Andreea Berecleanu: “Nu știu exact cât mai am până împlinesc 50 de ani. Din ce-mi amintesc, curând”

22 ianuarie, 2024

Da, toate femeile vor să fie Andreea Berecleanu. Pentru că știrista care de debutat în presă în anul 1993 nu are vârstă.

Andreea Berecleanu  (1) jpg

Într-adevăr, oficial, pe 24 martie, Andreea împlinește 49 de ani. În realitate, însă, pare sora mai mare a frumoasei sale fiice de 22 de ani, Eva. Ceva face bine vedeta TV și noi am încercat să-i aflăm secretele și, de ce nu, să-i marcăm stilul de viață ca fiind una dintre rezoluțiile noastre de an nou. Despre tinerețe fără bătrânețe, despre sindromul cuibului gol și despre un mariaj care nu amorțește nicio secundă, cu doctorul Constantin Stan, te invităm să citești în rândurile de mai jos.

Andreea, în ce stare de spirit te-a prins începutul de an?

Andreea Berecleanu

Un sentiment de melancolie, amestecat cu dorința de a începe un nou an cu bucurie și liniște.

De Sărbători, v-au fost aproape și copiii, Eva și Petru. Cum sunt revederile cu ei și cât de rare au devenit acestea, de când ei s-au transformat în tineri adulți?

Andreea Berecleanu

Sunt rare, atunci când ei au vacanțe. Dar sunt dese, pentru că ne vedem pe FaceTime zilnic, chiar și de mai multe ori. Conexiunea sufletească, să vorbim orice, să ne povestim, asta contează. Și să-i știu fericiți, mulțumiți de viața lor, chiar dacă sunt la distanță de țară. Eva este deja de șase ani la Londra, Petru este în al doilea an. Cred că s-au obișnuit. 

Ai trecut prin acele simptome ale sindromului cuibului gol, de când copiii au plecat de-acasă la studii?

Andreea Berecleanu

Da, chiar am vorbit amănunțit despre această situație și în interviul oferit în podcastul lui Teo Trandafir. Odată cu plecarea lui Petru, am simțit o durere în capul pieptului. Ca atunci când ai o apăsare, o tristețe inexplicabilă și nu reușești să-ți dai seama de sursa ei. Defel, chiar dacă sunt o femeie sensibilă, am forță și putere de regenerare rapidă. Este o constatare făcută în diferite momente de cumpăna ale vieții mele de până acum. De această dată, a durat câteva săptămâni până să reușesc să mă echilibrez din nou cu mine însămi, să accept și să trec peste dor și tot ce înseamnă ritualurile unei familii, obiceiurile frumoase, legătura cu ei. Pentru că alături de mine, și soțul meu a trecut prin aceleași sentimente. Cu sprijin reciproc și răbdare, am trecut cu bine și peste această etapă.

A mai trecut un an peste ține, dar este pur și simplu incredibil că nu se vede asta. Unii susțin că la mijloc e măiestria chirurgului estetician, însă noi știm sigur că este mai mult de-atât. De ce mai e nevoie pentru a nu-ți arăta vârsta?

"Nu fumez, dorm 7-8 ore, aleg oamenii cu energii bune"

Andreea Berecleanu

Pun pariu că această întrebare nu ar fi existat la adresa mea dacă eu nu aș fi soția unui chirurg estetician sau dacă noi trăiam în alte vremuri. Pentru cei ce mă știu de 30 de ani, de când sunt persoană publică, răspunsul este evident. Nu există nicio schimbare, în afară de cea firească a maturității. Pentru fetele mai tinere, odată ce întră în contact direct cu mine, la evenimente sau chiar pe stradă, reacția este clară și chiar exprimată verbal. Bun, recunosc, este o alegere personală de a nu modifica nimic din ce am moștenit, nu am o preocupare excesivă în această direcție. Am o grijă firească de a întreține și a avea o bună calitate a pielii, prin proceduri de microneedling,  a sănătății organismului, o alimentație corectă și un somn de calitate. Nu fumez, dorm 7-8 ore, aleg oamenii cu energii bune, îmi fac bucurii diverse. Toate acestea duc la o calitate a vieții la care mulți tindem. Nu sunt o răsfățată, muncesc de la 8 dimineață până seara târziu. Nu fac doar jurnale de știri, activez și în alte zone ale comunicării.

Probabil că armonia de pe chipul tău are legătură și cu cea din cuplu, cu echilibrul din familia ta. Cât de mult contează să ai relația potrivită, cu partenerul potrivit în devenirea ta ca femeie?

Andreea Berecleanu 

Eu cred că este esențial să fim iubite, protejate, liniștite. Să iubim, să respectăm, să avem un umăr, un obraz, un sărut din partea celui ales. Nu știu cum sunt alte femei, ce este important pentru fiecare și de aceea nu judec, nu dau verdicte. Eu spun doar ce cred și cum îmi e mie cel mai bine. Dăruiesc dragoste pentru cei din jurul meu și respir dragoste!

Cum îți reamintești, chiar și-acum, după șapte ani de căsnicie, că soțul tău, Constantin, este sufletul tău pereche?

Andreea Berecleanu

Sunt șapte ani de căsătorie și 11 de conviețuire. Să avem mulți ani de aici înainte! Nu îi simt ca număr, când mă gândesc la cum au trecut, par o zi. Am avut ani denși, cu o viață trăită intens, pe toate planurile. Cu toată familia noastră mare împreună, cu întâmplări minunate, cu momente unice. Suntem uniți, suntem la fel, gândim, simțim și acționăm la fel, asta face că relația noastră să nu amorțească nicio secundă. Eu pot contrazice zicala “Contrastele se atrag!”. Eu pot spune: “Asemănările se atrag!”

Fiica ta de 22 de ani ți-a moștenit frumusețea și, prin extensie, a devenit și ea persoană publică, despre care se scrie. Te deranjează mediatizarea ei? Ți se pare excesivă sau, dimpotrivă, acceptabilă?

Eva și Petru
Eva și Petru

Andreea Berecleanu

Pe mine nu, pe ea, nu! Eva este o persoană deschisă, sociabilă, cu verb și răspunsurile la ea. Are fermitate, curaj, este un spirit liber și creativ. Are o bună educație, ține cont de sfaturile noastre, dar nu abdică de la planurile sau visurile ei. În plus, Eva este o femeie extrem de interesantă. Poate fi copilăroasă, poate fi senzuală, poate fi independentă și puternică. E copilul pe care l-am visat. Cât despre Petru cel Bun - așa e trecut la mine în telefon, ce pot spune? Un gentleman prin structură, un tip glumeț și cu replică, un om generos și milos, altruist. Talentat și perseverent, un bărbat de cuvânt, probabil un viitor soț și tată pe care o femeie se va putea baza. O să spuneți că-mi laud prea mult copiii? Nicidecum! Cred în ei, îi susțin, încurajez, încerc să îi ajut cu toată puterea mea de a înțelege aceste vremuri, atât de diferite de ce am trăit eu. Am învățat să nu compar situații, oameni, timpuri, este o lume într-o continuă schimbare și evoluție, trebuie să știm să ne adaptăm. Eu asta încerc.

Multe femei te invidiază pentru prospețimea afișată la vârsta de 48 de ani. De ce e nevoie pentru a obține un ten că al tău? Spune-ne că poate fi simplu... 

Andreea Berecleanu

Încerc să repet ce am răspuns la o întrebare precedentă. Rutina de îngrijire se referă la somn, alimentație, mișcare, emoție. Apoi, după ce am trecut de interior, vedem ce putem face la exterior. Suntem indivizi unici, alegerile pe care le facem ne aparțin. Eu am ales un firesc al trecerii anilor, nici măcar nu știu exact cât mai am până împlinesc 50. Din ce-mi amintesc, curând (râde). Eu mă simt ca înainte de 40 sau de 30 de ani. Cam pe acolo. În anumite unghiuri sau umbre, văd pe fața mea semne ale maturității. Zâmbesc de fiecare dată. Nu mă încrunt, din acest motiv ridurile mele de expresie, venite de la 20 de ani, sunt pe orizontală (râde).

Spune-ne și cine din familia ta este “responsabil” pentru genele frumuseții. Am văzut ceva imagini cu mama ta, care arată impecabil.

Andreea Berecleanu

Să te mint? Nu pot! Toți sunt frumoși, în accepțiunea mea. Dar nu mă refer la aspectul fizic neapărat, mă refer la caractere, la o viață decentă, la binele pe care l-au făcut în viețile lor. Părinții, bunicii, străbunicii, unchii, mătușile.

Ritmul alert din redacția de știri poate afecta echilibrul intern al unui om. Tu cum combați stresul și agitația din televiziune?

Andreea Berecleanu

Da, sunt sigură că există burn out și în presă, televiziune, ca în orice domeniu. Telespectatorii văd un rezultat pe ecran, în spate este o muncă infernală. Sunt oameni care au doar câteva zile libere pe lună. E o meserie de consum, făcută cu pasiune, adrenalină, responsabilitate. Eu nu am trecut printr-o oboseală cronică, am reușit să scap de o experiență de acest fel. Și am știut, încă de la 18 ani, că-mi doresc o familie, copii. Am avut șansa că acest vis să se întâmple și să funcționeze în paralel cu profesia de jurnalist.

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei pur și simplu să-ți închizi telefonul și să te rupi de toate mesajele și urgențele din activitatea ta? Poți face asta, ai putea rezistă mult?

Nu sunt dependentă de telefon. Rezolv multe cu ajutorul telefonului, a ajuns un instrument de business, indirect. E util, dar nu a înlocuit niciodată vreo formă de divertisment, în cazul meu.

Pentru ce ești cel mai recunoscătoare acum, în 2024?

Dumnezeu mă iubește!

Foto Prima TV, arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg