Victoria Principal l-a împins către moarte pe cel mai tânăr frate Bee Gees? Povestea de dragoste (şi ură?) dintre Andy Gibb şi actriţa din Dallas

6 iunie, 2020
16 aaaaaaaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Anul acesta s-au împlinit 32 de ani de când cel mai tânăr membru al trupei Bee Gees şi-a dat ultima suflare în mod complet neaşteptat şi regretabil, la numai 30 de ani. Şi tot acum au ieşit la iveală noi informaţii despre dispariţia prematură a lui Andy, în documentarul Autopsy: The Last Hours Of… Andy Gibb, lansat recent.

Pe 10 martie 1988, Andy Gibb a murit la numai cinci zile de la ziua lui de naştere. De-abia împlinise 30 de ani, avea toată viaţa înainte când inimaginabilul s-a întâmplat. Cauza morţii sale premature? Inflamarea inimii din cauza abuzului îndelungat de droguri. Dar ce l-a determinat pe muzician să-şi înece amarul în cocaină şi alcool?

asta jpg jpeg
stanga
dreapta
10 profimedia 0093938977 jpg jpeg
11 profimedia 0093938989 jpg jpeg
12 profimedia 0238004683 jpg jpeg
13 profimedia 0157789759 jpg jpeg
14 profimedia 0144190114 jpg jpeg
15 profimedia 0093939052 jpg jpeg

Trecut amoros

Andy fusese însurat, pentru o perioadă scurtă de timp, cu iubita sa din liceu, Kim Reeder, cu care a şi făcut un copil pe nume Peta, în 1978. După divorţ, Gibb s-a bucurat de admiraţia primită din partea reprezentantelor sexului frumos, printre cuceririle lui numărându-se şi Susan George, Marie Osmond, Olivia Newton-John şi Victoria Principal. Iar idila trăită cu actriţa din serialul Dallas a fost ultima din viaţa lui şi cea care a avut impactul cel mai mare asupra regretatului cântăreţ.

iar asta jpg jpeg

În anii '80, viaţa lui Andy devenise tot mai complicată şi mai greu de suportat din cauza consumului mare de droguri şi a depresiei în care se afunda adesea. Întreaga lui familie şi prietenii îşi făceau toţi griji din cauza drumului autodistructiv pe care se afla mezinul familiei Gibb. Cum era şi de aşteptat, relaţia cu Victoria avea şi ea de suferit.

Cei doi amorezi fuseseră de nedespărţit o bună parte din idila lor, realizând chiar şi un duet împreună, “All I Have to Do Is Dream”, în 1981. Dar, din păcate, planurile de viitor pe care şi le făcuseră împreună s-au năruit pe măsură ce dependenţa lui Andy devenea tot mai pregnantă. Sătulă să tot încerce să-l convingă pe iubitul ei să renunţe la droguri, Victoria i-a dat un ultimatum – Andy trebuia să aleagă între ea şi cocaina care-i distrugea relaţia şi viaţa.

si asta jpg jpeg

Reabilitare

Pe 5 martie 1988, şi-a sărbătorit ziua de naştere între două şedinţe petrecute în studioul unde îşi înregistra noul album. În numai câteva zile, se interna în spital cu dureri mari în zona pieptului. Pe 10 martie 1988, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace fatale.

tot asta jpg jpeg

Oricât de şocantă şi de prematură a fost moartea celui mai mic frate Bee Gees, ultima lui iubită are explicaţia plauzibilă pentru dispariţia sa: „Era foarte clar pentru mine că întregul lui comportament devenise absolut haotic, iar el ajunsese tot numai piele şi os. Trebuie să înţelegeţi un lucru – Andy era, în mod obişnuit, un om foarte bun, o persoană extrem de blândă, iar felul în care se comporta la final era complet diferit faţă de cum îl ştiam eu. După o perioadă de timp, mi-am dat seama că drogurile îl schimbaseră.”

A avut de ales între ea şi droguri

Cum el n-a putut renunţa permanent la droguri, Victoria a luat decizia promisă şi l-a părăsit pe starul tot mai afectat de consumul de substanţe interzise. Însă Andy avea altă versiune a poveştii lor, el susţinând, în 1982, că a recurs la droguri tocmai pentru că Victoria îl părăsise.

„Vreau să vă spun o poveste”, a început el să insinueze că Principal i-a cauzat decăderea. Şi moartea. „Am luat droguri timp de o lună. Am luat... o cantitate foarte mare de cocaină, dar m-am lăsat. Am renunţat la tot. Chiar tot. Nici la serviciu nu mai ajungeam. Am fost un bad boy veritabil. Nu-mi păsa de nimic. Nu-mi păsa nici de oameni. Nu-mi păsa de viaţă. Mă gândeam mult la o fată, încă mă mai gândesc la ea, dar n-am rezistat împreună. Eu n-am rezistat. N-a mai rămas nimic din relaţia noastră, n-a mai rămas nimic din mine...”

11111111 jpg jpeg

A sfârşit singur şi nefericit

În ultima perioadă din viaţa lui, Andy nu mai avea niciun ban. Era falimentar şi singur. Numai mama lui i-a fost alături în ultimele zile din viaţa lui. Locuia în casa din Anglia a fratelui Robin, lucra la demo-uri, îşi făcea planuri mari pentru un turneu mondial cu fraţii lui din Bee Gees, în 1989, şi pentru a deveni şi el membru permanent al faimoasei trupe muzicale, dar totul s-a năruit când inima lui a cedat definitiv. La numai 30 de ani.

22222222 jpg jpeg

“Pentru mine, problemele pe care le avea Andy nu erau drogurile şi băutura”, spunea, în 2000, fratele lui mai mare, Barry. “El nu avea deloc încredere în el, se confrunta cu probleme psihice, la care s-a adăugat şi consumul de alcool şi cocaină. Poate că dependenţa lui i-a distrus încrederea în sine, dar avea un aşa mare talent şi nicio dorinţă să-l mai folosească vreodată...”

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Amber (2) jpg
lili22 jpg
Talulah Riley și Elon Musk jpg
Shakira (4) jpg
ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg