Sportive care s-au dopat

10 martie, 2016
Sportive care s au dopat jpeg

Astăzi, sportivele sunt mai populare ca pe vremuri, de aceea au început să facă mulţi bani din sport. De aceea, ca să rămână în top, tot mai multe femei din sport se dopează. În vreme ce unele sunt mai inteligente şi folosesc medicamente greu de detectat, altele se dopează cu medicamente foarte uşor de depistat. Iată câteva sportive care s-au dopat.

Maria Sharapova a fost prinsă dopată la Openurile Australiei

Locul 7 mondial la tenis, Maria Sharapova, a fost depistată cu Meldonium, substanţă ce a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016. "Nu ştiam că această substanţă a fost interzisă" a declarat Sharapova, deşi a recunoscut că a primit o listă cu noile substanţe interzise, în data de 22 decembrie 2015, dar că nu a avut timp să o consulte. Sportiva lua acest medicament de 10 ani pentru probleme cardiace.

Sportive care s-au dopat - Sharapova riscă o suspendare de 2-4 ani din tenis

Sportiva a mai recunoscut că a făcut o gafă imensă în timpul Australian Open, declarând: "Am făcut o greşeală enormă, mi-am dezamăgit fanii şi am dezamăgit sportul, dar nu vreau să îmi închei cariera în felul acesta. Chiar vreau să mai joc tenis". ITF a decis să o suspende pe Sharapova începând cu data de 12 martie. Aceasta riscă să nu mai joace tenis între 2 şi 4 ani, dacă se dovedeşte că se dopa cu bună ştiinţă. În plus, rusoaica a pierdut contractele de milioane de dolari cu Nike, Porsche şi Tag Heuer. În 2015, Sharapova, în vârstă de 28 de ani a fost cea mai bine plătită sportivă din lume, câştigând 30 de milioane de dolari.

Agenţia Mondială Antidoping nu a făcut niciun comentariu pe această temă, asta până nu va fi analizat cazul aşa cum se cere. În timpul conferinţei de presă de la Los Angeles, Sharapova a mai declarat: "Nu vreau să îmi închei cariera cu o suspendare pentru dopaj. Speranţa mea este că voi avea o a doua şansă şi voi juca din nou".

În 2010, Agenţia Anti-doping SUA a descoperit că sprinterul de origine jamaicană, Beverly McDonald, împreună cu soţul ei, Raymond Stewart, au folosit tone de steroizi încă din septembrie 2000. Astfel sportiva a pierdut medalia de argint, pe care a câştigt-o în 2004 la Olimpiadele din Atena, alături de echipa din Jamaica. În plus, ei şi soţului său li s-a interzis pe viaţă să mai apară în competiţii.

Sportive care s-au dopat - alte cazuri de dopaj din istorie

Kellie White a câştigat medalia de aur la 100 de metri şi 200 de metri la Campionatul Mondial din 2003, dar i s-a luat premiul după ce a fost găsită dopată cu steroizi în 2004.

Cazul înotătoarele de origine chineză este de luat în seamă, întrucât este un exemplu de aşa nu. Până în 1992 înotătoarele chineze nu câştigau nicio medalie la înot. În 1992, la Olimpiadele de Vară de la Barcelon, echipa chineză de înot a câştigat 4 medalii de aur. Iar apoi, în 1994, la Campionatul Mondial au câştigat 12 din cele 16 titluri. Fără doar şi poate, acest lucru a bătut la ochi şi agenţiile anti-doping s-au sesizat.

Sportive care s-au dopat - campioană mondială la ciclism prinsă dopată

Bineînţeles, 11 sportive de origine chineză au fost găsite dopate cu dihidrotestosteron la Jocurile Asiatice din 1994. Când au văzut, însă, că echipa lor a câştigat doar o medalie de aur în 1996, au mai încercat o dată în 1998 la Campionatul Mondial şi au fost găsite din nou dopate.

Marta Bastianelli s-a dopat şi a fost înlăturată din echipa de ciclism în 2008

Ciclista de origine italiană, Marta Bastianelli, campion mondial de altfel, a fost găsită dopată cu o substanţă folosită pentru obezitate, fenfluramină. Federaţia Italiană de Ciclism a trebuit, deci, să o înlăture în 2008 după ce sportiva a picat testul anti-doping.

Atleta Marion Jones a fost şi ea prinsă dopată cu stroizi, fiind forţată să renunţe la cele 5 medalii olimpice ale sale. Sportiva a recunoscut şi a scris o carte despre căderea ei, dezvoltând astfel o carieră în discursul motivaţional.Recente pe Ok! Magazine

Ela Crăciun 2 jpg
Albert Iovan, fiul fostului manechin Romanita Iovan   Facebook (8) jpg
Tiffani Amber Thiessen, Getty (12) jpg
Kim Cattrall in SKIMS jpg
Diana Enache il face pe Adrian Enache bunic   Facebook jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
banner daniel pavel dl dan png
Alina Sorescu si Gabriel Coveseanu Cove   Instagram jpg
Doina Teodoru foto OK! DSC 5567 (1) jpg
FotoJetSam jpg
David Beckham și copiii lui, Harper și Cruz profimedia 0809489722 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, discuții tensionate, Profimedia (2) jpg
Simona Halep la gala Fundatiei Renasterea   Instagram (1) jpg
Daniel Nuta in serialul Groapa   Pro TV (2) jpg
Melania si Donald Trump candidatura pentru prezidentiale    Profimedia (2) jpg
Pamela Anderson, Profimedia (3) jpg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
Magda Catone, alaturi de Doina Teodoru, Anda Sarbei si Maria Tapusa in serialul  Camera 609  FOTO Antena 1 (1) jpg