce numai pizza şi dulciuri şi să consume cocaină după bunul plac. Riscurile, în acest caz, erau enorme pentru sănătatea şi, de fapt, viaţa lui. De fapt, chiar dependenţa sa de cocaină a permis instalarea obezităţii morbide, nu numai alimentaţia defectuoasă l-a adus în pragul unui infarct. Cosumul de droguri i-a afectat metabolismul în asemenea fel, încât kilogramele au tot început să se depună.

fotojet 1 jpg jpeg

O măsură de bun simţ în lupta cu kilogramele în plus a fost să-şi facă un bypass gastric, în 2004. Totuşi, operaţia nu a venit fără riscuri. Având în vedere vulnerabilitatea organismului fostului sportiv de performanţă – din cauza consumului de droguri şi a unor mâncăruri de proastă calitate – Diego a riscat perforarea stomacului şi ocluzia intestinală. Pentru ca procedura să nu fie un eşec total, Maradona a urmat o dietă lichidă timp de tri luni post-operatorii. Astfel, a reuşit să slăbească nu mai puţin de 50kg!

fotojet 3 jpg jpeg

Din păcate, n-a reuşit să-şi menţină noua greutate prea mult timp, revenind destul de repede la un stil de viaţă nesănătos, care l-a făcut să acumuleze din nou un surplus evident de kilograme. Dezamăgit de rezultat, starul argentinian a recurs a doua oară la un bypass gastric, în 2015, de data asta.

Aşa arată acum!

fotojet 4 jpg jpeg

Care este situaţia în prezent? După cum putem vedea în cele mai recente imagini cu el, Maradona nu şi-a recăpătat silueta la de la începutul carierei lui sportive. La 58 de ani e şi destul de greu să facă asta, însă cu siguranţă că există metode, chiar şi la aproape 60 de ani, de-a ajunge şi-a rămâne la o greutate acceptabilă pentru înălţimea şi vârsta lui.

12 gettyimages 455154578 jpg jpeg

Ceea ce-l împiedică pe Diego să redevină fit este el însuşi. Impulsiv şi cu o poftă de-a trăi viaţa la cote maxime, antrenorul argentinian nu reuşeşte să se lase de obiceiurile nocive, care-i pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa. Cel puţin nu deocamdată.

foto - Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique