Alina Eremia: ”Imaginea cântăreşte foarte mult pentru un artist!”

29 august, 2015
alinaaa jpeg

Alina Eremia a fost protagonista unui shooting de excepţie marca Lidl, ocazie cu care ne-a acordat şi un interviu despre universul său stilistic.

image

Dacă ai da timpul înapoi, care e primul lucru care îţi vine în minte despre stilul personal, când a început să se contureze, ce purtai în adolescenţă?

Alina: În adolescenţă avem tendinţa de a copia stilul vesti­mentar al idolilor noştri. Eu urmăream, spre exemplu, apa­riţiile lui Beyoncé, Pussycat Dolls, Rihanna, şi încercam să mă apropii cât mai mult de ţinutele pe care le purtau ele. Ţin minte că am avut o perioadă în care purtam şalvari sau Converse.

Cum a evoluat stilul tău din perioada LaLa Band şi până astăzi? Ce ai păstrat, la ce ai renunţat?

Stilul meu vestimentar a fluctuat destul de mult şi a de­pins de felul în care mă simţeam în pielea mea. Am avut o perioadă în care purtam destul de mult negru, bluze largi, în colţuri, cu colanţi sau aveam perioade când mă simţeam confortabil în haine mulate, mai deschise la culoare. Am trecut şi prin perioada „gangsta“, am avut momente în care îmi plăcea să mă îmbrac mai elegant, iar în prezent merg pe stilul smart-casual, pe care îl adaptez în funcţie de eve­niment.

Am observat că îţi place să porţi pantaloni. Spune-mi care sunt combinaţiile preferate atunci când trebuie să îi porţi la o ţinută mai specială.

Da, prefer o pereche de pantaloni în defavoarea unei fuste. Îmi place combinaţia de pantaloni baggy purtaţi cu un top scurt şi cu o pereche de sandale cu barete sau cei evazaţi cu un top din franjuri. De asemenea, sunt o fană a blugilor boyfriend tăiaţi, purtaţi cu un top lejer şi cu o pereche de bocanci.

Cum îţi alegi ţinutele de scenă? Ai un stilist personal, îţi place să alegi singură?

Apelez la sfatul stilistului atunci când ies pe scenă sau am diverse apariţii televizate sau merg la evenimente, însă concep singură multe dintre ţinute, îmi place să îmi pun amprenta.

image

Ce nu ai purta niciodată?

Nu mă caracterizează rochiile baby-doll.

LaLa Band a contribuit mult la evoluţia ta. Care crezi că sunt procentele succesului în ceea ce priveşte talentul, stilul, marketingul personal? Cum au acţionat acestea în ceea ce te priveşte?

Sunt de parere că imaginea cântăreşte mult pentru un artist. Evident, talentul este cel care defineşte artistul, însă calităţile însoţite de un concept de styling bine pus la punct şi de un marketing potrivit sunt un plus. Toate cumulate reprezintă reţeta pentru un produs calitativ.

Mulţi solişti din generaţia ta spun că nu se bucură de vârsta la care sunt pentru că muncesc mult. Tu ce ai sacrificat până acum?

Am sacrificat timp liber, zile de odihnă, ore de somn, momente cu familia, ieşiri cu prietenii şi aici o să fac o paranteză, pentru a menţiona faptul că prietenii mei sunt minunaţi, pentru că au înţeles de fiecare dată când am ratat aniversări, petreceri, vacanţe, absolviri şi lista continuă. Consider că, în procesul de evoluţie, renunţi la unele lucruri pentru a avea rezultate, dar am grijă să mă revanşez de fiecare dată.

Ai sacrificat şi vreo poveste de dragoste? Că, tot citind despre cariera ta, pare că nu prea ai timp şi pentru asta.

Într-adevăr, toată atenţia şi energia mea s-au concen­trat spre muzică şi cariera mea solo. Cred că o poveste de dragoste nu poate fi sacrificată din motive profesionale, pentru că persoana de lângă tine te iubeşte pentru cine eşti şi ceea ce faci, respectă munca ta, îţi oferă tot spriji­nul şi se bucură de reuşitele tale.

image

Ai făcut recent un duet cu fratele tău, Mircea, pentru clipul Ilegal. Ce planuri ai în continuare?

Ilegal este o colaborare cu încărcătură emoţională, tocmai pentru că este vorba despre fratele meu, de care sunt tare mândră. Momentan, lucrez la noul single a că­rui lansare va fi în curând. Este o piesă care m-a cucerit din prima, în care am mare încredere şi sper să ajungă la inimile voastre.

Stilul muzical l-ai ales, te recunoaşte lumea după timbrul tău special. Te-ai gândit vreodată să lansezi sub numele tău vreun brand, eventual vreo linie vestimentară? Mă gândesc că ai mulţi fani pe Facebook care s-ar bucura.

Am avut o colaborare cu un concept-store pentru o li­nie vestimentară şi îmi surâde în continuare ideea de a crea o linie de haine semnată de mine. Sunt o împătimită a modei, petrec multe ore pe site-uri de fashion, citesc re­viste de profil, e o dependenţă, o pasiune pe care aş putea s-o materializez la un moment dat.

image

foto: zoltan lorencz. Make-up: Anca Buldur. Hair: Marian Căpeţ. Styling: Madena Pasăre, Ema BăniţăRecente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg