„Lupul de pe Wall Street“, făcut cu bani murdari?

4 aprilie, 2016
leo dicaprio wolf of wallstreet jpg jpeg

Potrivit unei anchete, Leonardo DiCaprio ar fi fost plătit pentru acest film din surse ilegale.

image

O parte din finanţarea filmului „Lupul de pe Wall Street“, al cărui protagonist este Leonardo DiCaprio, ar proveni dintr-un cont cu bani murdari din Malezia, arată o anchetă care vizează o firma cu sediul in California. Iar în acestă afacere cu iz penal ar fi implicat chiar premierul malaezian Najib Razak.

Potrivit cotidianului american „Wall Street Journal“, totul a pornit de la faptul că regizorul Martin Scorsese n-a găsit suficiente fonduri pentru a-şi produce filmul, chiar dacă el a încercat să-i atragă pe sponsori prezentându-le distribuţia, cu Leonardo DiCaprio cap de afiş. Şi, cum mulţi n-au crezut în proiectul său cinematografic, considerându-l riscant, Martin Scorsese ar fi acceptat să primească finnaţare din partea unei companii necunoscute, Red Granite Pictures.

Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio.

Contractul a ridicat imediat suspiciuni anchetatorilor, de vreme ce preşedintele companiei Red Granite Pictures este Riza Azis, fiul vitreg al premierului malaezian, Najib Razak, cunoscut pentru că ar fi deschis fondul 1Malaysia Development Bhd, creat iniţial să stimuleze dezvoltarea economică locală. Acesta a intrat în vizorul anchetatorilor, atât pe plan local cât şi internaţional, după ce a acumulat datorii de peste 11 miliarde de dolari. De altfel, de un an încoace, în Malaezia se tot vorbeşte despre faptul că din fondul de investiţii 1MDB s-au sifonat bani, care au plecat inclusiv în conturile acestui prim-ministru. Iar zecile de milioane de dolari ar fi fost mutaţi de fondul 1MDB în compania Red Granite Pictures prin mai multe offshore-uri, după cum susţine „Wall Street Journal“.

Leonardo DiCaprio şi Matthew McConaughey în "Lupul de pe Wall Street".

Anchetatorii americani au descoperit că 155 mil. dolari, având ca origine acest fond, au ajuns prin numeroase circuite financiare să finanţeze filmul „Lupul de pe Wall Street“. O producţie care, altfel, a strâns venituri de 400 de mil. de dolari şi a fost nominalizat pentru 5 categorii la Oscar.



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png