Loretta Young, actriţa care a avut un copil în secret cu Clark Gable

3 noiembrie, 2016
Loretta OK jpeg

Iar asta în urma unui pretins viol! Loretta stă mărturie că scandalurile de altădată de la Hollywood pot avea reverberaţii surprinzătoare şi azi

Loretta Young, o frumuseţe irezistibilă, în faţa căreia Clark Gable şi-ar fi pierdut minţile!

A fost una dintre cele mai frumoase actriţe din Cetatea Filmului . Şi-a făcut debutul pe marele ecran în 1917, pe când avea doar 3 anişori. Iar până la 40 de ani, a jucat în peste 100 de pelicule, pentru ca apoi să cunoască succesul şi în televiziune, cu The Loretta Young Show, o emisiune extrem de urmărită de americani în anii ’50. Dar o asemenea frumuseţe nu putea avea o viaţă personală plictisitoare. Iar a ei chiar a depăşit aşteptările.

În timpul filmărilor pentru pelicula The Call of the Wild, o Loretta de 23 de ani a început o aventură fierbinte cu superstarul Clark Gable, care avea 34 de ani şi era cât se poate de însurat. De fapt, era deja la al doilea mariaj, cel cu Maria Langham. Verigheta n-a oprit, însă, pasiunea amanţilor. O pasiune fulgerătoare, care a rezultat într-un copil născut chiar în acelaşi an – o fetiţă pe nume Judy, venită pe lume în noiembrie 1935. Loretta a ascuns sarcina cât a putut, luându-şi apoi o vacanţă de câteva luni în Europa, pentru ca apoi să revină în Venice, California, şi să nască, trimiţându-i o telegramă lui Gable în care îl înştiinţa că născuse o fetiţă blondă sănătoasă. Interesant este  că Gable s-a retras din această poveste ca şi cum n-ar fi avut nicio legătură – deşi nu avea copii. Şi nici n-a avut cât a trăit. Unicul lui băiat, John Gable, s-a născut după moartea lui… Loretta, la rândul ei, a pretins public că o adoptase pe Judy, asta în ciuda asemănării izbitoare dintre fată şi Clark Gable – o asemănare care mergea până la urechile clăpăuge. Niciunul dintre actori n-a recunoscut vreodată public că era copilul lor, chiar dacă cei care-i cunoşteau la Hollywood ştiau tot adevărul.

Sau credeau că-l ştiu. Fiindcă versiunea amantlâcului care a dat în clocot la filmările peliculei The Call of the Wild a fost neaşteptat contrazisă - şi asta foarte târziu, când nimeni nu s-ar mai fi gândit. Anul trecut, Linda Lewis, nora Lorettei, a dat o lovitură de graţie, declarând public că actriţa îi mărturisise că rămăsese însărcinată după ce… Clark Gable o violase, după ce băuse prea mult! Loretta a susţinut cu acea ocazie că da, pe platourile de filmare ea flirtase cu Gable, dar doar atât. Nu-şi dorise nimic mai mult. Şi fiindcă nu şi-a dorit nimic mai mult, Gable s-ar fi impus cu forţa într-o noapte friguroasă. Şi cam asta fusese toată aşa-zisa pasiune dintre ei. Nu existase, conform acestei versiuni, nicio aventură, nicio idilă. Fata rezultată din acest presupus viol, Judy, a aflat abia pe la 31 de ani cine este tatăl ei. Abia atunci i-a spus Loretta –la cinci ani de la moartea lui Gable. De altfel, întreaga sa viaţă Loretta s-a comportat extrem de speriată şi precaută în legătură cu acest scandal.  Chiar şi în al treisprezecelea ceas – când i-a spus tot adevărul biografului ei, pentru a scrie totul într-o carte care să fie, însă, publicată numai după moartea ei. Loretta pur şi simplu n-a vrut să fie în viaţă atunci când marele public avea să afle – la mai bine de 65 de ani după!!! – despre aventura sau violul dintr-una dintre cabinele de la The Call of the Wild.

Puţin cam exagerat, nu? Totuşi, cei care susţin şi azi că Loretta ar fi minţit se gândesc la faptul că a fost o femeie splendidă, căreia i-a plăcut viaţa. Înainte de întâlnirea scânteietoare cu Gable, ea fusese deja măritată cu actorul Grant Withers – doar pentru un an. Apoi avusese o aventură, fără să se ascundă, cu un alt bărbat celebru şi însurat, Spencer Tracy. După naşterea lui Judy, s-a căsătorit cu producătorul Tom Lewis, cu care a avut doi fii şi de care a divorţat în 1969. Iar atunci când nimeni nu s-ar mai fi aşteptat, în 1993, la 80 de ani, Loretta Young s-a măritat pentru a treia oară – cu designerul de modă Jean Louis, până la moartea lui, în 1997. Actriţa s-a stins şi ea trei ani mai târziu, din cauza cancerului ovarian.Recente pe Ok! Magazine

Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg