Moartea soţului lui Jean Harlow, muşamalizată de MGM. A fost sinucidere sau crimă?

3 iulie, 2021
2 jean harlow jpg jpeg

Vechiul Hollywood are nişte secrete neelucidate nici până în ziua de astăzi. Unul dintre misterele care dăinuie de zeci de ani este dispariţia soţului unuia dintre cele mai mari staruri de cinema ale tuturor timpurilor.

În 1931, soţul lui Jean Harlow, producătorul Paul Bern, a murit, iar motivul aparent a fost sinucidere. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit dezbrăcat în casa lor, cu un pistol în mână şi un bileţel alături. Poliţia venită la faţa locului a presupus că hârtiuţa era un mesaj de „Adio!”, însă n-a putut spune cu certitudine asta din simplul motiv că Harlow a refuzat să vorbescă despre asta, limitându-se doar la a spune că ea se afla acasă la mama ei în seara în care tragedia a avut loc.

Dar a fost sau nu sinucidere?

stanga
dreapta
3 jean harlow paul bern jpg jpeg
4 jean harlow2 jpg jpeg
5 jean harlow1 jpg jpeg
2 jean harlow jpg jpeg

Un lucru care a împiedicat aflarea adevărului a fost faptul că MGM, studioul la care era angajată actriţa, s-a implicat mai mult decât ar fi trebuit în toată acea nebunie. Astfel, doi dintre şefii MGM, producătorul executiv Irving Thalberg şi Louis B. Mayer, directorul studioului, au ajuns în persoană acasă la Jean chiar în dimineaţa în care corpul neînsufleţit a fost găsit.

De ce s-au prezentat ei în persoană la locul unei posibile crime?

Sinucidere sau crimă?

Poate aveau ceva de ascuns, poate ştiau despre vreo dovadă care ar fi incriminat-o pe vedeta lor... Cercetările făcute la câţiva ani distanţă au demonstrat că Bern cel mai probabil nu şi-a luat singur viaţa...

În timp ce locuia în New York, cu nişte ani buni înainte de-a o cunoaşte pe Jean, Bern avea o relaţie sentimentală cu actriţa Dorothy Millette, care suferea din cauza unor probleme mentale şi emoţionale. Într-o bună zi, acesta a găsit-o pe cea care era ca şi soţia lui în comă. Medicii erau de părere că Dorothy nu-şi va reveni niciodată. Zece ani mai târziu, Bern era deja cu Harlow, când Millette s-a trezit din comă şi l-a contactat.

Paul a stabilit o întâlnire cu fosta lui iubită acasă la el şi i-a spus lui Harlow să-şi găsească altceva de făcut în acea seară, ca să-i lase singuri. Bern a murit chiar în noaptea în care era stabilită întâlnirea cu Dorothy. La numai 9 zile după ce Bern murise, poliţia a găsit trupul neînsufleţit al lui Millette în râul Sacramento, lucru care i-a făcut pe cei care au investigat moartea acesteia să creadă că Millette l-a omorât pe Bern, după care s-a sinucis.

Foto - Profimedia

La asemenea încrengătură, nu-i de mirare că studioul cinematografic a simţit nevoia să intervină şi să înlăture orice indiciu care ar fi putut s-o incrimineze pe actriţa lor, nu?Recente pe Ok! Magazine

Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg