Andreea Marin & Tuncay Öztürk: „Sărbătorile înseamnă, în primul rând, căldura familiei“

24 decembrie, 2014
img 5972 jpeg

Poate că nu se mai răsfaţă la fel de mult cu bucatele tradiţionale moldoveneşti ca pe vremuri, fiindcă a preluat şi din gusturile soţului ei, Tuncay Öztürk, pentru mâncărurile mai uşoare. Dar asta nu înseamnă că Sărbătorile

Poate că nu se mai răsfaţă la fel de mult cu bucatele tradiţionale moldoveneşti ca pe vremuri, fiindcă a preluat şi din gusturile soţului ei, Tuncay Öztürk, pentru mâncărurile mai uşoare. Dar asta nu înseamnă că Sărbătorile Andreei, alături de Tuncay şi fetiţa ei, Violeta, nu au aceeaşi aromă de cozonac, zâmbete calde şi seri tihnite.

Spune-mi, te rog, un lucru pe care ai vrea să-l schimbi în anul care vine. Mă gândesc la un obicei prost la care vrei să renunţi...

Andreea Au fost şi momente de cumpănă sau veşti neplăcute, ca pentru orice om, şi fireşte că pe acestea le-aş schimba. Dar în esen­ţă, anul acesta a fost unul cu îm­pliniri, cu bucurii neaşteptate şi cu speranţă, aşa că îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru un an bun!

Fiica ta, Violeta, crede în Moş Crăciun, nu-i aşa? Obişnuieşte să-i lase scrisori?

Sigur că îi scrie. Violeta este o fetiţă bună la şcoală, sensibilă şi energică, dar şi năstruşnică, în ace­laşi timp, aşa că o astfel de scrisoa­re este o combinaţie simpatică de rugăminţi de iertare şi promisiuni haioase. Le păstrez fiindcă vreau să i le arăt când o fi mai mare. (râde)

Tu ai vorbit cu Moşul? Ştii ce i-a pregătit Violetei?

Nu spun nimic! Nu recunosc ni­mic!

Dar pentru tine şi soţul tău vine Moşul?

Eu cred că da, am fost destul de cuminţi anul acesta. (

)

Unde veţi petrece Crăciunul şi Revelionul?

Acasă, prin tradiţie, Sărbătorile acestea înseamnă, în primul rând, căldura familiei pentru noi.

Cum se înţelege Violeta cu soţul tău, Tuncay?

N-a existat nici măcar o singură dată o neînţelegere, sunt prieteni foarte buni şi eu sunt cea mai feri­cită că se întâmplă aşa. Trebuie să recunosc, pentru mine, ca mamă, o alegere de viaţă nu poate fi făcută fără să-i fie bine Violetei.

Ce talente, înclinaţii ai observat până la vârsta asta la Violeta? Este o primă etapă, opţiunile se schimbă în timp, dar în momentul acesta ce i-ar plăcea să devină când va fi mare?

Există un echilibru, se descurcă foarte bine când vine vorba de en­gleză sau română, dar este foarte atrasă şi de tot ceea ce este logic, matematic. În acelaşi timp, este tare sensibilă şi atrasă de muzică, de pian. Îşi va face singură alegerile la momentul potrivit. Eu vreau doar să aibă un orizont cât mai larg.

image

Cum priveşte soţul tău, care este musulman, tradiţiile noastre de Sărbători? Ai apucat să-l duci în Moldova în preajma Sărbătorilor?

Am fost în Moldova să-mi cu­noască familia, dar nu iarna, pentru că se circulă greu de la Bucureşti către Neamţ. Aşa că ne bucurăm că tata a hotărât să vină la noi împreu­nă cu soţia sa de Sărbători.

Dacă tot veni vorba de Moldova, spune-mi, te rog, una dintre cele mai dragi amintiri de Crăciun pe care tu o păstrezi din copilărie...

Este mai mult o senzaţie de ne­uitat: eu aşezată pe sanie, iar în faţa ochilor mei, cizmele tatei scâr­ţâind în zăpada înaltă. Obrajii îmi ardeau, urechile erau îngheţate, simţeam gerul odată cu fiecare res­piraţie, dar n-aş fi scos un cuvânt, riscând să întrerup acea plăcere de neuitat.

Înţeleg că soţul tău ştie să facă pâine de casă şi că, de când l-ai cunoscut, tu nu mai găteşti „atât de moldoveneşte“, alegi mâncăruri mai sănătoase. Ce veţi găti de Crăciun?

De Sărbători nu ne vor lipsi nici mâncărurile tradiţionale. De pildă, lui Tuncay îi place foarte mult co­zonacul nostru cu nucă. Important este nu să renunţi la ce îţi place, ci să alegi moderaţia.

Profesional vorbind, ce împliniri ţi-a adus anul care tocmai se încheie?

Două proiecte mari cu fonduri europene, dedicate, în principal, fe­meilor care au trecut prin violenţa domestică şi persoanelor cu diza­bilităţi, s-au născut anul acesta şi merg înainte cu spor: „Alege dem­nitatea“ şi „Fii independentă!“. Sunt tare mândră de ele, pentru că sunt un real sprijin pentru oameni.

Şi ce pregăteşti pentru 2015?

Voi avea surprize încă din ianu­arie! Dar mai mult nu vă spun încă. Toate la momentul potrivit. Să fim sănătoşi cu toţii!Recente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg