Şi-a pierdut mama la numai 5 ani. În ce fel a afectat-o pe Madonna experienţa devastatoare? FOTO de arhivă

20 aprilie, 2019
1 gettyimages 169770139 jpg jpeg

N-a făcut niciodată un secret din faptul că a rămas fără mamă de mică şi nici n-a ales să-şi plângă de milă întreaga sa viaţă din cauza experienţei traumatizante din copilăria ei. Chiar dacă a fost o experienţă absolut devastatoare, după cum recunoaşte chiar ea…

Mama superstarului, Madonna Louise Ciccone, a murit în decembrie 1963, după o luptă crâncenă cu cancerul la sân. Madonna nu avea mai mult de cinci ani atunci, iar dispariţia mamei ei la o vârstă atât de tânără – pe când aceasta avea decât 30 de ani – a avut un impact foarte mare asupra vedetei pop. Atât în copilărie, cât şi mai târziu, la maturitate.

Una dintre puţinele poze cu Madonna şi mama ei

1 jpg jpeg

De-a lungul carierei ei, Madonna i-a adus omagii mamei ei, atât prin versurile unor melodii ca Like a Prayer – susţinând că a învăţat să se roage de la mama ei – sau, pur şi simplu, pe scenă ori în viaţa de zi cu zi via social media.

Madonna la mormântul mamei ei

2 jpg jpeg

“Cea mai dragă mamă… ai suferit mult şi nu ai fost încurajată să-ţi îndeplineşti visurile şi să te exprimi în mod liber. Sper că am putut să fac toate lucrurile acestea în numele tău şi că acolo, unde eşti, îmi zâmbeşti şi eşti mândră de mine”, şi-a dezvăluit diva sentimentele cu câţiva ani buni în urmă.   

În 1995, într-unul dintre interviurile oferite presei, Madge a vorbit despre “experienţa devastatoare” care a făcut-o să se simtă “complet abandonată”.

5 jpg jpeg

Ea a adăugat: “Sunt sigură că dispariţia mamei a influenţat toate deciziile pe care le-am luat vreodată şi că mi-a cauzat un sentiment de înfometare şi de tânjire, dar şi senzaţia de gol imens, eu crescând, de fapt, cu teama de a iubi, doar pentru că mi-a dovedit că există riscul să fiu părăsită, într-o bună zi.”

De asemenea, Madonna a întâmpinat multe obstacole mai ales la începutul carierei ei artistice – fie că debutase ca dansatoare, fie că şi-a continuat apoi cariera în showbiz ca cântăreaţă – şi şi-ar fi dorit din tot sufletul ca, în momentele de maximă frustrare, să o poată suna pe mama ei pentru a fi sfătuită în fel şi chip de ea.

Tatăl vedetei, Tony Ciccone, s-a recăsătorit la numai trei ani de când îşi pierduse soţia. El s-a apropiat tot mai mult de menajera familiei, Joan, care i-a devenit apoi parteneră de viaţă în mod oficial.  

Împreună cu tatăl ei, pe scenă

4 jpg jpeg

Totuşi, pe lângă efectul sfârşietor pe care pierderea mamei l-a avut asupra ei, asemenea experienţă a şi încurajat-o să devină cea care este acum, adică un superstar, care a cucerit generaţii şi generaţii de fani. Tocmai pentru că ştia că mama ei nu apucase să devină cine şi-ar fi dorit şi să bifeze tot ceea ce şi-ar fi dorit în viaţă, Madonna a dobândit, cu gândul la ea, o ambiţie şi o determinare ieşite din comun.

Nu de puţine ori s-a spus că Madonna nu e nici cea mai bună voce din muzică, nici cea mai talentată dansatoare şi nici cea mai frumoasă vedetă, însă a fost şi este încă, cu siguranţă, cea mai mare celebritate din muzică şi, una dintre cele mai importante dive din showbizul american. Cariera ei muzicală atât de longevivă – şi-a început cariera hăt, acum mulţi ani, când de-abia dacă existau videoclipuri muzicale, adică în 1983 – este invidia oricărui artist în viaţă.

gettyimages 82928277 jpg jpeg

Avangardismul ei din fashion şi inovaţiile pe care le-a făcut în muzică, reinterpretând diverse stiluri muzicale, au făcut istorie ani de-a rândul. Atitudinea ei îndrăzneaţă şi curajul de a-şi face avuzită vocea, indiferent cât de incomod era mesajul ei, au transformat-o pe Madonna în Regina Pop, un superstar internaţional, ale cărei calităţi sunt recunoscute şi admirate deceniu după deceniu de întreaga lume.

gettyimages 463157698 jpg jpeg

“Sunt sigură că mama mea este sau, mai bine spus, lipsa mamei mele este acea forţă de care am avut nevoie ca să realizez diverse lucruri în viaţa mea. Pierderea ei m-a făcut să fiu obsedată de moarte şi m-a determinat să fac cât pot de mult în timpul care mi-e dat să-l trăiesc pe pământ”, a conchis aceasta.  

gettyimages 142828736 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

diana82 jpg
kel1 jpg
Alina Sorescu la mare jpg
Oana si Vlad 1 jpg
profimedia 0296947797 jpg
Bruce Willis și Emma Heming jpg
Bennifer în Georgia (5) jpg
patric17 jpg
Naomi Hedman iubita lui Florin Ristei concurenta la Splash (18) jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg