„Mi-am pierdut virginitatea într-o sectă sexuală!” Trauma suferită a grăbit oare moartea actorului de la Hollywood?

13 august, 2021
1 1 river phoenix profimedia 0379537100 jpg jpeg

Cu ani buni înainte să dea lovitura la Hollywood, acest actor şi-a petrecut o lungă perioadă de timp într-o sectă care încuraja orgiile şi abuzul sexual asupra minorilor. Oare asemenea experienţă l-a împins pe regretatul superstar hollywoodian spre o moarte prematură, l-a determinat să ia o supradoză de droguri în apogeul carierei lui?

Părinţii lui River Phoenix – căci despre el este vorba - , John şi Arlyn, au intrat în secta religioasă Copiii lui Dumnezeu pe când actorul avea numai 3 ani. Întreaga lor familie a petrecut nu mai puţin de 6 ani în secta respectivă, în anii '70, lucru care le-a impactat destul de mult viaţa celor cinci copii ai lor: River, Joaquin, Rain, Summer şi Liberty.

Pe măsură ce River era tot mai cunoscut în întreaga lume şi devenea idolul puştoaicelor, nici măcar nu voia să aducă vorba despre zilele petrecute în Copiii lui Dumnezeu. În 1991, a recunoscut în revista Details că şi-a pierdut virginitatea la 4 ani, dar nu şi-a dorit să detalieze acel episod. „Am blocat toată acea amintire... Da, am făcut dragoste prima dată la 4 ani...”, a adăugat el.

stanga
dreapta
3 river phoenix profimedia 0379604555 jpg jpeg
1 1 river phoenix profimedia 0379537100 jpg jpeg
5 familia pheonix profimedia 0320447847 jpg jpeg
6 fratii phoenix profimedia 0320447849 jpg jpeg

Pe 31 octombrie 1993, Pheonix şi-a pierdut viaţa în faţa West Hollywood Club, la numai 23 de ani. Cei care l-au cunoscut îndeajuns de bine s-au întrebat tot timpul dacă timpul petrecut de el în secta sexuală nu i-a grăbit cumva sfârşitul.

Totuşi ce este această sectă?

Practici sexuale

Liderul sectei era David Berg în 1977, când familia Phoenix a îngroşat rândul membrilor grupării respective. Ani mai târziu, Berg a fost acuzat de abuz sexual asupra minorilor şi soţia lui a preluat conducerea sectei cu peste 15.000 de membri.

Cultul respectiv se deosebea de altele prin activităţile sale sexuale, care includeau „vânatul plin de flirt”. Femeile trebuia să facă sex cu străini pentru a-i determina să intre şi ei în secta lor. „Era, pur şi simplu, o prostituţie religioasă şi nimic mai mult”, a spus, în 2017, una dintre fiicele lui Berg.

Joaquin Phoenix a confirmat existenţa acestui grup şi apartenenţa familiei lui la el. Fratele lui River a recunoscut, în Vanity Fair, că exista „vânatul plin de flirt”, practică care i-a şi determinat pe părinţii lui să părăsească gruparea.

„Au primit o scrisoare în care li se sugera să se ofere să întreţină relaţii intime cu oameni pe care nici măcar nu-i cunoşteau, iar ei au spus că nici vorbă de aşa ceva şi că trebuie să iasă din toată chestia respectivă”, a precizat Joaquin.

Abuz asupra minorilor

Până şi mama lui River şi a lui Joaquin, Heart Phoenix, a făcut câteva precizări legat de acest subiect delicat: „A durat câţiva ani buni ca să trecem peste durerea şi singurătatea pe care le-am simţit după plecarea noastră din Copiii lui Dumnezeu”.

Gruparea respectivă încuraja abuzul sexual asupra copiilor. Berg a fost model pentru membrii sectei, abuzându-şi sexual atât fiicele, cât şi nepoatele. Liderul a murit în 1994 şi, la acea vreme, era investigat atât de Interpol, cât şi de FBI. Fiul lui, Ricky Rodriguez, şi-a luat singur viaţa, după ce îşi petrecuse copilăria privind acte sexuale explicite şi orgii şi fiind masturbat de diverşi adulţi.

Joaqin Phoenix a vorbit despre gruparea din care a făcut parte în copilărie şi în timpul unui interviu oferit celor de la Playboy: „De fiecare dată când cineva aduce în discuţie Copiii lui Dumnezeu, se fac, de fapt, tot felul de acuzaţii. Cred că părinţii mei au fost destul de naivi şi au crezut tot ce li s-a spus, însă cei mai mulţi şi-au dat sema de adevăr destul de repede. Mi s-a părut întotdeauna că totul era ciudat acolo şi necinstit...”

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Valentina Pelinel propriul hotel in Olimp (18) jpg
Theo Rose in distributia filmului Clanul de la Pro TV (7) jpg
mihai22 jpg
monica25 jpg
ben1 jpg
Carlos Santana profimedia 0403844476 jpg
livia43 jpg
anca serea adi sina png
David Popovici la Campionatul European de Inot pentru Juniori de la Otopeni (1) jpg
Linda Evangelista profimedia 0282765230 jpg
Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg