Jamie Lee Curtis, copilărie plină de suferinţe. Cât a contribuit tatăl ei, Tony Curtis, la nefericirea actriţei?

29 august, 2019

Protagonista filmelor de mare succes Halloween (1978 şi 2018) se poate mândri cu un tată cel puţin la fel de faimos ca ea, legendarul actor Tony Curtis (1925-2010). Vorba vine “se poate mândri”, pentru că cei doi n-au avut niciodată o relaţie tată-fiică adevărată, iar distanţa dintre ei n-a făcut decât să-i cauzeze lui Jamie o suferinţă cruntă.

Înainte de-a se naşte, tatăl ei a avut o aventură cu Marilyn Monroe

Tony Curtis şi Marilyn Monroe erau îndrăgostiţi până peste cap unul de altul când s-au reunit pe platourile de filmare de la Some Like It Hot. Totuşi, în acel moment al vieţii lor, fiecare era căsătorit cu altcineva – Tony cu Janet Leigh (care era oricum pe punctul de a-i oferi al doilea lor copil, pe Jamie Lee), iar Marilyn era măritată cu Arthur Mill. Dar asta nu i-a împiedicat pe cei doi actori să aibă o aventură plină de pasiune.

Soţii Tony Curtis şi Janet Leigh, cu primul lor copil

gettyimages 818841568 jpg jpeg

Soţul lui Marilyn a aflat, însă, de infidelitatea parteneri lui de viaţă şi l-a ameninţat pe Curtis să păstreze distanţa faţă de Monroe, care se pare că era deja însărcinată cu copilul lui Tony. Marilyn a pierdut sarcina, dar n-a reuşit să-l convingă pe tatăl copilului că nu a fost vorba despre un avort provocat la insistenţele lui Miller.

Curtis, un cuceritor în serie

gettyimages 818841958 jpg jpeg

Toată această nebunie amoroasă i-a provocat lui Curtis o depresie fantastică, care n-a făcut decât să îl îndepărteze şi mai mult de soţia lui şi de copiii avuţi cu partenera lui oficială de viaţă, Janet Leigh.

Venirea ei pe lume n-a salvat mariajul părinţilor

Cum spuneam, căsnicia dintre Janet Leigh şi Tony Curtis avea mari probleme chiar înainte de-a se naşte al doilea lor copil, Jamie Lee. “Eu am fost acel copil făcut doar pentru a salva un mariaj, dar se pare că nu mi-am îndeplinit misiunea”, a declarat Jamie Lee la un moment dat.

Soţii Curtis

gettyimages 3309296 jpg jpeg

După Marilyn Monroe, Tony şi-a îndreptat atenţia nu spre soţia lui, care de-abia născuse, ci spre altă actriţă, una de 17 ani, care-i devenise colegă de platou. Inutil să mai spun ce umilinţă trăia Janet, mama lui Jamie Lee, când soţul ei se afişa nestingherit alături de diverse june.

Jamie Lee Curtis

gettyimages 3275174 jpg jpeg

Se pare că doamna Curtis a tras faimoasa scenă din tren, pentru The Manchurian Candidate (1962), chiar în ziua în care fusese înştiinţată că Tony depusese actele de divorţ.  

Faima părinţilor ei a intimidat-o

Familia Curtis, în rarele momente fericite împreună

1 gettyimages 674686357 jpg jpeg

Curtis a avut mult de suferit mai ales în liceu, când scandalurile în care erau implicaţi părinţii ei erau în toată presa americană. “Toate articolele publicate despre părinţii mei mă destabilizau pur şi simplu. Eşti o puştoaică în căutarea propriei identităţi care are de-a face cu toate chestiile hollywoodiene, care nu fac decât să te întrebi cine eşti de fapt”, a declarat ea pentru Rolling Stone.

Tatăl ei nu-i dădea deloc atenţie

gettyimages 3362857 jpg jpeg

Tony a avut o relaţie foarte distantă cu prima lui soţie şi copiii proveniţi din primul lui mariaj din toate cele şase pe care le-a avut de-a lungul vieţii, iar acest lucru nu e decât realitatea crudă. În momentul în care Jamie Lee a fost întrebată despre relaţia pe care o avea cu tatăl ei, ea a declarat fără pic de ezitare: “Nu exista nicio legătură între noi, niciuna.”

Tatăl ei a exclus-o din testamentul lui

Tony Curtis a ignorat-o complet pe fiica lui, Jamie Lee Curtis, nu numai în timpul vieţii, ci şi după trecerea lui în nefiinţă. Cu alte cuvinte, legendarul actor şi-a scos toţi copiii din testament înainte de a-şi da ultima suflare. Totuşi ce s-a întâmplat cu averea idolului hollywoodian?

gettyimages 2642390 jpg jpeg

Bunurile acestuia au fost scoase la licitaţie, iar singura beneficiară a acestei licitaţii a fost ultima dintre cele şase soţii ale lui Tony, Jill Vandenberg Curtis. Se pare că aşa-zişii moştenitori ai lui Curtis au fost luaţi complet prin surprindere de tatăl lor, iar Jamie Lee nu a comentat niciodată despre acest subiect în mod public.

gettyimages 3002050 jpg jpeg

foto - Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg
andreea marin 1024x567 1 jpg
shakira instagram jpg
Actorul Bruce Willis și fiicele sale Rumer, Tallulah și Scout pe 30 aprilie 2006, Los Angeles, GettyImages jpg
vedete la beauty brunch (20) jpeg