Jayne Mansfield, mireasa goală

31 octombrie, 2016
jayne deschidere gettyimages 2659985 jpeg

Sau o Marilyn Monroe de mâna a doua, cum ar zice răutăcioşii! Doar J.F.K. a invitat-o în patul său pentru că semăna cu Marilyn Monroe, nu-i aşa?! Una dintre cele mai îndrăzneţe starlete de la Hollywood, Jayne a fost printre primele actriţe care au apărut complet goale pe marele ecran. Şi tot de la ea au început aşa-zisele incidente mondene, în care outfitul lasă “din greşeală” să se vadă un sfârc atât de vânat de paparazzi

Jayne Mansfield, cea mai controversată starletă a sfârşitului de ani '50.

Când, în 1963, Jayne îşi etala, în toată splendoarea, nudul în pelicula „Promises, promises”, tot Hollywoodul şi lumea întreagă rămânea cu gura căscată. Dar, la urma urmei, Jayne făcea ce ştia mai bine, căci nu era o actriţă de un real talent. Dezgolirea frecventă a trupului său apetisant era ocupaţia sa de bază, fiind percepută mai degrabă ca o copie a lui Marilyn Monroe... Sau o parodie a lui Marilyn, fiindcă Vera Jane Palmer făcea şi lucruri pe care Monroe le făcea – dar şi lucruri pe care nu le-ar fi făcut. Cum ar fi invitarea fotografilor la ea acasă ca s-o filmeze în timp ce se îmbăia goală în piscina sa în formă de inimă. Mai mult, Jayne a şocat lumea măritându-se într-o rochie de mireasă transparentă! Căsătorită de trei ori şi mamă a cinci copii, sex simbolul sfârşitului de ani ’50 a avut o viaţă extrem de intensă. Şi izbitor de scurtă: destinul ei s-a frânt la doar 34 de ani, într-un accident de maşină!

Jayne şi rochia ei de mireasă transparentă...

Născută în 1933 în Pennsylvania, Jayne visa în copilărie să ajungă o vedetă ca Shirley Temple. A ajuns, în schimb, una dintre primele Playboy Playmates, asta după ce a câştigat obositor de multe concursuri americane de frumuseţe – peste 25 de titluri, majoritatea însă fără importanţă şi cu nume de-a dreptul ridicole, precum Miss Fire Prevention Week, Gas Station Queen, Miss Direct Mail, Miss Electric Switch, Miss 100% Pure Maple Syrup, Miss Lobster sau Miss Chihuahua Show!!! De-aici până la şedinţa foto nud pentru numărul din februarie 1955 al revistei Playboy n-a mai fost decât un pas. De fapt, doi, dintre care unul un eşec. Un eşec simbolic, aş zice, fiindcă în 1954 a dat o probă pentru un rol în “Şapte ani de căsnicie”, faimoasa peliculă în care a jucat Marilyn Monroe – cea care a fost, la rândul ei, Playmate. Jayne nu l-a impresionat, însă, în niciun fel pe regizorul Billy Wilder, aşa că n-a obţinut rolul. Şi de-atunci aşa avea să rămână: starleta care va vinde mult sex-appeal şi nuditate, dar mai puţin talent, trăind în umbra imaginii lui Marilyn Monroe, în copierea căreia a excelat, fără a reuşi să concureze cu ea vreodată.

Jayne, în filmul "Promises, Promises"

Cum era de aşteptat, pe Hugh Hefner l-a impresionat, în schimb, aşa că a marcat cinci apariţii în Playboy, între 1955 şi 1960. Este şi perioada în care a devenit cu adevărat faimoasă la Hollywood, 20th Century Fox semnând cu ea un contract de şase ani, în speranţa că o vor transforma într-o succesoare a lui Marilyn Monroe, care devenise din ce în ce mai dificilă. Aşa au urmat pelicule ca The Girl Can’t Help It (1956), The Wayward Bus (1957) sau Kiss Them For Me (1957), alături de Cary Grant. Succesul a durat, însă, puţin - The Sheriff of Fractured Jaw, o comedie western din 1958, fiind ultimul succes al lui Jayne.

Continua atenţie pentru viaţa ei personală şi mai ales pentru fizicul său au sufocat firava încercare de carieră. Şi adevărul este că Jayne a avut tot timpul subiecte din viaţa personală cu care să hrănească presa. Primele "două subiecte" erau sânii ei apetisanţi - şi naturali, fireşte! - pe care nu ezita să şi-i arate cu diverse ocazii. Celelalte subiecte au decurs tot din decolteul ei irezistibil...

