Vedete obsedate de siluetă

12 martie, 2015

Astăzi, mai mult decât în oricare perioadă a istoriei lumii, femeile sunt mai obsedate de siluetă decât de creşterea şi educarea copiilor săi. Silueta a devenit aşa o preocupare importantă încât toate discuţiile şi atenţia sunt concentrate într-un singur loc. Iată câteva dintre vedetele din România şi din întreaga lume obsedate de siluetă.

Astăzi, mai mult decât în oricare perioadă a istoriei lumii, femeile sunt mai obsedate de siluetă decât de creşterea şi educarea copiilor săi. Silueta a devenit aşa o preocupare importantă încât toate discuţiile şi atenţia sunt concentrate într-un singur loc. Nu este de mirare că unii oameni de ştiinţă ne atenţionează asupra faptului că oamenii nu vor mai avea creier, deoarece atunci când nu îţi extinzi legăturile neuronale, scade materia cenuşie şi albă.

Pare înfricoşător, dar lumea de azi obligă într-un fel ca femeile, chiar dacă sunt mame, să se menţină cât mai mult tinere şi frumoase şi să uite de adevăratele ei îndatoriri. Aşa se face că asistăm cu părere de rău la această dramă a vedetelor obsedate de siluetă.

Vedete obsedate de siluetă – J-Lo uită de proprii copii, fiind interesată doar de silueta sa

J-Lo este una din victimele societăţii moderne, aşa-zis democratice, iar singura ei preocupare a rămas menţinerea corpului de divă. Aşa cum echilibrul face viaţa mai frumoasă, înţelegem că orice preocupare are o limită, dar unele vedete devin obsedate peste măsură de silueta lor, încât până şi partenerii le părăsesc. Îi înţelegem, nu poate fi decât plictisitor şi enervant ca o persoană să vorbească de un singur lucru mereu.

“În final, Jen şi Casper nu mai vorbeau decât despre dietă şi siluetă, despre exerciţii şi cum să îţi lucrezi toţi muşchii. Deşi lui Jennifer îi plăcea să vorbească şi despre altele cu prietenele ei, despre modă sau filme, acum a devenit un robot fitness, care nu mai are nimic altceva în viaţa ei. Nu este exagerat să spunem că Jen este obsedată de corpul ei mai mult decât de proprii copii, şi nimic nu pare mai important pentru ea decât a fi în formă”, a declarant o persoană apropiată de Jen.

Pentru Cameron Diaz exerciţiile sunt ca mâncatul, dormitul şi oricare altă activitate de bază. Pe lângă surf şi alergat, actriţei îi place să arunce cauciucuri. Nu ai vrea, deci, să o superi pe aceastădivă obsedată de siluetă şi sport.

Vedete obsedate de siluetă – Gwen Stefani face 200 de abdomene pe zi, dar ştie când să facă pauză

Unele vedete au şi perioade în care obosesc şi îşi iau pauză de la a fi obsedat de siluetă, dar nu prea mult, altfel abdomenul nu mai rămâne plat şi apare depresia. Este şi cazul lui Gwen Stefani, căreia îi place să boxeze, îi place cardio şi îi place să sară şi să se zbenguie pe scenă, lucru care îi menţine corpul de invidiat la cei 45 de ani ai săi. Ca să nu mai zicem că este obsedată de abdomenul plat, pe care îl menţine cu brio făcând nu mai puţin de 200 de abdomene zilnice. Cu toate acestea, Gwen a declarat după a treia naştere că ştie când corpul are nevoie de pauză.

Vedete obsedate de siluetă – Madonna, obsedată să îşi lucreze toţi muşchii ca un bărbat

Madonna a reuşit să se păstreze în topul hiturilor muzicale de când şi-a început cariera de cântăreaţă. Credeţi că i-a fost uşor să treacă de la sex simbol şi feminitate exagerată la femeia-bărbat puternică şi auto-suficientă? Cel mai probabil şi-a schimbat identitatea de prea multe ori, iar asta nu a reuşit să o facă decât cu un regim alimentar strict şi cu un program de sport şi fitness ieşit de sub control.

Aproape ca o spălare pe creier (şi la prima vedere s-ar putea spune că i-a reuşit cu brio) diva petrece 2 ore la sala de fitness, unde este atentă să îşi sculpteze fiecare grupă de muşchi. Oare vedetele nu au viaţă personală, am putea întreba, căci tot timpul parcă îl dedică doar celor câteva ore în care ies în faţa publicului.

Dacă unele vedete arată prea bine la 45 de ani, este clar că reuşesc acest lucru numai începând din timp grija pentru siluetă. Aşadar, Jessica Biel, la doar 32 de ani ai săi, trebuie să exerseze şi să se păstreze cât mai în formă, stând câte 4-5 ore la balet şi yoga. Tinerei actriţe îi mai plac şi plimbările.

Cel mai probabil, Gwyneth Paltrow nu a auzit despre faptul că prea mult efort dăunează articulaţiilor şi oaselor chiar. 2 ore de sală de 6 ori pe săptămână e pur şi simplu prea mult, mai ales când nu eşti sportiv de performanţă. Obsesia pentru siluetă întrece orice limită decentă.

Vedete obsedate de siluetă – Pink, femeia-bărbat obsedată de siluetă

Mulţi ar spune că Pink are un corp de invidiat. Însă, corpul ei seamănă mai mult cu cel al unui bărbat, deci nu e de mirare că stă câte 90 de minute la sală, între 5 şi 6 zile pe săptămână. Consumă foarte multă energie şi îi place să alerge, îi place foarte mult cardio şi câteodată încearcă să se relaxeze practicând yoga.

Sindromul obsesiei pentru siluetă se extinde tot mai mult şi la bărbaţi, din păcate, iar Ryan Reynolds este printre victimele sălii de fitness. 8 ani a lucrat zi de zi să îşi sculpteze corpul cât mai fidel. Ryan, când te plictiseşti de sală, te aşteptăm în România la cosit. Acesta era testul suprem al bărbatului adevărat şi pur sânge. Şi culmea, orăşenii obsedaţi de sală nu se dovedesc prea buni cositori, spun vorbele rele. Cum o fi mai bine până la urmă?

Wolverine este un personaj care se vrea agil, puternic şi cu viteză de reacţie mare. Cum să joci un astfel de personaj dacă nu eşti obsedat de silueta ta? Hugh Jackman şi-a găsit motiv să arate ca la 25 de ani, făcând abuz de sala de fitness timp de 2 ani câte 1-2 ore în fiecare zi. Este oare de vină obsesia pentru siluetă sau dorinţa de a obţine un rol?

Cum toate obsesiile se extind în întreaga lume, în România nu a întârziat să apară curentul obsesiei pentru felul cum arăţi. Ceea ce este îngrijorător este că tot mai multe tinere se luptă cu anorexia, o boală care ucide fără milă tinere adolescente care îşi iau ca model vedete obsedate de siluetă şi încearcă să le calce pe urme. S-a vorbit şi se vorbeşte prea puţin în mass-media despre acest fenomen, despre manechinele care mor anual de această boală psihică gravă.

Vedete obsedate de siluetă – vedete din România înfometate pentru a arăta bine

Anca Ţurcaşiu s-a luptat întotdeauna cu formele ei şi cu tendinţa de îngrăşare, în final devenind obsedată de siluetă. Faptul că părinţii ei au o constituţie corpolentă cu tendinţe de îngrăşare, au făcut-o pe vedetă să ducă o luptă cu genetica şi să apeleze la nutriţionişti, să renunţe la carne şi să facă mult sport.

Măsurile 60-90-60 sunt ideale în societatea de azi, iar pentru manechine acestea de multe ori reprezintă un standard ridicat. Cum femeile nu mai sunt încurajate să ducă o viaţă sănătoasă şi să facă sport atât cât este nevoie să fie fertile şi apte la nivel psihic, acestea se chinuie să facă sport şi să ţină diete stricte pentru a se încadra în standardele promovate. Femeile au devenit victime ale dietelor nesănătoase, gândite de unii şi de alţii pentru a face bani. Nu de puţine ori s-a întâmplat să auzit de îmbolnăvirea unor vedete din cauza dietelor stricte sau a sportului excesiv. Carmen Brumă recunoaşte că nu ar mai putea trăi fără diete şi sport, deşi în trecut avea 87 de kg.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg