Vedete care se implică în protejarea mediului

28 octombrie, 2015
Vedete care se implică în protejarea mediului jpeg

De cele mai multe ori vedetele fac lucruri foarte frumoase, dar doar pentru a da bine în societate. Cu toate acestea, există şi vedete care au făcut o pasiune pentru mediul înconjurător şi problemele de mediu cu care se confruntă lumea de astăzi. Iată 7 vedete care se implică în protejarea mediului.

image

James Cameron este unul dintre cei mai admiraţi regizori, fiind cunoscut pentru filmele sale Titanic şi Avatar. Regizorul este unul dintre cele mai preocupate vedete în legătură cu soarta oceanurilor. În nenumăratele sale acţiuni a atras atenţia asupra faptului că tuturor ar trebui să ne pese de sănătatea oceanurilor, de multe ori a încercat să provoace cât mai multe vedete care se consideră ecologiste pentru activităţi care să salveze problemele de mediu.

Ted Danson este un alt susţinător al oceanelor, el a şi scris cartea educaţională „Oceana: Our Endangered Oceans and What We Can Do to Save Them”. Este foarte activ în conservarea oceanurilor şi a devenit raw-vegan pentru a ajuta mediul înconjurător.

Vedete care se implică în protejarea mediului – Jack Johnson, un adevărat ecologist

image

Cântăreţul de muzică rock, Jack Johnson, cunoscut pentru melodii precum Upside Down şi Better Together. Starul rock este una dintre cele mai implicate vedete în viaţa socială. El a înfiinţat o reţea socială prin care oricine poate apela pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea din care face parte. Campania deschisă de acesta se numeşte All At Once Campaign.

O altă iniţiativă condusă de acelaşi Jack Johnson este Johnson Ohana Charitable Campaign, un ONG care strânge fonduri şi promovează acţiuni pentru susţinerea organizaţiilor care vor să salveze mediul, organizaţii artistice şi cu scop educativ.

Mai mult decât atât, sprijină cât poate acţiunea Australian Marine Conservation Society, care se luptă să salveze specii de broaşte ţestoase şi care colaborează cu diverse alte organizaţii pe proiecte pentru sprijinirea mediului.

Vedete care se implică în protejarea mediului – DiCaprio, producătorul documentarului The 11th Hour, ce are ca scop implicarea societăţii civile în probleme de mediu

image

Leonardo DiCaprio şi-a înfiinţat fundaţia cu acelaşi nume încă din 1998, fundaţie ce are ca scop protecţia mediului şi protecţia socială. Actorul este şi producătorul documentarului The 11th Hour, un film ce arată stadiul mediului înconjurător şi este un impuls pentru politicieni, oameni de ştiinţă şi ecologi activişti pentru a lua iniţiative constructive.

DiCaprio şi-a dedicat ultimul timp pentru a se reface prin activităţile ecologice, colaborând din plin cu World Wildlife Fund, Natural Resources Defense Council, International Fund for Animal Welfare şi Global Green USA.

Fundaţia lui a sprijinit World Wildlife Fund cu 3 milioane de dolari pentru o iniţiativă ce vrea să dubleze numărul tigrilor din Nepal până în 2022, următorul an în care va fi anul tigrului în astrologia chinezească.

image

Brad Pitt se numără printre vedetele preocupate de viaţa ecologică şi viaţa socială, aşa că a înfiinţat Fundaţia Male It Right, care a reuşit să finanţeze construirea a 150 de case noi în New Orleans, case ce pot fi accesate mai uşor. Pitt este un alt susţinător al mediului înconjurător, participând la întâlniri cu politicieni pe teme cu interes ecologic. Maddox Jolie-Pitt Foundation este fundaţia înfiinţată împreună cu soţia sa, care are ca scop ajutorarea comunităţilor sărace din Cambodgia. Proiectele lor implică îmbunătăţirea vieţii sociale, educaţiei, sănătăţii, conservării mediului şi agriculturii.

Vedete care se implică în protejarea mediului – Cate Blanchett trăieşte într-o casă 100% ecologică

image

Cate Blanchett este una din vedetele care a ajutat la stimularea instalaţiilor de panouri solare pentru Sydney Theatre Company. Este responsabilă de asemenea şi cu instalarea uneia dintre cele mai mari sisteme de colecţii de apă de ploaie ale aceleiaşi companii. De altfel, actriţa locuieşte într-o casă ecologică, unde toate resursele sale vin natural.

Julia Louis-Dreyfus sau Elaine din mult iubitul serial „Seinfeld”, este unul din cei mai importanţi donatori pentru Heal the Bay, the Natural Resources Defense Council, anf the Trust for Public Land. De altfel, a ajutat la strângerea a 500 de milioane de dolari pentru curăţarea apelor din Los Angeles.



Recente pe Ok! Magazine

Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg