Secrete din mariajul lui Celine Dion

14 iunie, 2016
Celine Dion’s Husband Rene Angelil Dies Aged 73 jpeg

În urmă cu şase luni, pe 14 ianuarie 2016, după o lungă luptă cu cancerul, René Angélil a murit în căminul celor doi din Las Vegas. Moartea managerului şi partenerului de viaţă a lui Celine a marcat finalul unei relaţii greu încercate, care a început în anii ’80, pe vremea când aceasta era doar o micuţă cântăreaţă din Canada. În cele ce urmează îţi prezentăm culisele mai puţin ştiute ale mariajului celor două vedete ce au scris istorie împreună.

Între cei doi a fost o diferenţă de vârstă de 26 de ani.

Relaţie cu o minoră 

Pe când Celine avea doar 12 ani, în 1980, părinţii ei au trimis o înregistrare la studioul producătorului canadian René Angélil, cu melodia "Ce n'était qu'un rêve". Imediat după ce a ascultat melodia, acesta a chemat-o să îi cânte live, iar restul, este, evident, istorie... „Şi am lucrat împreună din acea clipă”, declara Celine în 1995. René Angélil, care şi-a ipotecat propria locuinţă pentru a o face celebră pe viitoarea lui soţie, a plăcut-o încă de la început, dar abia după cinci ani de colaborare sentimentele celor doi au fost clare, sau cel puţin asta susţin cei doi în faţa presei. 

Cinci ani de secrete 

Şi-au asumat relaţia abia în 1994, când s-au şi căsătorit.

Abia când solista avea 19 ani, iar managerul ei 45, povestea a ieşit la iveală. Dion, de altfel, a declarat pentru Access Hollywood în 2013: „Pe la 17,18 ani sentimentele mele pentru el s-au schimbat, am început să-l văd diferit”.  Se zvoneşte că s-au logodit în 1991, dar abia în 1994, René Angélil declara pentru revista People: „Mă temeam de ce va crede lumea”. În acelaşi an relaţia a fost făcută publică odată cu lansarea CD-ului „The Colour of My Love” şi tot în 1994, pe 17 decembrie, cei doi se şi căsătoreau. „Când eşti îndrăgostit, îţi vine să urli, vrei să afle toată lumea”, declara ea. Pe atunci Celine avea 26 de ani. 

Mama lui Celine s-a împotrivit mariajului

Therese Dion (dreapta) nu credea că René este potrivit pentru fiica ei.

În 2013, Dion a recunoscut că mama ei s-a opus iniţial acestei relaţii, în principal din cauza eşecurilor lui amoroase din trecut şi a diferenţei de vârstă, el fiind cu 26 de ani mai mare. „A fost foarte dificil să o fac să înţeleagă. Când i-am spus că am sentimente puternice pentru el, a încercat cumva să îl denigreze, să îl ucidă în mintea mea şi să mă facă să trec peste. Am fost foarte frustrată şi nervoasă la început, dar ea tot încerca să îmi explice că a eşuat în cele două mariaje anterioare, are deja trei copii, nu este responsabil. Ea îşi dorea un prinţ perfect pentru mine.”, a povestit ea într-un interviu. În timp, întreaga familie a început să îl îndrăgească, iar mama ei nu a avut încotro decât să accepte relaţia fiicei ei. 

Nunta lor a fost o extravaganţă fără margini

René & Celine la nunta lor fabuloasă.

Nunta celor doi a avut loc la Bazilica Notre Dame din Montreal şi a fost asemuită cu o nuntă de la casele regale. Aceasta a fost difuzată pe postul public de televiziune din Canada. Rochia purtată de ea, creaţie a designerilor Mirella & Steve Gentile, a fost din mătase şi a fost rezultatul a 1000 de ore de muncă. Trena a avut 6 m, iar tiara a cântărit 9 kg. Cei doi şi-au reînnoit jurămintele în anul 200, în cadrul unei ceremonii ortodoxe ţinută la celebrul Caesar’s Palace din Las Vegas.

Reşedinţa din Florida a fost estimată la 72 milioane $.

De altfel, întreaga lor viaţă a fost scăldată în lux. Una dintre numeroasele lor proprietăţi, cea din Jupiter, Florida, a fost scoasă la vânzare în 2014 la preţul de 72 milioane $. Aceasta includea trei piscine, un teren de golf şi un water park. 

René a convins-o pe Celine să interpreteze „My Heart Will Go On”

image

Melodia care a câştigat şi Oscarul odată cu producţia Titanic, rămâne cu siguranţă cea mai de succes melodie a ei din cei peste cei 20 de ani de carieră. Dar dacă nu era René, ea nu ar fi înregistrat niciodată acest cântec, după cum declara chiar solista „Nu mi-a plăcut melodia la început. Nu eram sigură că e ce trebuie, înregistrasem iniţial altă melodie. Credeam că ne forţăm norocul, că prima melodie era fix ce trebuia. Dar el m-a convins sa înregistrăm un demo şi să vedem după aceea. Demo-ul a fost, de fapt, melodia care a avut atâta succes. N-am mai cântat niciodată cântecul, demo-ul a rulat pe coloana sonoră exact aşa cum l-am înregistrat prima dată”.

Angélil a fost acuzat de abuz sexual

În 2002, soţul lui Celine era dat în judecată de Yun Kyeong Sung Kwon, care susţinea că a fost agresată sexual de către acesta în cadrul unui incident petrecut la Imperial Palace din Las Vegas. Angélil a negat vehement acuzaţiile, deşi ar fi plătit 2 milioane de dolari pentru a evita publicitatea negativă care ar fi putut afecta cariera soţiei sale. Toată povestea nu s-a dovedit a fi decât un şantaj pus la cale de către Yun Sung Kwon şi soţul ei, Ae Ho Kwon. Aceasta a primit în 2004 o pedeapsă de 28 de luni de închisoare şi acuzaţia de şantaj, iar soţul acesteia a primit aceeaşi pedeapsă şi acuzaţiile de cerere de mită, conspiraţie şi şantaj.

Au avut cu greu copii 

Gemenii Eddy şi Nelson la aniversarea de cinci ani la Disneyland.

Cântăreaţa s-a luptat ani de zile cu infertilitatea. Primul lor fiu, René Charles, a fost conceput cu ajutorul ferilizării în 2001. În 2010, cântăreaţa a rămas din nou însărcinată, dar a pierdut sarcina. Aceasta s-a confesat, ulterior, într-una dintre emisiunile lui Oprah: „Multe cupluri trec prin asta. Am încercat de patru ori să avem copii, încercăm în continuare. Suntem la a cincea încercare şi simt că cinci este numărul nostru norocos”. Şi aşa a fost, rezultând gemenii Eddy şi Nelson, născuţi pe 23 octombrie 2010. 

Dion urca pe scenă în lacrimi, alături de fiul ei, René Charles, la Billboard Music Awards din acest an. Prima ediţie fără soţul ei.

Boala lui René i-a afectat cariera 

Celine a urcat pe scenă până când boala lui René s-a agravat.

Sănătatea şubredă a lui René le-a afectat viaţa liniştită şi plină de lux. Acesta a fost diagnosticat cu cancer la gât în 1999, iar Dion şi-a pus cariera pe hold doi ani pentru a se dedica îngrjirii lui. În 2014, renunţa la show-ul din Las Vegas şi anula turneul în Asia după agravarea stării de sănătate a soţului ei: „Vreau să îi transmit soţului meu toată energia şi puterea pentru a se vindeca şi pentru asta trebuie să mă dedic total familiei”. În 2015, situaţia era atât de sumbră, încât aceasta declara: „Nu poate hrăni singur, aşa că trebuie să îi dau personal de mâncare printr-un tub special, de trei ori pe zi”.

Nu au avut o relaţie perfectă

Prima apariţie publică după aflarea tragicului diagnostic (1999).

Într-un interviu acordat publicaţiei Vegas Deluxe în 2013, Celine declara că cei 21 de ani de mariaj nu au fost pavaţi cu aur: „Am avut şi perioade extrem de dificile, nu a fost mereu uşor, au existat şi perioade tensionate între noi. Căsnicia nu e lucur uşor, dar pe lângă viaţa de cuplu noi împărţeam şi un business, care ne furniza extrem de multă presiune. Concertele, spectacolele, călătoriile, toate însemnau extrem de mult efort din partea amândurora.” Se pare că şi-au salvat căsnicia datorită unei prietene d-ale lui Celine, care a sfătuit-o să comunice mai mult, să spună ce o deranjează: „M-a învăţat ce înseamnă comunicare între parteneri şi cât de important e să spui lucrurilor pe nume”, a mai povestit cântăreaţa.

Foto: Hepta, Getty Images, Pinterest