Vedete care au boicotat Premiile Oscar

10 februarie, 2016
Vedete care au boicotat Premiile Oscar jpeg

Lipsa diversităţii şi acest an din cadrul nominalizărilor la premiile Oscar a indignat mai multe vedete din comunitatea cinematografică. Actorii nominalizaţi la cele patru categorii principale ale galei sunt de culoare albă, deşi staruri de culoare din filme ca Creed Concussion şi Straight Outta Compton au fost lăudaţi pentru munca lor din ultimul an, dar nu au fost incluşi la nominalizări. Pentru unele vedete, acest lucru este totalmente inacceptabil.

Spike Lee la premiile Oscar din 2011

Vedete care au boicotat Premiile Oscar – “Oscarurile atât de albe” („#OscarsSoWhite”) continuă şi anul acesta

Aşa se face că staruri ca Spike Lee şi Jada Pinkett Smith nu au vrut să îşi exprime doar dezacordul faţă de această problemă şi să participe la premii, ci au anunţat foarte clar că nu vor fi prezenţi la Oscar din cauza acestei situaţii.

Spike Lee a postat pe Instagram o listă cu motivele pentru care va boicota premiile Oscar de anul acesta, criticând industria filmelor pentru faptul că toţi actorii şi regizorii de film sunt albi. Vedeta a declarat foarte concis că nu va participa la Gala Premiilor Oscar din 28 februarie 2016: “Eu şi soţia mea, dna Tonya Lewis Lee nu vom participa la ceremonia Oscar din februarie anul acesta. Nu putem sprijini ceremonia, acest lucru neînsemnând că nu avem respect faţă de prietenii noştri, gazda Chris Rock şi producătorul Reggie Hudlin, preşedintele Isaacs şi faţă de academie”.

Vedete care au boicotat Premiile Oscar – Academia este acuzată de discriminare rasială

Starul a criticat, de asemenea, şi faptul  că este al doilea an consecutiv când nominalizările la Oscar includ doar persoane de culoare albă. Lee a postat şi părerea personală despre ce se întâmplă, de fapt, cu aceste premii, spunând că: “După cum se vede, Gala Oscar nu se află acolo unde se dă adevărata bătălie. Ci se află în biroul executiv al studiourilor de la Hollywood şi a studiourilor cablurilor TV”.

Soţia lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, nici nu vrea să vadă ceremonia premiilor Oscar de anul acesta

Jada Pinkett Smith, soţia lui Will Smith, a declarat şi ea pe propria pagină de Facebook că nu numai că nu va participa la ceremonie, dar nici măcar nu va vrea să o vizioneze. Cu atât mai mult cu cât soţul ei a fost trecut cu vederea pentru o nominalizare ca cel mai bun actor pentru munca extraordinară depusă din Concussion. Chiar dacă actorul nu era în ţară când soţia sa a luat hotărârea să boicoteze premiile, acesta i s-a alăturat la scurt timp şi a declarat că: „Este neplăcut să stai în sală la ceremonie şi să spui că totul este în regulă”, conform Agerpres.

Stallone a luat în calcul boicotarea premiilor Oscar din cauza lipsei de diversitate la nominalizări

Şi actorul Sylvester Stallone, care este nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din Creed, a recunoscut că a luat în calcul boicotarea premiilor Academiei Americane de Film. Se pare că motivul este acelaşi, lipsa diversităţii la nominalizări. La masa festivă pentru nominalizaţii premiilor, Stallone i-a spus lui Ryan Coogler, regizorul filmului Creed: „Dacă vrei să mă duc, atunci mă duc, însă dacă nu vrei, atunci nu mă duc”. Regizorul i-a răspuns: „Mergi acolo şi încearcă să reprezinţi filmul”.

Vedete care au boicotat Premiile Oscar – preşedintele Isaacs s-a arătat dezamăgită de faptul că niciun actor de culoare nu a fost nominalizat

Cheryl Boones Isaacs dezamăgită de situaţia de anul acesta la premiile Oscar

Până şi preşedintele academiei Cheryl Boones Isaacs a recunoscut că a fost dezamăgită de faptul că în ultimii doi ani niciun actor de culoare nu a fost nominalizat pentru premiile Oscar. Cu siguranţă va fi o provocare mare şi un spectacol interesant, iar noi suntem curioşi cum va reuşi gazda, Chris Rock, să facă faţă acestei situaţii. Printre vedetele care au fost profund dezamăgite de situaţia de anul acesta se numără şi George Clooney şi Lupita Nyong’o, care au susţinut nevoia de schimbare pentru anii ce urmează.

Vedete de culoare, precum 50 Cent şi actorul Tyrese Gibson, dar şi alte staruri afro-americane, în frunte cu Jada Pinkett Smith, Spike Lee şi Al Sharpton au cerut gazdei premiilor, lui Chris Rock, să li se alăture acţiunii lor de boicotare a ceremoniei. Cea de-a 88-a ceremonie a Academiei Americane de Film va avea loc pe 28 februarie la Teatrul Dolby din Los Angeles.

Surse: http://www.cinemablend.comhttp://www.agerpres.ro



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg