Kevin Spacey, un predator sexual apărat de greii de la Hollywood?

30 octombrie, 2017
MSDAMBE EC044 jpeg

La mijlocul lunii octombrie, o cunoscută jurnalistă de televiziune din America, pe numele ei Heather Unruh, tulbura apele scandalului sexual în care era implicat Harvey Weinstein şi făcea o acuzaţie şocantă legată de unul dintre cei mai premiaţi actori de la Hollywood. Starul din House of Cards, Kevin Spacey.

Cu rolul din American Beauty, în care Spacey joacă un bărbat matur amorezat de o puştoaică, a câştigat Oscarul

Ei bine, fosta prezentatoare de ştiri a postat pe contul ei de Twitter o fotografie cu actorul în cauză, pe care l-a acuzat că a agresat sexual de o persoană apropiată ei.

Heather Unruh susţinea că, deşi întâmplarea este mai veche, ieşirea ei se datorează recentului scandal sexual de la Hollywood care îl are în centru pe Harvey Weinstein şi care i-a dat curaj. Este timpul ca piesele de domino să cadă, adaugă aceasta pe contul ei social.

Anthony Rapp

Să fie această persoană agresată în trecut şi care nu a avut curaj să facă publică, până acum, întâmplarea, chiar actorul Anthony Rapp (46)? După cum ştiam, acesta a povestit pentru site-ul Buzzfeed.com că a fost agresat sexual de Spacey, pe când aceasta avea doar 14 ani şi a fost invitat la o petrecere organizată în casa actorului pe atunci în vârstă de 26 de ani. În ciuda diferenţelor de vârstă dintre aceştia, cei doi s-au împrietenit după ce au jucat împreună în diferite piese de pe Broadway.

Întâmplarea a avut loc în 1986, iar, la sfârşitul petrecerii, Spacey l-ar fi luat în braţe pe adolescent, apoi l-a pus pe patul lui, s-a urcat deasupra lui şi a început să îi facă avansuri sexuale.

În 2000, Spacey era fotografiat cu un tânăr model, cu care se îmbrăţişa într-un parc

Unul dintre cadrele neclare publicate în revista Star, cu cei doi îmbrăţişaţi

“Mi-am dat seama că vrea să se întâmple ceva sexual între noi”, completează Anthony Rapp, care povesteşte, apoi, că a reuşit să scape din strânsoarea lui Spacey, care era oarecum beat, şi că s-a refugiat în baie. Din fericire pentru actorul pe atunci în vârstă de 14 ani, Spacey l-a lăsat, apoi, să plece din apartamentul lui, însă toată întâmplarea l-a traumatizat pe Rapp.

Această mărturisire l-a forţat pe Kevin Spacey să-şi recunoască public orientarea sexuală şi să-i ceară scuze lui Anthony Rapp:  ”Îi port un respect deosebit actorului Anthony Rapp şi sunt terifiat să-i aud povestea. Sincer, nu-mi amintesc de întâlnirea noastră, dat fiind faptul că au trecut peste 30 de ani. Dar dacă m-am comportat aşa cum a povestit el, atunci îi datorez scuze pentru ceea ce pare a fi un comportament impropriu al unui beţiv. Povestea asta mă încurajează însă să povestesc şi despre alte lucruri care se-ntâmplă în viaţa mea. Ştiu că există poveşti şi zvonuri despre viaţa mea personală, alimentate de faptul că sunt foarte protector când vine vorba despre viaţa mea personală. Aşa cum ştiu apropiaţii mei, de-a lungul vieţii mele am avut relaţii şi cu bărbaţi şi cu femei. Am iubit şi am trăit momente romantice cu bărbaţi şi aleg acum să trăiesc ca un homosexual.“

pic.twitter.com/X6ybi5atr5 — Kevin Spacey (@KevinSpacey) October 30, 2017

pic.twitter.com/X6ybi5atr5

— Kevin Spacey (@KevinSpacey) October 30, 2017

Să fie asta o mişcare inteligentă de PR, prin care Spacey recunoaşte că este homosexual doar ca să abată atenţia de la adevărata problemă în acest caz: avansuri sexuale faţă un minor?

Unele voci au criticat răspunsul lui Spacey, iar printre acestea este şi cea a jurnalistului şi scriitorului Dan Savage: "Nici o cantitate de alcool sau o ascundere a sexualităţii nu scuză sau explică agresarea sexuală a unui copil de 14 ani."

Comediantul Cameron Esposito a comentat şi el în acelaşi ton: "Să fii gay nu are nicio legătură cu a te da la persoane minore."

Un alt comediant, Guy Branum, este de aceeaşi părere: "Totul este o încercare de PR de a distrage atenţia oamenilor de la faptul că ai încercat să molestezi un copil."

Şi jurnalistul Jeff Black este contrariat de răspunsul lui Spacey: "Nimănui nu-i pasă că Kevin Spacey e gay. Toţi cei care cunosc câte ceva despre lumea Hollywood-ului ştiau asta. Dar ne-ar putea păsa de faptul c-ar putea fi un pedofil."

Nu este prima dată când s-ar fi comentat în presă că Spacey, homosexual sub acoperire timp de atâţia ani, ar fi destul de agresiv sexual cu tinerii atrăgători pe care îi cunoaşte în diferite ocazii: chelneri, actori debutanţi, manechini etc.

Mai mult, se vorbeşte că Spacey ar continua acest comportament şi la fimările pentru serialul House of Cards, unde face constant avansuri sexuale actorilor tineri implicaţi în producţie.

Să fie acesta un nou caz Weinstein, dar cu victime minore? Să fie acesta un al doilea secret bine păstrat la Hollywood, după cel al mogulului Miramax? Rămâne de văzut.

Dar lăsăm aici o acuzaţie indirectă făcută de Seth MacFarlane, creatorul serialului Family Guy, care ar fi inclus într-un episod din celebra producţie animată o secvenţă în care un copil dezbrăcat aleagră şi strigă următoarele: "Ajutor, am scăpat din pivniţa lui Kevin Spacey!".Recente pe Ok! Magazine

Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg