Exclusiv! Adina Alberts, despre sărbătorile de Paște și sora ei care s-a călugărit:“Ne-a durut, ca familie, alegerea ei, am acceptat-o greu, dar am respectat-o!”

21 aprilie, 2022
alberts6 jpg

Sărbătorile au un farmec aparte în familia Cataramă- Alberts. Sunt prilej de reuniune cu cei dragi. Ba mai mult, tradițiile nu sunt niciodate uitate.

“De Paște stăm acasă și vom face o masă mare cu familia lărgită și cu finii noștri. Este mereu o bucurie pentru noi să ne așezăm la masă cu oameni dragi și apropiați. Avem o tradiție în acest sens, atât de Paște cât și de Crăciun, să ne bucurăm împreună, ca tot românul.  Noi ne-am logodit de Crăciun. Se întâmpla în 2012, așa că avem mereu și alte amintiri frumoase legate de Crăciun. Tatăl meu este născut de Crăciun, iar ziua de naștere a mamei mele este în aprilie, zi care adesea pică de Paște.  Cu sora mea mă văd de cel puțin câteva ori pe an. Daniela, sora mea este măicuță. Ne este mereu aproape în gânduri și simțiri, deși este departe ca mod de viață și ca scop! Ea a fost, este și va fi mereu parte din tot ceea ce sunt eu azi. Ne-a durut, ca familie, alegerea ei, am acceptat-o greu, dar am respectat-o! Și pe măsură ce anii au trecut, am învățat să trăim cu ea. Este absolventă de fizică la Măgurele și a terminat și doi ani de cibernetică la ASE. Și este măicuță de 26 de ani!”, povestește Adina pentru OK!

Vedeta recunoaște că alături de soțul său reușește să îi ofere fetiței sale, Briana, o copilărie total diferită de cea pe care ea a avut-o.

“Briana și cu mine avem parte mereu de surprize, de călătorii minunate pe care Viorel mereu ni le propune. Vizităm mereu locuri minunate. Trebuie să recunosc că Briana este un copil tare plimbat, extrem de sociabil și foarte emancipat.Când eram de vârsta ei locuiam într-un apartament cu patru camere din Galați împreună cu sora și părinții mei. Și mergeam în fiecare vară la mare, o dată pe an. Era singura vacanță în deplasare pe care o aveam anual. Dar eram copii fericiți. Ce-i drept cu cheia de gât. Eu de 5 ani aveam grijă de sora mea de trei ani. Mergem la grădiniță singure. Era relativ aproape. Ulterior, mergeam și la școală singură, străbătând tot centrul orașului. Ajungeam la prânz acasă și îmi făceam omletă singură. Apoi mergeam la gimnastică. Aveam si multe responsabilități în casă, de mică. Dar asta nu înseamnă că nu m-am și jucat. M-am jucat destul... Am învățat foarte bine mereu.  Am fost premiantă. Copilăria mea a fost marcată de lipsuri, acele lipsuri pe care toti românii le resimțeam. Pentru mine era normalitatea. Nu aveam grad de comparație. Dar nu am suferit niciodată de foame. Îmi place foarte mult să am grijă de familia mea, să le gătesc ceva bun și săanatos, sau să le calc frumos hainele....Mai bag și rufe la mașina de spălat. Este adevărat că am și ajutoare și că eu mai mult verific ca toate aceste treburi să fie făcute așa cum îmi doresc. Pentru că o fac cu mare drag. Vreau ca a lor mei să le fie bine și vreau să fie sănătoși”, mai spune medicul pentru OK!

La 53 de ani, Adina reușește să aibă un corp de adolescentă cu câteva reguli simple. “N-am ținut un regim alimentar niciodată în viața mea. Dar nici nu am mâncat porcești vreodată. Mama nu ne făcea niciodată prăjituri. Făcea mereu mâncare bună, dar niciodată prăjituri. Nu vă închipuiți cât de recunoscătoare îi sunt pentru asta. Eu nu am tânjit și nu tânjesc niciodată după prăjituri sau alte dulciuri. De câteva luni am introdus modalitatea de alimentație care presupune postul intermitent, adică, până acum două săptămâni, mâncam doar în intervalul de 6 ore, 12-18, și apoi nu mai mâncam nimic până a doua zi la 12. Apoi am progresat și acum nu mănânc nimic timp de 60 de ore, adică două zile jumătate, și apoi mănânc normal restul săptămânii, dar tot fără prostii și exagerări. Consider că autofagia este ceva real și trebuie să ținem cont de ea. Autofagia reprezintă perioada de post în care organismul, care nu mai primește nimic de mâncare, începe să consume resursele prorprii, începând cu celule stricate, modificate, virusuri, toxine, etc. Citiți despre autofagie. Este fascinant. Și este atât de simplu să nu mănânci nimic timp de aproape 3 zile, să bei doar apă... Ai nevoie doar puțină voință. Am eliminat din alimentația mea, a copilului meu și a familiei mele tot ceea ce știu eu că este dăunător. Am avut în facultate un curs care mi-a schimbat existența. Se numea Igiena Alimentație. De aproape 30 de ani aplic tot ceea ce am învățat atunci, plus multe altele... Și vreau mereu sa așez pe masa familiei , în măsura în care pot, alimentele organice”.



Recente pe Ok! Magazine

Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg