Filme interzise în România

8 ianuarie, 2016
filme interzise in romania sean penn jpg jpeg

Faleze de nisip, Reconstituirea, Glissando, Concurs, Duminica la ora 6, De ce trag clopotele, Mitică? sunt doar câteva dintre filmele interzise în România, în perioada comunistă.

George Mihăiţă

Filme interzise ├«n Rom├ónia: "Un film cu o fat─â fermec─âtoare", Saw ┼či Milk

Celebra pelicul─â "De ce trag clopotele, Mitic─â? " s-a num─ârat printre filmele interzise ├«n Rom├ónia.  Este vorba despre un film rom├ónesc din 1981, ├«n regia lui Lucian Pintilie. El are la baz─â un scenariu alc─âtuit din mai multe texte scrise de Ion Luca Caragiale, cel mai important fiind piesa D'ale carnavalului. Filmul a fost interzis din ordinul personal al lui Nicolae Ceau┼čescu ┼či a fost difuzat dup─â 1990.

┼×i "Un film cu o fat─â fermec─âtoare", de Lucian Bratu (1966) este un film ce a fost interzis ├«n Rom├ónia. Pelicula spune povestea Ruxandrei (Margareta P├óslaru), o t├ón─âr─â care a picat examenul la teatru, ├«┼či folose┼čte farmecul personal pentru a dovedi c─â poate fi actri┼ú─â. Astfel ea ├«ncearc─â s─â se apropie de mai mul┼úi b─ârba┼úi: un regizor de filme publicitare, un inginer descoperit la ├«nt├ómplare ├«n cartea de telefon ┼či un regizor secund. Nimeni n-a aflat vreodat─â ce anume n-a pl─âcut, ┼či mai ales cui - dar filmul a fost retras de pe ecrane f─âr─â nicio explica┼úie, apoi reintrodus f─âr─â tam-tam.

Sean Penn

Dar nu numai filmele rom├óne┼čti au avut un astfel de tratament. Mai nou, ├«n 2008 ┼či la ├«nceputul anului curent, Saw ┼či Milk se num─âr─â printre filmele interzise ├«n Rom├ónia. Aceste pelicule au fost sanc┼úionate de comisia de rating de la noi cu un "interzis spre difuzare la cinema", respectiv "interzis sub 18 ani". ├Än aceste dou─â ultime cazuri, reac┼úia ├«n mass media a f─âcut comisia s─â revin─â asupra deciziei: Milk a primit un rating mai u┼čor "interzis minorilor sub 15", iar Saw IV aprobat pentru difuzare, ├«ns─â interzis minorilor.

Nymphomaniac II, printre filmele interzise în România

┼×i Nymphomaniac II este unul dintre filmele interzise ├«n Rom├ónia. ├Än ianuarie 2014, Nymphomaniac II a fost interzis, o perioad─â,  ├«n cinematografele din ┼úara noastr─â. Filmul a fost ├«ncadrat de comisia de rating a Centrului Na┼úional al Cinematografiei (CNC) ca film "Interzis minorilor sub 18 ani ┼či interzis proiec┼úiei cu public", s-a ar─âtat ├«ntr-un comunicat al Independen┼úa Film, distribuitorului peliculei. ├Än urma deciziei CNC, "Nymphomaniac Vol. II" ar fi trebuit s─â nu ruleze ├«n cinematografele de la noi din ┼úar─â. ├Äns─â, la scurt timp, membrii comisiei CNC au revenit asupra deciziei ┼či s-au g├óndit s─â r─âm├ón─â doar la interzis minorilor sub 18 ani. Asta dup─â ce ├«n pres─â ┼či pe site-urile de socializare a izbucnit un ├«ntreg scandal legat de hot─âr├órea CNC al Rom├óniei, unic─â ├«n Europa.

Nymphomaniac este epopeea erotic─â a unei femei al c─ârei traseu, de la na┼čtere ┼či p├ón─â la v├órsta de 50 de ani, ne este povestit de personajul principal, Joe, cea care ┼či-a pus diagnosticul de ÔÇťnimfoman─âÔÇŁ.Recente pe Ok! Magazine

ray liotta 0  jpg
ABBA tineri profimedia 0154364384 jpg
Kourtney Kardashian și Travis Barker s au căsătorit (6) jpg
katie5 jpg
Andreea Marin la Lisabona (4) jpg
nicusor5 jpg
ray liotta si logodnica jpg
Kevin Spacey jpg
Jennifer Lopez, mesaj emo╚Ťionant dup─â decesul lui Ray Liotta jpg
Lucian Mindruta jpg
Andrew Fletcher Depeche Mode jpg
Ray Liotta a murit (1) jpg
reghe2 jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Andie MacDowell jpg
Mirabela Dauer la Horia Brenciu jpg
plimbare cu barca
Georgina Rodriguez jpg