Veronica Lake, femeia fatal─â a anilor '40, suferea de schizofrenie. Dec─âderea sex simbolului care avea halucina┼úii ┼či paranoia

18 septembrie, 2020

A fost una dintre cele mai mari staruri din Vechiul Hollywood, însă întreaga ei carieră actoricească s-a încheiat la 30 de ani, când a ajuns o simplă chelneriţă în New York. Starea ei psihică a fost motivul determinant pentru decăderea ei fulminantă.

La 47 de ani ar─âta ca la 70, at├ót de afectat era ├«ntregul fizic al actri┼úei care n-avusese deloc o via┼ú─â simpl─â ┼či frumoas─â p├ón─â atunci. ├Änc─â din copil─ârie, Veronica a fost diagnosticat─â cu schizofrenie, iar acest lucru i-a m─âcinat ├«ntreaga existen┼ú─â. Afec┼úiunea psihic─â de care suferea ├«i cauza halucina┼úii auditive fostei femei fatale ┼či o f─âcea prizoniera unor momente de co┼čmar, din care nu lipseau paranoia ┼či o interac┼úionare interpersonal─â absolut deficitar─â.

profimedia 0094285558 jpg jpeg

Cu toate astea, Lake a fost c─âs─âtorit─â de patru ori ┼či to┼úi at├ó┼úia copii a adus pe lume, cu trei dintre ei, din p─âcate, nep─âstr├ónd leg─âtura la finele vie┼úii ei triste ┼či ├«nsigurate.

Amintiri din infern

ÔÇťZiua ├«n care a primit steaua de pe Walk of Fame...ÔÇŁ, ├«┼či aminte┼čte Sue Cameron, o jurnalist─â din anturajul fostului superstar hollywoodian. ÔÇťM-a ├«ntrebat dac─â nu cumva vreau s─â merg cu ea la ceremonie ┼či i-am spus c─â mi-ar face mare pl─âcere s─â o ├«nso┼úesc. Nici prin g├ónd nu mi-ar fi trecut c─â n-avea s─â fie nimeni acolo. Absolut nimeni!ÔÇŁ, continu─â aceasta.

profimedia 0112041364 jpg jpeg

Veronica Lake fusese una dintre cele mai mari staruri hollywoodiene la acea vreme, dar nimeni n-a venit la ceremonia ei. Actri┼úa st─âtea singur─â pe Hollywood Boulevard, doar cu amica ei al─âturi ┼či g├óndurile ei ├«ntunecate.

ÔÇ×A ├«ncercat s─â nu se lase afectat─â de asta, s─â z├ómbeasc─â chiar... Dar vedeam c├ót de mult se str─âduia s─â par─â c─â era OK. De-abia a┼čtepta s─â se termine totul ┼či s─â plece de acolo. Pur ┼či simplu, a p─âr─âsit ora┼čul ├«n secunda ├«n care s-a ├«ncheiat ceremoniaÔÇŁ, a detaliat jurnalista.

ÔÇťVeronica ar─âta atunci de parc─â fusese beat─â ani ├«n ┼čir, cu toate c─â n-a pus pic─âtur─â de alcool ├«n gur─â ├«n acea ziÔÇŁ, a ad─âugat Sue despre actri┼úa dependent─â de b─âutur─â. Veronica ├«┼či ├«neca amarul ├«n alcool pentru a supravie┼úui simptomelor schizofreniei, care o chinuiau de at├óta amar de vreme.

Dar care este povestea femeii fatale a anilor '40?

Povestea ei trist─â...

profimedia 0154406890 jpg jpeg

Lake s-a apucat de b─âut chiar ├«n apogeul carierei ei pentru simplul motiv c─â-┼či dorea estomparea simptomelor schizofreniei cu care fusese diagnosticat─â ├«n copil─ârie. Printre simptomele suferite se num─ârau halucina┼úiile auditive, paranoia, g├óndirea distorsionat─â ┼či interpretarea disfunc┼úional─â a rela┼úiilor interpersonale.

Pierderea copilului

┼×i, de parc─â, boala nu era de-ajuns, Veronica a mai experimentat o tragedie ├«n via┼úa ei. La ├«nceputul carierei actorice┼čti, a pierdut un copil chiar pe platourile de filmare. De fapt, locul de munc─â i-a pricinuit ├«ntreaga nenorocire... ├Än 1944, c├ónd filma pentru The Hour Before Dawn, actri┼úa ├«ns─ârcinat─â s-a ├«mpiedicat de un cablu ┼či, ulterior, a pierdut copilul. Dup─â c─âz─âtur─â, s-a pornit o hemoragie puternic─â ┼či Lake a fost dus─â de urgen┼ú─â la spital. Copilul a fost scos din burta mamei viu, ├«ns─â n-a supravie┼úuit mai mult de o s─âpt─âm├ón─â. Cel mai probabil, actri┼úa nu ┼či-a revenit niciodat─â dup─â moartea copilului ei, cu toate c─â a mai f─âcut trei copii dup─â aceea...

1 asta jpg jpeg

Veronica Lake a murit la numai 50 de ani, din cauza hepatitei ┼či, deloc surprinz─âtor, n-a venit prea mult─â lume la ├«nmorm├óntarea ei.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg