În formă cu postul de 36 de ore: cum se menține atât de suplu premierul britanic Rishi Sunak

27 februarie, 2024

În vârstă de 43 de ani, tânărul premier al Regatului Unit are o abordare unică față de alimentație. Chinuitor de unică...

Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg

Liderul Partidului Conservator este o imagine a sănătății și agilității, cu corpul său perfect suplu și tonifiat. Și, ce-i drept, o motivație pentru cei care consideră că, odată trecut de 40 de ani, nu mai poți avea silueta de la 20.

Căci, într-adevăr, îți trebuie motivație să adopți un plan alimentar ca al lui. Într-un interviu acordat postului BBC, Rishi Sunak a dezvăluit că nu mănâncă nimic, timp de 36 de ore, la începutul fiecărei săptămâni.

Apă, ceai, apă... repeat

Sunak postește, așadar, de duminică, începând cu ora 17, până marți, la ora 5 dimineața, trăind în această perioadă în mare parte cu „apă, ceai și alte băuturi fără calorii”.

shutterstock 120557944 jpg

Postul de 36 de ore la începutul fiecărei săptămâni poate părea destul de extrem, dar premierul britanic a subliniat că este parte a stilului său de viață echilibrat, rutina sa de post intermitent fiind și un mijloc de disciplină, nu doar de menținere a sănătății aparatului digestiv. În plus, politicianul a mai mărturisit că acest post îl ajută să-și echilibreze pofta de zahăr: “Înseamnă că mă pot răsfăța, apoi, cu dulciurile care îmi plac, pentru tot restul săptămânii. Îmi plac dulciurile și produsele de patiserie. Îmi place mâncarea, în general, și nu fac atât de multă mișcare cum obișnuiam, din cauza jobului. Așa că postul este un reset și o detoxifiere necesare la începutul săptămânii.”

Punctul de plecare - dieta 5:2

Regimul urmat de premierul britanic este o variațiune a dietei 5:2, una în care individul mănâncă în mod regulat timp de cinci zile și, apoi, își restricționează alimentația timp de două zile. Această dietă permite organismului să folosească grăsimea corporală stocată pentru energie, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Dacă reușești să urmezi o dietă echilibrată în cele cinci zile și să ții, apoi, postul, atunci acest program poate fi ceea ce cauți. În dieta 5:2, caloriile sunt limitate la 600/zi pentru bărbați și 500/zi pentru femei, în cele două zile de post.

Dieta Atlantica jpg

Metoda 5:2 este relativ simplă: nu există un regim sau un antrenament specific de urmat. Nu este nevoie nici să monitorizezi și să ții cont de fiecare calorie care intră în corpul tău. Totuși, asta nu îți dă liber la un răsfăț în exces în cele cinci zile, în timp ce te restricționezi sever asupra celorlalte două, cum dă de înțeles că face prim-ministrul. Este bine să urmezi o dietă echilibrată pe tot parcursul săptămânii.

În plus, în această dietă există anumite alimente care se recomandă să fie consumate pentru a profita la maximum de beneficii: grăsimi sănătoase, proteină slabă, fibre, fructe, legume și cereale integrale.

Foto: Shutterstock, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg