Vedete care au trecut prin depresie şi au revenit la strălucirea de altădată

31 martie, 2015

Nu de puţine ori anumiţi specialişti au pus depresia pe seama lipsei de sens şi a succesului urmat de eşecuri, de neputinţa de a mai atinge culmile de dinainte. Sunt multiple cazuri de suicid din depresie în istoria celebrităţilor

Chiar dacă trăim în epoca când totul este posibil, în care societatea pare mai prosperă ca oricând în istorie, unde tehnologia este în continuă dezvoltare şi umanitatea, chipurile, este în progres, depresia este boala care ne pândeşte de după colţ. Comoditatea şi viaţa plină de succes, lipsită de griji şi parcă de sens este, cu siguranţă, pentru multe vedete drumul sigur spre depresie.

Nu de puţine ori anumiţi specialişti au pus depresia pe seama lipsei de sens şi a succesului urmat de eşecuri, de neputinţa de a mai atinge culmile de dinainte. Sunt multiple cazuri de suicid din depresie în istoria celebrităţilor, de la Marilyn Monroe la Kurt Cobain, aşadar, nu este un secret că această maladie nu trebuie trecută cu vederea prea uşor. Dar, există şi excepţii, când vedetele au trecut peste depresie şi au înţeles că viaţa trebuie trăită frumos. Iată câteva dintre vedetele care au revenit la strălucirea de altădată.

Vedete care au trecut prin depresie şi au revenit la strălucirea de altădată – Jon Hamm şi Ashley Judd şi-au revenit complet cu ajutorul familiei şi acţiunilor caritabile

La numai 20 de ani, actorul din Mad Men, Jon Hamm a intrat în depresie după moartea tatălui său. Mediul care îl înconjura în acea perioadă din viaţă (era la colegiu) l-a ajutat să treacă mai uşor peste depresie. Cu toate acestea, l-au ajutat şi antidepresivele, dar şi terapia pe care a urmat-o. Cu privire la acest episod din viaţa lui, Hamm a declarat în 2010 pentru revista britanică The Observer: “Îţi poţi schimba chimia creierului suficient pentru a te gândi că vrei să te ridici dimineaţa din pat şi să nu mai dormi până la patru după-amiaza”.

Astăzi are o carieră încununată de succes, un soţ iubitor şi o viaţă socială înclinată spre caritate, dar viaţa lui Ashley Judd nu a fost întotdeauna aşa de strălucitoare. În memoriile sale din 2011, All That Is Bitter & Sweet, a recunoscut că a vrut să se sinucidă încă din clasa a VI-a, iar că în 2006 a petrecut 42 de zile într-o clinică specializată unde s-a tratat de depresie cronică. A declarat pentru revista People: “Aş fi murit fără reabilitare”. Viaţa de familie şi faptul că s-a implicat activ în acţiuni caritabile au ajutat-o enorm pe Ashley să se împace cu trecutul ei.

Owen Wilson, despre care toată lumea ştie că este un tip foarte simpatic, veşnic zâmbitor, s-a luptat în 2007 cu o tentativă de suicid în urma consumului excesiv de droguri, la vârsta de 38 de ani. Wilson s-a reglat cu ajutorul familiei şi a prietenilor, dar şi a renunţării la obiceiurile nesănătoase.

În 2011 actriţa Catherine Zeta-Jones a făcut public faptul că suferă de tulburare de personalitatea bipolară, care cauzează depresie severă. Cu toate acestea, actriţa se bucură de o viaţă echilibrată şi frumoasă.

Vedete care au trecut prin depresie şi au revenit la strălucirea de altădată – depresia post-natală experimentată de mai multe vedete

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost foarte fericită când fetiţa ei, Apple, s-a născut. Însă, ceva a fost diferit după ce l-a născut pe fratele ei la doi ani distanţă. Se pare că actriţa a trecut printr-o formă de depresie post-natală, aceasta declarând pentru Good Houasekeeping în 2011: “M-am simţit ca o zombie. Am crezut că depresia post-natală înseamnă să râzi toată ziua şi să fi incapabilă să ai grijă de copil. Dar se pare că depresia are mai multe forme”.

În urma succesului de la 14 ani, olimpica Amanda Beard, a intrat într-o severă depresie asociată cu bulimia şi a început un tratament medicamentos din 2005. Astăzi nu mai ia medicaţie anti depresie dar a declarat în 2010 pentru revista People: “Nu este ca şi când am urmat terapia şi – puuuf – e mai bine”. Viaţa nu este întotdeauna aşa de uşoară şi perfectă cum se arată de multe ori la televizor.

Modelul şi actriţa de succes Brooke Shields a experimentat şi ea depresia post-natală. Aceasta a publicat un articol în New York Times, vorbind despre decizia de a lua medicamente în urma depresiei, dar şi despre suportul din partea altor mămicilor care au trecut prin această experienţă. A scris despre această perioadă din viaţa ei şi o carte “Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression”.

După ce a jucat rolul unei fete închise într-un spital psihiatric şi după despărţirea de Johnny Depp, Winona Ryder s-a angajat fără să se gândească în activităţi în care abuzul de alcool şi alte substanţe erau frecvente. După câteva atacuri de panică şi alte semne de depresie, în 2000 tânăra actriţă s-a internat într-o instituţie specializată, iar mai apoi a făcut terapie cu un psiholog personal.

Nu toate cazurile sunt însă la fel de fericite. Trebuie să amintim de faptul că depresia este o boală serioasă, iar oamenii au nevoie de ajutor atunci când nu pot face faţă singuri. Asta este şi cazul celor care au pierdut lupta cu depresia.

Jeret Peterson, câştigător olimpic la schi a murit la numai 29 de ani după ce s-a împuşcat. Jucătorul de fotbal american, Andre Waters şi-a şocat familia şi fanii când la vârsta de 44 de ani şi-a luat viaţa. Specialiştii au demonstrat că există o legătură între loviturile primite în timpul meciurilor şi leziuni ale creierului sau depresie.

Cazul lui Heath Ledger este la fel de tragic, actorul şi-a administrat accidental mai multe pilule, medicamente de durere şi anxietate şi a murit de supradoză. Adevărul pur nu se cunoaşte, dar este cert că actorul suferea de depresie asociată cu insomnie.Recente pe Ok! Magazine

Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia