Vedete cu dizabilităţi. Cum au reuşit să învingă handicapul şi să-şi croiască un drum extraordinar în viaţă

27 octombrie, 2015
Vedete cu dizabilităţi jpeg

Cu toţii avem mari impedimente când vine vorba de trasarea unui drum în viaţă, iar când o persoană are o dizabilitate şi cu toate eforturile ajunge un om de succes, merită toate aplauzele şi susţinerile din lume. Iată că unele vedete cu dizabilităţi au reuşit să îşi învingă temerile, neputinţele şi impedimentele şi să îşi croiască un drum extraordinar în viaţă.

Realizările obţinute de unele din aceste vedete cu dizabilităţi sunt uimitoare, iar ele dezvăluie puterea şi optimismul acestor personalităţi minunate. Cu adevărat, boala nu poate învinge sufletele frumoase, creative şi pline de viaţă.

image

Vedete cu dizabilităţi - Stephen Hawking, omul care nu şi-a părăsit pasiunea pentru univers niciodată

Mai mult decât numele unui simplu prezentator de emisiune, Stephen Hawking este unul dintre cei mai cunoscuţi fizicieni din lume. Toată lumea a auzit de emisiunea sa, Into the Universe, iar asta a putut să o facă deşi a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică la vârsta de 21 de ani. Boala distruge neuronii motorii şi practic, lasă bolnavul incapabil să îşi mai mişte mâinile, picioarele sa faţa. De obicei, şansele de viaţă la această boală sunt destul de mici.

Cu toate acestea, Hawking poate vorbi printr-un computer şi este dependent de scaunul său cu care se mişcă din 1980. Dizabilitatea sa nu a fost niciodată o scuză pentru a nu studia ceea ce îl pasionează, adică tabloul general al relativităţii şi mecanică cuantică. În plus, A brief History of Time a fost în topul bestseller-urilor Sunday Times pentru 237 de săptămâni.

O altă vedetă cu dizabilitate care a uimit lumea întreagă este John Hockenberry, un jurnalist american, autor şi câştigător de patru ori al premiilor Emmy şi de trei ori al premiilor Peabody. John suferă de leziuni ale măduvei spinării, fiind nevoit să îşi petreacă viaţa într-un scaun cu rotile. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti în scaun cu rotile din anii 1990, a lucrat pentru Dateline şi a scris cartea Moving Violations: War Zones, Wheelchairs and Declaration of Independence. Din 2008 este gazda emisiunii radio The Takeaway, al  programului naţional de ştiri Public Radio.

Vedete cu dizabilităţi - actriţă şi câştigătoare a Oscarului, Marlee Matlin nu s-a lăsat învinsă de surditate

image

Câştigătoarea Oscarului pentru cea mai bună actriţă în rol principal în filmul Children of a Lesser God, Marlee Matlin, este una dintre cele mai cunoscute vedete cu dizabilităţi. Ea este surdă la vârsta de 18 luni, din cauza unei malformaţii genetice a urechii. Cu toate acestea, pasiunea şi dorinţa de a trăi normal nu au părăsit-o niciodată pe Marlee. Ea a câştigat şi un Glob de Aur pentru rolul din filmul amintit mai sus. Marlee a apărut apoi pe micile ecrane, în show-uri precum The L Word şi Law & Order: SVU.

image

Iubitorii de muzică adevărată îl îndrăgesc enorm pe unul dintre cei mai prolifici muzicieni ai lumii de astăzi, Stevie Wonder. El este muzician, cântăreţ şi compozitor şi s-a născut nevăzător. S-a născut cu şase săptămâni mai devreme de termen. Vasele de sânge din spatele ochilor săi nu au apucat să se dezvolte cum trebuie, astfel că acesta nu a putut să vadă lumina soarelui niciodată.

Cu toate acestea, Stevie a fost considerat de mic un copil minune, semnând primul său contract de muncă la vârsta de 11 ani. De-a lungul carierei sale pline de succes, strălucire şi multă viaţă, vedeta a scos mai bine de 30 de hituri, printre care „I Just Called to Say I Love You” şi „Superstition”.

image

Cine spune că persoanele cu dizabilităţi nu sunt capabile să simtă la fel de profund arta şi ceea ce semnifică ea în viaţă? Frida Kahlo este cel mai bune exemplu. Ea a suferit un grav accident în adolescenţă, accident ce a ţinut-o la pat timp de şapte luni şi a lăsat-o cu sechele grave ale spatelui. De asemenea, din cauza poliomielitei de care a suferit la frageda vârstă de 6 ani, artista avea un picior deformat.

Vedete cu dizabilităţi - o pagină de istorie artistică minunată, Frida Kahlo

Cu toate acestea, Frida este una dintre cele mai cunoscute artiste mexicane, toată lumea ştie de autoportretele sale în scaunul cu rotile şi faimoasa relaţie cu Diego Rivera. Frida a trăit intens ca şi când scaunul nu ar fi existat, iar spiritul său a rămas viu până astăzi.

image

O altă figură importantă în lumea vedetelor cu dizabilităţi este şi Lenin Moreno, care a fost vice-preşedintele Ecuadorului din 2007 în 2013 şi care a scris pagini de istorie prin faptul că a adus în atenţia publicului nevoile persoanelor cu dizabilităţi. Moreno a fost victima unei împuşcături înainte de a ajunge vice-preşedinte. Munca sa de a aduce în prim plan nevoile persoanelor cu handicap în ţară i-a adus un premiu Nobel Peace Prize în 2012.

image

Sudha Chandran a reuşit să rupă barierele dintre dorinţă şi putinţă, rămânând un exemplu superb în lumea artistică de azi. Ea poate fi numită una dintre cele mai bune dansatoare şi actriţe ale Indiei, deşi şi-a pierdut un picior în 1981, din cauza unei infecţii în urma unui accident de maşină. Este cunoscută ca dansatoare Bharatanatyam, iar filmul Mayuri a fost făcut după viaţa sa.

Chiar dacă au avut de tras mai mult decât un om normal, un lucru este clar, aceşti oameni rămân modele pentru toate starurile, suflete speciale şi măreţe pentru fani.



Recente pe Ok! Magazine

Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg
Carmen Iohannis si Jill Biden la Casa Alba 2024   instagram (4) jpg
Hailey Bieber este însărcinată
Mihai Albu are cancer (1) jpg
Akshata Murty, Profimedia (1) jpg
Dominic West în rolul Regelui Chales, The Crown, Profimedia jpg
Tommy Hilfiger și Dee Ocleppo Hilfiger, GettyImages (5) jpg
Shakira, GettyImages (4) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg