Lisa Marie Presley: Cine e adevărata fiică a lui Elvis?

10 septembrie, 2014
priscilla presley si lisa marie presley rexfeatures 1277016f jpeg

Comemorarea de pe 16 august a fost mar­cată de un scandal iscat de o anume Lisa Johansen. Povestea ei este cel puţin stranie: ea pretinde că este singura fiică a lui Elvis Presley şi că Lisa Marie Presley este o impostoare! Iar scenariul cu care explică totul e

La 37 de ani de la moartea regelui rock’n’roll, un nou mister legat de numele lui încinge spiritele în presa americană şi îi intrigă pe fani: artistul mai avea un copil?

Comemorarea de pe 16 august a fost mar­cată de un scandal iscat de o anume Lisa Johansen. Povestea ei este cel puţin stranie: ea pretinde că este singura fiică a lui Elvis Presley şi că Lisa Marie Presley este o impostoare! Iar scenariul cu care explică totul e de-a dreptul elucubrant. Aceasta nu este, de al­tfel, cea dintâi apariţie a ei în presă. Lisa, acum în vârstă de 43 de ani, care susţine că s-a născut pe 1 februarie 1968 ca fiică a lui Elvis Aaron Presley şi a Priscillei Ann Beaulieu, revine acum în atenţia publicului cu prilejul unui apel făcut la o decizie judecătorească din 2011. Femeia a dat atunci în judecată corporaţia care administrează averea Regelui, declarând că fost văduvită de drepturi­le de moştenitoare şi cerând daune în valoare de 130 de milioane de dolari.

image

Johnasen spune că şi-ar fi petrecut copilăria, până la vârsta de 9 ani, la Graceland, faimoasa proprietate a lui Elvis. „Acei ani au fost ca o po­veste, în care tatăl meu era regele, iar eu eram o prinţesă răsfăţată”, declară ea. Apoi, după ce aşa-zisul ei tată a murit, ea afirmă că nu-şi mai amin­teşte foarte multe (cât de comod!) – doar că ar fi fost dusă în secret în Elveţia şi lăsată în grija unei familii adoptive. Priscilla i-ar fi explicat atunci că acea schimbare este pentru siguranţa sa, căci exista pericolul de a fi răpită. Dar, continuă Joha­nsen, cu trecerea timpului, Cilla ar fi căutat-o tot mai rar, până când a abandonat-o pe tărâmurile elveţiene, iar ea s-a trezit într-o zi cum presa scrie cu surle şi trâmbiţe despre frumoasa Lisa Marie, „o cu totul altă persoană decât fiica lui Presley”, care a trăit în locul ei şi a ajuns să se mărite cu alt rege, Michael Jackson. Elveţianca şi-a expus teza şi într-o carte, numită cu aplomb „I, Lisa Marie“, pentru care a primit fabuloasa sumă de 200.000 de dolari. În schimb, când i s-a cerut să facă un test ADN, autoarea a refuzat. Probabil că cei 200.000 s-au evaporat şi Johansen s-a gândit că n-a exploatat suficient asemănarea ei fizică cu El­vis – care, ce-i drept, există. Iar la acest capitol, cei de la „National Enquirer“ chiar au solicitat păre­rea unor experţi care au apreciat că, într-adevăr, fruntea Lisei Marie pare să se fi îngustat suspect în poze, de-a lungul timpului – o dovadă, chipu­rile, că fata ar fi fost înlocuită. Căci aceştia susţin că fetiţa care apare lângă Elvis e mai probabil să fi evoluat fizionomic asemenea lui Johansen (foto jos) decât aşa cum arată azi Lisa Marie cea pe care o ştim.

image

Femeia mai are de partea sa câteva poze în care apare alături de diverşi membri ai familiei Presley. Abia aici misterul se adânceşte. Până în acest punct, cei mai mulţi se pot gândi că este vor­ba doar de parada publică a unei nebune obsedate de Elvis sau a unei persoane care pur şi simplu vrea să-şi exploateze trăsăturile fizice pentru nişte bani frumoşi. Dar de-aici încolo, stai şi te întrebi ce căuta Johansen în prezenţa unor rude de-ale lui Elvis, dacă versiunea ei e în totalitate mincinoasă... La fel cum nu te poţi opri să nu te gândeşti ce mamă normală ar găsi de cuviinţă să-şi ducă adevărata fiică într-o altă ţară, unde s-o abandoneze, pentru a o înlocui cu o alta. Care ar fi logica unui astfel de gest? Oare nu e posibil ca po­vestea lui Johansen să fie doar pe jumătate ade­vărată? Poate nu e exclus ca elveţianca să fi co­pilărit, într-adevăr, în mare secret, la Graceland, în calitate de sosie a Lisei Marie – o măsură deloc deplasată când vine vorba de siguranţa unor VIP-uri de cel mai înalt rang. Aşa s-ar explica, poate, fotografiile alături de rudele regelui. Şi e drept că o asemenea experienţă te poate marca pe viaţă...

foto: guliver/rex features/getty images, arhiva adhRecente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg