Vedete din România care susţin ora de religie în şcoli

10 martie, 2015

Unele vedete, care şi-au mai exprimat credinţa creştin-ortodoxă şi cu alte ocazii, au sărit să susţină înscrierea copiilor la ora de religie de către părinţi, în urma hotărârii ca această materie să devină din

Vrem nu vrem, vor nu vor, vedetele au ajuns oamenii care ne sunt modele mai mult sau mai puţin. Cei mai mulţi dintre tinerii români îşi petrec ore în şir la televizor împreună cu părinţii sau fără ei. Orice copil are nevoie de un model, şi este ştiut faptul că astăzi asistăm la o schimbare de roluri imensă a modelelor pentru copii şi tineri.

Religia a fost dintotdeauna printre cele mai discutate subiecte din toate timpurile. Mii de ani în urmă, oamenii erau toţi de o anumită religie, nici nu se punea problema nemuririi sufletului, căci toţi credeau că sufletul nu moare, ci doar trupul moare. Cu toţii am auzit de poveştile primilor oameni, care au încercat să îşi explice anumite fenomene şi toţi românii au auzit de Moise şi de cum a despărţit el marea în două ca să treacă evreii.

Prin aducerea omului în centrul universului, aşa cum ne învaţă Umanismul, omul a început tot mai mult să uite de suflet, de ceea ce este în interiorul său, îndreptându-se tot mai mult spre exterior, spre materie. Aşa se face că astăzi, ideea nemuririi sufletului a devenit ceva ce este pus sub semnul întrebării. Nu se ştie cum este mai bine în funcţionarea lumii, cu sau fără suflet nemuritor, cert este că s-a dat o luptă acerbă între susţinătorii religie în şcoli şi susţinătorii scoaterii acestei materii din şcoli.

Unele vedete, care şi-au mai exprimat credinţa creştin-ortodoxă şi cu alte ocazii, au sărit să susţină înscrierea copiilor la ora de religie de către părinţi, în urma hotărârii ca această materie să devină din obligatorie opţională. Printre aceste vedete îi amintim pe actorul Dan Puric, interpreta de muzică populară şi poeta Sofia Vicoveanca, poeta Ana Blandiana, tenorul Vlad Miriţă şi cântăreţul Connect-R.

Vedete din România care susţin ora de religie în şcoli - Dan Puric şi Sofia Vicoveanca

Dan Puric şi-a exprimat de foarte multe ori credinţa, a ţinut conferinţe cu teme religioase, precum conferinţele Viu este Dumnezeu, Despre arta creştină, Despre iubire şi multe altele. În cărţile pe care le-a scris aminteşte mereu de faptul că adevărul stă în credinţă, iar oamenii sunt datori să îl mărturisească. Charismatic şi foarte talentat, actorul vorbeşte despre demnitate, despre istorie şi tradiţie, despre credinţă şi sufletul nemuritor al înaintaşilor noştri.

Sofia Vicoveanca şi-a exprimat clar şi fără probleme credinţa ei, chiar şi prin poeziile sale, spunând că “poeziile mele sunt poezii închinate lui Dumnezeu” şi atunci când este întrebată cum îşi găseşte pacea interioară şi bucură lumea prin cântece a declarat că doar prin rugăciune către Dumnezeu.

Vedete din România care susţin ora de religie în şcoli - Ana Blandiana şi Vlad Miriţă

Ana Blandiana are şi poezii dedicate credinţei, două dintre ele sunt Psalm şi Sufletul, iar tenorul Vlad Miriţă a scris chiar pe pagina sa de Facebook câteva cuvinte prin care să convingă părinţii că cei mici au nevoie de cunoştinţele de la ora de religie, spunând “ Într-o Ţară Creştin-Ortodoxă…e firesc să se Predea la Şcoală Religia Strămoşilor…şi dacă nu vrei…te dezici de cei care au luptat în numele lui Dumnezeu pentru Ţară, faci cerere…şi ai rezolvat. Iar nu invers: Adică să faci cerere să facă religie…Pentru că ar fi nefiresc!”.

Connect-R şi-a exprimat şi el credinţa cu diferite ocazii şi chiar i-a îndemnat pe tineri să vadă ce scrie Biblia despre dragoste. Tânărul cântăreţ de succes este convins că dacă adolescenţii ar deschide cartea sfântă pentru a afla definiţia dragostei dată acolo, s-ar schimba lucrurile în interiorul lor.



Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg