Anca Sînă Serea și "sosia" ei adolescentă: “Fiica mea cea mare, Sarah, este varianta mea mai bună”

16 martie, 2024

Ne-am reîntâlnit cu o mică parte a familiei Sînă-Serea, într-o zi superbă de primăvară, și-am vorbit despre dinamica dintre Anca și sosia” ei adolescentă, Sarah.

Anca Serea și fiica ei Sarah DSC 7786 (3) jpg

Dacă trebuie să vorbim despre mame superbe și fiice care le calcă pe urme, cuplul format din Anca și fata ei cea mare, Sarah, este exemplul cu care vrem să ieșim în față, în luna femeii. Zis și făcut! Și cum o discuție ca-ntre fete primește un plus de valoare dacă este însoțită de o ședință foto, ne-am dat întâlnire într-un apartament cu un view superb asupra Căii Victoriei, deschis cu drag pentru noi de gazda noastră, hotelul InterContinental Athénée Palace. A ieșit o minunăție de shooting, cu un aer șic à la Micul Paris, cu două fete frumoase pozate nu doar de fotograful revistei OK!, ci și de Adrian Sînă, un tată și un soț mândru care și-a făcut rost, în felul acesta, de niște poze demne de pus în ramă.

Au trecut doar doi ani de când nu ne-am mai văzut, dar Sarah parcă a crescut cât alții în șapte. Are 16 ani deja și mă întreb dacă și cât te vezi tu în ea.

Anca Sînă Serea

Eu mereu spun că Sarah este varianta mea mai bună. Eu când eram la vârsta ei clar nu eram așa. Sarah face parte dintr-o generație de copii absolut fantastică, plini de resurse minunate. Știu ce vor, au niște scopuri precise și eu sunt mândră de copiii de azi, dar mai ales de Sarah.

Și tu ce-ți dorești, Sarah, cum îți vezi viața? Mai ești interesată de artă?

Sarah

În general, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult față de anii trecuți, scopul mei este același: să am o carieră în lumea artei și să urmez o facultate specializată în design vestimentar. Din păcate, în zona asta, în România nu există foarte multe posibilități, așa că vom vedea unde duc lucrurile.

Să-nțeleg că există posibilitatea să mai părăsească un pui cuibul și să meargă la facultate în străinătate?

Anca

Eu îi susțin, indiferent de ce își aleg ei să facă în viață. Pot doar să-i sfătuiesc. David (n.r. fiul cel mare al Ancăi), de exemplu, a avut un an și jumătate de studiu în Olanda și s-a întors în România. Nu că n-ar fi fost facultatea ok, ci pentru că era departe de casă, îi era dor de familie, oamenii acolo sunt foarte diferiți față de noi. Așa că, de Crăciun, el a luat decizia să opteze pentru altă facultate, iar acum este la Studii politice de securitate. Cât despre Sarah, n-aș fi fericită ca ea să plece de acasă, dar dacă ea își dorește asta... Eu, totuși, nu mai cred în mirajul ăsta de a studia afară și, dacă un copil este bun și muncește foarte mult pentru visul lui, poate să și-l îndeplinească indiferent de locul în care se află. Și nu știu dacă un copil de 18-19 ani e pregătit să ia viața în piept, în afara țării. Totuși, David, după această experiență, mi-a spus că cel mai mare câștig al lui a fost c-a învățat să se descurce singur.

Altfel, bănuiesc că apar divergențe între o mamă și-o adolescentă de 16 ani, așa-i?

Anca

Păi asta poți s-o întrebi chiar pe ea.

Sarah

Eu și mama mea suntem două persoane foarte diferite, dar, în același timp, avem și foarte multe puncte și opinii comune. Divergențe nu prea apar pentru că, din fericire, nu este un părinte strict. Iar modul ăsta de parenting mi se pare foarte potrivit, mai ales că văd în jurul meu foarte mulți copii cu părinți stricți, iar atunci când primesc ceva mai multă libertate, acei copii profită de ea prea mult.

Foarte înțeleaptă.

Anca

Da, ea deciziile importante mi le comunică și eu doar pot să-i spun dacă sunt de acord sau nu. Și chiar dacă nu sunt de acord cu ea, deși asta se întâmplă foarte rar, îi spun că are ocazia să experimenteze și să vadă realitatea, în felul acesta. Dar îți asumi asta. Totuși, nu-mi amintesc ca noi să ne fi certat la modul real, să fi avut vreo criză din asta tipică de adolescentă, cu trântit ușile sau ceva de genul.

Sunteți pe aceeași lungime de undă și legat de mersul la petreceri, să zicem?

Sarah

Da, chiar da. Mama mă lasă să fac cam orice, în limita bunului simț. Iar mie nu-mi place să profit de bunătatea ei.

Anca

În plus, avem marele noroc că Sarah petrece foarte mult timp cu David, care-i fratele mai mare. Fac o echipă foarte bună și sunt foarte liniștită din punctul ăsta de vedere. Și chiar dacă nu ar fi așa, am totală încredere în ea. Avem un dialog foarte deschis și cred că asta e cheia succesului când ești părinte de adolescent.

În problemele sentimentale, mama ta e prima persoană căreia i te confesezi?

Sarah

Prima persoană nu. Și nu vreau să regret ceea ce zic (râde). Dacă chiar ajung în punctul în care cred că ceva e serios, atunci da, merită discutat și mama.

Dar discuții de genul fusta aia e cam scurtă, bluza cam decoltată” apar?

Sarah

Să știți că mama, dimpotrivă, îmi spune că mă îmbrac ca o măicuță. (râde) Îmi spune că arăt foarte bine și că ar trebui să profit de vârsta asta. Dar, în același timp, nu-mi place să mă pun în situații neplăcute sau care m-ar expune unui pericol de orice fel.

Anca Serea și fiica ei Sarah DSC 7786 (2) jpg

Să-nțeleg că o încurajezi să fie feminină, Anca.

Anca

Da, garderoba mea îi e deschisă oricând. Chiar ne sfătuim împreună de cele mai multe ori. Ea mai mult pe mine. Îmi spune, oricum, că arăt bine în orice, și dacă mi-aș pune un sac pe mine.

Sarah

La pantofi are niște gusturi foarte bune.

Anca

Da, și-i mai și împrumutăm de la una la alta.

Și cum se exemplifică la tine, Sarah, pasiunea asta pentru design? Ce faci în acest sens?

Sarah

Da, am urmat un curs de design vestimentar pentru a învăța partea creativă. Dar cred că este foarte important să știm și partea practică pentru că, de obicei, aici se împotmolește lumea. De aceea urmez acum și un curs de croitorie. În momentul de față, învăț să folosesc mașina de cusut și chiar mi-am croit, recent, o fustă.

"Calitatea cea mai de preț pe care am dobândit-o de la ea este bunătatea"

Ce are Anca în particular de o face cea mai bună mamă pentru tine?

Sarah

În primul rând, este o mamă foarte deschisă. Pot vorbi orice cu ea și știu că nu voi fi judecată, ceea ce ajută foarte mult relația noastră. Iar calitatea cea mai de preț pe care am dobândit-o de la ea este bunătatea. Câteodată mă surprinde cât de pur poate fi sufletul unei persoane care a trecut prin atâtea. Chiar este o persoană foarte puternică. Și ce cred că ce a făcut mama foarte bine este că eu și frații mei suntem într-o armonie constantă, deși suntem atât de diferiți. Nu pot spune că m-am certat vreodată cu ei și îi iubesc așa de mult pe toți și țin foarte mult la ei.

Tu, Anca, cât de mult revezi din mama ta în tine, fiind la rândul tău mamă, de șase copii bașca?

Anca

E clar că multe dintre calități le-am dobândit de la mama. Este un om foarte corect și extrem de puternic, dar și încăpățânat. Imaginează-ți că și acum, la 73 de ani, este omul pe care mă pot baza să stea cu copiii, atunci când eu și Adi trebuie să plecăm undeva. În primul rând, e o mamă extraordinară și o bunică la fel, deși poate fi un pic cicălitoare, căci tot timpul mă sună să mă întrebe dacă am mâncat, dacă mi-am luat vitaminele. E mama aia tipică și pot să înțeleg. Mereu îmi zice că o să fac la fel și eu cu copiii mei când vor fi adulți. Dar eu vreau să o mai și protejez. E un om formidabil, mă întrece uneori în multe aspecte. Și e foarte înțeleaptă.

Ați avut dintotdeauna o relație atât de armonioasă?

Da, dintotdeauna. Mama ne-a crescut pe noi fără un tată și, cumva, a încercat să acopere ambele roluri. O iubesc foarte mult, nici nu pot să vorbesc, îmi vine să plâng. Sarah, mă ajuți tu? Cum e bunica?

Sarah

Bunica e ca o a doua mamă pentru mine. Cred că nu am rezista fără ea. Este incredibil de determinată și are o energie fantastică.

Apropo de energie, tu, Anca, ai o energie bună acum? Ești bine?

Anca

Sunt foarte liniștită, da, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi, așa cum vine ea. Mă concentrez să fiu în starea asta, pentru că este foarte simplu să-ți ieși din pepeni și mi-am dat seama că nu m-ajută cu nimic. Trebuie să dirijez multe, în afară de a fi mamă, sunt și soție, am și businessul meu, trebuie să fac și bani... Dar, la sfârșitul zilei, când mă duc acasă și deschid ușa îmi dau seama că mă enervez și consum degeaba. Până la urmă, am nevoie de niște lucruri foarte normale pentru a fi fericită.

Și le ai.

Și le am, da.

Foto: Sorin Stana, Make up: Laura Perian, Hair: Catrinel Stoian, Stilist: Madena, Vestimentație: Hugo Boss, Liu Jo/Peek & Cloppenburg, Mulțumim InterContinental Athénée Palace, strada Episcopiei nr 1-3, București



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg