Michael Jackson vs. Prince. Amândoi geniali şi de mare succes, dar în concurenţă continuă. Ce aveau de împărţit cei doi idoli muzicali?

17 septembrie, 2019
1 fotojet 3 jpg jpeg

Muzica lor e cât se poate de diferită, însă cei doi regretaţi muzicieni s-au bucurat de un succes imens în aceeaşi perioadă, ceea ce i-a făcut rivali cu sau fără voia lor. Cât de departe a mers concurenţa dintre cele două superstaruri muzicale ale anilor ’80 şi ’90?

Prince a modificat piesa I'm Bad

fotojet 6 jpg jpeg

Fosta logodnică a lui Prince, Susannah Melvoin, susţine că Michael nu numai că şi-a dorit să colaboreze cu Prince la crearea hitului "Bad", dar i-a şi trimis acestuia forma iniţială a piesei. Şi, surprinzător sau nu, Prince nu a fost deloc impresionat!

“MJ i-a trimis piesa înainte de-a o lansa, însă lui Prince nu-i venea să creadă ce titlu îi dăduse melodiei. Nu numai că refuzase să cânte cu Michael, dar a intrat în studio şi a schimbat tot ce considera el că trebuia să sune altfel, după care i-a trimis înapoi piesa lui Jackson. Astfel, colaborarea lor a murit din faşă. Dar, pur şi simplu, aşa era Prince…”, a povestit Susannah.

MJ l-a făcut de râs pe Prince în faţa lui James Brown

fotojet 4 jpg jpeg

Într-una din serile lui 1983, când James Brown a susţinut un concert în Beverly Theater din Los Angeles, atât Michael, cât şi Prince se aflau în public. După câteva piese cântate, James l-a invitat pe MJ pe scenă, iar creatorul hitului Thriller a început să danseze şi să fie, ulterior, ovaţionat de audienţă. După show-ul dat, Michael i-a şoptit lui Brown să îl invite şi pe Prince pe scenă. Zis şi făcut! Doar că acesta s-a făcut de râs în faţa celor prezenţi, conform celor declarate chiar de Quincy Jones.

gettyimages 71039529 jpg jpeg

Ce s-a întâmplat? Prince a încercat să improvizeze un scurt număr pe scenă, doar că, după ce s-a aplecat spre un lampadar de pe scenă, obiectul n-a rezistat şi l-a făcut pe Prince să cadă buluc peste public. Mai mult de-atât, Michael ar fi înregistrat întregul moment, iar Prince l-a ameninţat pe rivalul său că o să-l omoare dacă încearcă cumva să îi arate cuiva căzătura lui zdravănă.

gettyimages 71436998 jpg jpeg

Jones a declarat, la un moment dat, că Prince era atât de furios pe Jackson după spectacol, încât voia neapărat să se răzbune. “Prince aştepta afară în limuzină şi, când l-a văzut pe Michael apropiindu-se, a încercat să-l lovească cu maşina în parcare. Mi-a spus chiar Michael asta. Prince avea nişte intenţii cam… neortodoxe!...”

MJ spunea despre Prince că era nepoliticos şi afurisit

fotojet 7 jpg jpeg

În cadrul unor interviuri nepublicate din timpul realizării autobiografiei Moonwalk, din 1988, MJ a avut de spus nişte lucruri deloc drăguţe despre Prince. “Era atât de nepoliticos, unul dintre cei mai nepoliticoşi oameni pe care i-am întâlnit în viaţa mea. Prince e foarte ambiţios, plus că a fost foarte răutăcios şi afurisit cu familia mea.”

În ceea ce priveşte acea seară în care Prince a tras acea căzătură zdravănă în faţa publicului, la concertul lui James Brown, MJ n-a evitat deloc subiectul şi a declarat următoarele: “Prince s-a făcut de râs în asemenea hal!... A devenit bătaia de joc a tuturor. Oamenii alergau de nebuni prin sală şi ţipau, iar eu mă simţeam atât de prost, ruşinat de-a dreptul. Am înregistrat totul pe video!”

Rivalitatea Regilor muzicii

fotojet 5 jpg jpeg

În ceea ce priveşte rivalitatea dintre cei doi monştri sacri ai muzicii, Jackson a recunoscut că a exista aşa ceva între ei: “Nu-mi place deloc să fiu comparat cu Prince. Eu am dovedit tot ce pot încă de mic, doar că el simte că eu i-aş fi rival. Sper să-şi schimbe punctul de vedere, pentru că, dacă nu, o să aibă mult de suferit. E genul de om care ar fi în stare să se sinucidă sau să facă gesturi de-astea extreme…”

foto - Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg
andreea marin 1024x567 1 jpg
shakira instagram jpg
Actorul Bruce Willis și fiicele sale Rumer, Tallulah și Scout pe 30 aprilie 2006, Los Angeles, GettyImages jpg
vedete la beauty brunch (20) jpeg
NSYNC   GettyImages 953234702 jpg