Prima dată s-a căsătorit la doar 17 ani cu Paul Mansfield, pe când era deja însărcinată în trei luni. Aşa a adus-o pe lume pe Jayne Marie Mansfield, prima ei fiică – despre care ziarele de scandal au pretins că s-ar fi născut după o întâlnire la care Paul ar fi violat-o – fiindcă nu ar mai fi rezistat, bietul, farmecelor ei!!! Mariajul a durat cu greu cinci ani. Cinci ani în care Paul s-a înrolat în armată, iar Jayne n-a reuşit să-i rămână fidelă. De altfel, de-a lungul timpului, Jayne a avut o seamă de amanţi, în ciuda faptului că a fost măritată de trei ori. Printre aceştia, s-au numărat francezul Claude Terrail, patronul celebrului restaurant parizian Tour d’Argent, producătorul Enrico Bomba – dar şi miliardarul brazilian Jorge Guinle şi mai ales fraţii Kennedy, pentru că nu-i aşa, fiind copia lui Marilyn, ea trebuia să şi iubească şi să fie iubită în consecinţă. Un rol pe care Jayne l-a acceptat cu zâmbetul pe buze – chiar dacă era umilitor să ştii că nişte domni te invită în patul lor gândindu-se la Marilyn.

Jayne şi Mickey Hargitay, un cuplu bombă

Jayne, Mickey şi copiii

Dar să revenim la mariaje – căci cel de-al doilea a fost cu marea ei iubire, actorul Mickey Hargitay. Câştigător al competiţiei Mr. Universe în 1955, Mickey era acest musculos care alcătuia un cuplu bombă cu voluptuoasa Jayne. După ce i-a oferit un inel cu un diamant de zece carate, cei doi s-au căsătorit în 1958, Jayne dăruindu-i un băiat, pe Zoltan. Totuşi, în ciuda faptului că Mickey era marea ei iubire, Mansfield l-a înşelat şi pe el în perioada 1961-1962-1963 cu domnii enumeraţi mai sus, mari iubitori de femei în stil Marilyn Monroe. Doar nu era să-i refuzi pe fraţii de la Casa Albă doar pentru că erai măritată, nu-i aşa?! Exasperat, Hargitay i-a cerut divorţul. Şi pentru că viaţa ei a bătut filmul, în 1963, după un divorţ cu scandal, Jayne a descoperit că era... însărcinată. Cu cine oare? În disperare de cauză şi pentru a nu-şi distruge definitiv cariera, a reuşit să-l convingă pe Hargitay să spună gogonata cum că ar fi în continuare căsătoriţi.

Mansfield şi ale sale forme voluptuoase...

Aşa a venit pe lume, pe 23 ianuarie 1964, Mariska Hargitay, o actriţă cunoscută azi. La opt luni de la naştere, Jayne nu doar că era din nou într-o formă maximă, dar deja păşea spre altar a treia oară – cu un alt bărbat, regizorul Matt Cimber. Dar fiindcă graba strică treaba, în vara anului următor cei doi se separau – din cauza infidelităţilor lui Jayne, dar şi a patimei alcoolului în care căzuse. Şi din nou Jayne a descoperit că era însărcinată în pragul unei despărţiri, în octombrie 1965 aducând pe lume al patrulea copil, un fiu pe nume Antonio. Doi ani mai târziu, în 1967, actriţa murea brutal într-un accident de maşină, împreună cu amantul şi avocatul ei, Sam Brody, care divorţase pentru ea.

Jayne avea doar 34 de ani când a pierit în teribilul accident. Dar trăise cât altele în şapte vieţi. Şi chiar mai mult. Căci printre altele, Jayne rămâne o maestră a mişcărilor publicitare pe bază de scandal şi nuditate, o starletă căreia azi, nume precum Kim Kardashian ar trebui să-i ridice o statuie. Fiindcă aproape tot ce-a creat vâlvă din 2000 încoace a fost mai întâi făcut de Jayne. Chiar şi rochiile transparente purtate în ultimii ani de atâtea vedete, precum Beyonce şi Rihanna, au fost schimbate până la refuz de Jayne. Şi chiar şi prima ofertă Playboy din 1955 a primit-o după ce a orchestrat o ieşire din piscină la un party, cu un aşa-numit "wardrobe malfunction" – moment în care i-a căzut sutienul, chipurile din greşeală. În acelaşi an, provoca un al doilea scandal de presă când i-a căzut rochia până la mijloc de două ori: o dată la o petrecere mondenă şi a doua oară, în aceeaşi seară, la un club.

Asemănarea cu Marilyn Monroe a ajutat-o pe Jayne să devină vedetă.

Doi ani mai târziu, Jayne a creat una dintre imaginile Vechiului Hollywood care au făcut istorie: e vorba despre celebra fotografie în care se află la aceeaşi masă cu Sophia Loren, care se uită cu un amestec de invidie şi dispreţ la decolteul ei atât de generos, încât era vulgar, pornografic, oricum, numai elegant nu. Din nou o mişcare bine gândită de avida de publicitate Mansfield, care a reuşit astfel inimaginabilul: la o cină în cinstea Sophiei, ea a deviat atenţia presei asupra sa, venind cu cel mai adânc decolteu de la party şi aplecându-se peste masă de atâtea ori de câte ori a fost necesar ca să-i iasă sânii pe afară. Fotografia e şi azi la fel de celebră, iar femeile din poză au fiecare locul său: Sophia Loren este una dintre marile doamne ale cinematografiei mondiale. Iar Jayne Mansfield – una dintre cele mai controversate starlete ale anilor '50.

Faimoasa imagine cu Sophia Loren şi Jayne Mansfield.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg