Sportivi dependenţi de droguri

15 octombrie, 2015
Sportivi dependenţi de droguri jpeg

Dependenţa de droguri s-a extins, în ultimele decenii în toate domeniile, iar sportivii nu sunt nici ei ocoliţi de această problemă. Succesul sau eşecul poate aduce comportamente deviante atunci când unii sportivi nu ştiu să îşi controleze emoţiile. Iată, deci, câţiva dintre sportivii care au fost sau sunt dependenţi de droguri.

image

Sportivi dependenţi de droguri – Lamar Odom se află în spital în comă în urma unei supradoze

Vedeta NBA, Lamar Odom a fost adus la spital în comă, marţi, 13 octombrie 2015, după ce a suferit o posibilă supradoză accidentală. Starul de numai 35 de ani a fost adus de urgenţă la spital, după ce a fost găsit inconştient într-un bordel din Nevada. Fosta iubită,  Khloé Kardashian a venit imediat din California alături de mama şi sora ei să vadă ce s-a întâmplat cu fostul iubit.

O sursă E!News a anunţat miercuri dimineaţă că sportivul “este în comă, nu s-a trezit şi că nu răspunde”. Cu toate acestea, Jesse Jackson, care de asemenea îi este alături şi l-a vizitat, a declarat că doctorii spun că se recuperează.

Sursa spitalului a declarat tot pentru E!News că cel mai probabil Odom a suferit o supradoză accidentală, căci medicii au găsit în organismul sportivului cocaină şi aproape orice alt drog imaginabil şi din cauza combinaţiei periculoase se pare că a suferit un accident vascular cerebral ischemic, care este asociat deseori cu supradozele de cocaină în combinaţie cu alte droguri. Astfel, sportivul a rămas în comă, în stare critică, respirând cu ajutorul unui ventilator.

Sportivi dependenţi de droguri – sportivi care au consumat droguri şi care se luptă cu dependenţa

Din păcate, există mai multe exemple de sportivi care s-au luptat cu această dependenţă. Nate Newton nu numai că a consumat marijuana, dar sportivul a intrat şi în lumea dealerilor. În 2001, în maşina sportivului s-au găsit cam 100 de kg de marijuana. Astfel, Newton a stat la închisoare 2 ani jumătate în Louisiana pentru posesie de marijuana, dar după ce a ieşit, din fericire, s-a dedicat familie şi unei vieţi pioase.

image

Josh Hamilton a fost suspendat din baseball de trei ori, în 2003, 2004 şi 2005 pentru consum de droguri. Sportivul a început să consume în 2001, după un accident, care i-a deraiat cariera sportivă. Din fericire, din 2005, sportivul a putut să renunţe la dependenţă şi să treacă peste probleme.

Jucătorul de fotbal american Todd Marinovich este unul dintre cei mai afectaţi sportivi de consumul de droguri şi alcool în timpul carierei sale. Încă de pe vremea liceului sportivul consuma marijuana, iar mai târziu consumul s-a extins şi la alte droguri, inclusiv heroină injectabilă. Se spune că era atât de împătimit încât în timpul unui meci, în pauză, şi-a injectat heroină şi a fumat “crack”, o combinaţie de cocaină cu heroină foarte periculoasă. Toate acestea cu puţin înainte de a se întoarce pe teren. În continuare, sportivul se străduieşte să iasă din starea de dependenţă.

Sportivi dependenţi de droguri – Maradona şi Mutu, doi dintre dependenţii de cocaină din istoria fotbalului

image

Unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, Diego Maradona, s-a luptat şi el cu serioase probleme de adicţie, iar în 1991 a fost ţinut pe bară timp de 15 luni pentru că nu a trecut testul de droguri. Maradona a fost dependent de cocaină de la jumătatea anilor 1980 până spre sfârşitul anului 2000. În timpul celor mai mari meciuri, Maradona consuma cocaină. O serie de probleme serioase la inimă l-au dus pe Maradona la reabilitare, iar în 2004 jucătorul argentinian de fotbal era foarte aproape să moară în urma unei supradoze de cocaină. Se pare că Maradona este curat acum.

image

Unul dintre cei mai mari fotbalişti români, Adrian Mutu, a trecut şi el prin momente grele, legate de dependenţa de cocaină. La o şedinţă de rutină antidoping, Clubul Chelsea, l-a găsit pe Mutu dopat cu cocaină în 2004. A fost amendat, iar contractul cu Chelsea a fost reziliat.Recente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg