Antonia: „Îmi doresc foarte mult să mă întorc în America, unde am copilărit, să revăd locuri dragi“

4 aprilie, 2023

La 34 de ani, Antonia a ajuns în fața legii. Nu pentru că e ilegal de frumoasă, ci pentru că a devenit polițistă. 

SSD Antonia12 013732 jpg

Artista și-a îndeplinit un vis mai vechi și a bifat primul ei rol principal într-un film. Chiar dacă, la drept vorbind, puține scenarii se compară cu povestea ei de viață. N-o spunem doar noi, o spune chiar ea: viața ei ar putea fi cu ușurință scenariu de fi lm. A trăit multe până la cei aproape 34 de ani ai săi, atât personal, cât și profesional, iar acum a mai bifat o experiență: cea de actriță. Antonia joacă în comedia Haita de acțiune rolul unei polițiste vulcanice, Oli, care face o echipă de zile mari cu colegii interpretați de BRomania și Vlad Brumaru. Artista ne-a povestit despre noua experiență, dar și despre vechile ei temeri, despre relația cu Alex Velea și răutățile din social media.

Ce mai faci, Antonia? Descrie-ne ziua de azi, de exemplu, în care și-a făcut loc și interviul nostru.

Antonia Astăzi am luat o pauză de la plimbarea în Amsterdam unde am venit într-un girl trip la concertul lui Chris Brown pe care l-am și întâlnit la un meet and greet după show-ul lui. Este un artist pe care îl apreciez foarte mult. De îndată ce mă întorc în București, voi avea o perioadă mai aglomerată, pentru că suntem în perioada de promo Haita de acțiune, am și concerte, am de filmat un videoclip, de înregistrat piese, de făcut ședințe foto și desigur, să petrec timp cu familia mea.

Rolul din Haita de acțiune este primul tău rol principal într-un film. Cum ai perceput toată experiența? Ți-a plăcut să fii actriță?

Antonia Mi-a plăcut foarte mult să fiu actriță, să mă bucur de experiența aceasta într-o comedie de acțiune românească de calitate, cu o distribuție din care mă bucur să fac parte. M-a ajutat mult să fiu pe set cu Matei (BRomania) care mi-e și prieten și cu care am tot avut proiecte înainte și care mi-a liniștit temerile încă de dinainte de a începe filmările. Vali Dobrogeanu care este regizorul și scenaristul filmului m-a susținut și el mult, la fel și Alex Bogdan, dar și Vlad Brumaru. Sper să veniți în cinematografe în număr cât mai mare să vă distrați alături de Haita de acțiune.

Tom Cruise ar fi mândru să afle că te-ai implicat în scenele de cascadorie. S-a lăsat cu accidentări?

Antonia Haha! Din fericire, nu m-am accidentat, chiar m-am bucurat din plin de experiența cu cascadorii și am trăit adrenalina la maxim!

Ce gânduri ți-au trecut prin cap când ai vizionat prima dată scenele cu tine din film? Te-ai plăcut? Sau te-ai și criticat?

Antonia În general, nu îmi place deloc să mă uit la mine în emisiuni, uneori nici în videoclipuri. Aici însă am încercat să depășesc acest aspect și m-am uitat la cadrele cu mine. Pot spune că sunt mulțumită, dar desigur că am avut și scene în care nu îmi plăcea de mine în mod deosebit.

Ai făcut vreodată greșeli pentru care polițista Oli (nr. personajul Antoniei) te-ar aresta? Ai avut probleme cu legea? Oricât de mici.

Antonia Nu și sper să nici nu am vreodată.

Sunt curioasă cum te-ai descurcat cu timpul și cu oboseala în perioada filmărilor, având o carieră muzicală în paralel și responsabilitățile de mamă.

Antonia Aveam filmări care începeau destul de devreme dimineața și durau toată ziua, dar știam că e o perioadă limitată în care voi fi implicată în film, așa că m-am setat mental să fac față acelor zile, să îmi împart responsabilitățile de familie cu Alexandru, dar și cu ajutorul părinților noștri, cărora le mulțumim de fiecare dată pentru tot sprijinul.

Fix acum un an ne spuneai ca, din cauza stresului, varsta ta biologica este de 69 de ani. Să știi că a făcut furori știrea aia…  Între timp ai introdus si un film in program. Ai mai repetat analiza intre timp, ai reușit să ”cobori” vârsta?

Antonia Încerc să reduc stresul pe cât posibil și chiar dacă am multe de făcut, încerc să mă bucur cât mai mult de ceea ce fac și să „take it easy“. Nu am repetat încă analiza, dar sper că prin schimbările pe care le-am făcut, să fiu mai bine. Cât despre film, să știi că nu a fost un stres, chiar a fost o experiență plăcută pe care voiam să o bifez și să ies din zona de confort.

Și dacă tot suntem la capitolul sănătate, bullyingul din social media, de care știm că ai parte sistematic, te-a adus vreodată în pragul anxietății, depresiei, atacurilor de panică?

Antonia În pragul anxietății m-au adus, nu aș spune chiar depresie. Dar chiar am trecut prin momente grele, mai ales din cauza acelor comentarii negative care au legătura cu copiii mei și pe care le consider absolut oribile. Niciun om, indiferent cine este, nu ar trebui să treacă prin astfel de situații.

Tinzi să eviți interviurile TV de teamă că - din cauza faptului că nu ești cursivă încă în limba română  -  lumea nu-ți va vedea adevărata personalitate și te va judeca. Ce părți din tine simți că nu ajung la oameni?

Antonia Tind să le evit și pentru că ajung să pun o presiune enormă pe mine care nu mă ajută și care mi-ar distrage atenția de la lucrurile pe care trebuie să mă concentrez. Așa că am simțit că e mai bine pentru mine să limitez aceste apariții. Am ajuns în punctul în care nu simt că trebuie să mă mai justific sau să mă fac înțeleasă de oricine, mai ales că e clar că mulți dintre cei care se grăbesc să mă judece, nu ar încerca să afle perspectiva, pentru că le știu ei pe toate.

Într-un podcast cu Gojira ai spus chiar că ai frica de a nu spune prostii. Ai încercat să  ”tratezi” vreodată această teamă de penibil?

Antonia E un soi de traumă aceasta de care încerc să mă vindec, dar pe care încerc să o și țin sub control, evitând pe cât posibil orice fel de apariție (eveniment sau interviu) care m-ar putea stresa.

Totuși, ai un profesor bun acasă, Alex Velea e foarte relaxat în aparițiile publice. Are și ceva mai multă experiență în showbiz. Ce sfat al lui legat de statutul de vedetă te-a ajutat cel mai tare?

Antonia Să mă relaxez, să cred în mine și în puterile mele, să știu că eu pot să fac orice.

"Nu am stabilit data nunții"

Are mai multă experiență în showbiz Alex, dar tu ești ceva mai înaltă. Abordați light diferența de înălțime? Se pot face glume în casă pe tema asta?

Antonia Pentru noi nu este un issue sau nu subiect despre care să discutăm sau să glumim.

Ce-i răspunzi lui Alex când îți spune „încă nu-mi vine să cred că ești soția mea”? (n.r. e formă de alint, încă nu s-au căsătorit!)

Antonia Că îl iubesc și sunt fericită să fiu soția lui.

După 11 ani alături de același bărbat, mai bate inima dududum, vorba melodiei tale?  Mai e loc de atracție fizică? Multe cupluri nici nu mai dorm în același pat pe măsură ce trec anii.

Antonia 100% este loc de atracție fizică. Sunt extrem de fericită că am reușit să construim o relație în care amândoi depunem efort să menținem flacăra vie, să prioritizăm și timpul doar în doi. Chiar mă simt binecuvântată că ne iubim mult și că avem o relație de cuplu frumoasă.

Nu va preseaza ai voștri să faceți nunta și botezul băieților? Și acum, ca să fiu eu soacra, când faceți până la urmă nunta și botezul?

Antonia Nu am stabilit data nunții, nu am găsit încă timpul să ne ocupăm și să organizăm nunta.

Fetita ta, Maya, mai are un pic și intră în adolescență. Când fetele încep să aibă și mai multă nevoie de sfaturile mamei. Vorbești deschis cu ea despre orice sau îți e greu?

Antonia Vorbesc deschis despre orice cu ea, ținem legătura constant,  ne vedem de fiecare dată când se poate. Pe lângă faptul că sunt mama ei, vreau să vadă în mine și un prieten și un confident.

Care este următoarea ocazie cu care vă veți vedea? Ziua ta de naștere? Mai e un pic și faci 34 de ani.

Antonia Probabil de Paște și de ziua mea.

Ai trăit ceva până la vârsta asta. Ai schimbat continente, ai devenit faimoasă, ai trecut printr-un divorț lung, ai făcut trei copii, ai cunoscut dragostea vieții tale. Mai am, dar devine prea lungă întrebarea. Ce urme a lăsat în tine acest roller coaster? Și cu bune, și cu rele.

Antonia Sună a scenariu de film, nu? (râde) Da, nu a fost ușor deloc, dar în același timp, a fost un drum care a dus la îndeplinirea visului meu de a avea o familie frumoasă și o carieră de artist și sunt extrem de recunoscătoare. În urma experiențelor mele de viață de până acum, trăiesc cu sentimentul puternic că sunt și oameni buni, care îmi vor binele și știu și vor să îmi fie alături, dar și oameni care nu știu să aprecieze prieteniile, care jignesc gratuit, care sunt răutăcioși voit, știind că vor provoca suferință.

Maya ce știe în esență despre anii tăi de suferință și lupta de șapte ani prin tribunale cu Vincenzo Castellano? Cum i-ai descris situația delicată și dinamica relației tale cu tatăl ei?

Antonia Maya știe esențialul: că și eu și tatăl ei o iubim foarte mult, că vrem tot ce este cel mai bun pentru ea și că deși noi nu mai suntem împreună de foarte mult timp, întotdeauna îi vom fi alături și o vom susține în fiecare pas din viața ei.

Mama ta, la rândul ei, a avut o tinerețe cu multe încercări, de la mutat în America, reînceput viața de la zero, experiența divorțului. Ție cum ți-a explicat mama ta povestea vieții ei?

Antonia Cred că aceste lucruri trebuie explicate gradual, la nivel înțelegerii de la vârsta respectivă. Și eu aplic acest lucru cu copiii mei. Mama mi-a explicat de fiecare dată cu maturitate, dar asumat și corect, astfel încât să înțeleg totul corect.

Știu că părinții tăi au lucrat la circ o perioadă, când erai mică. Mi se pare fascinant. Povestește-un un pic despre perioada aceea, ce-ți amintești?

Antonia Și pe mine mă fascina acea lume, practic, datorită jobului părinților mei, am început să călătoresc de foarte mică în diverse țări, să văd ce înseamnă să fii ”on the road”. A fost o perioadă frumoasă, în care priveam desfășurarea de forțe din spatele spectacolelor de circ: acrobații, costume spectaculoase.

Te-ai mai întors vreodată în zonele din America unde ai copilărit, în Utah, respectiv Las Vegas?

Antonia Nu, nu m-am mai întors deloc de când am plecat, dar este pe lista mea de dorințe, îmi doresc foarte mult să mă întorc, să revăd locuri dragi și oamenii care au fost o parte importantă din viața mea de atunci. Țin legătura cu mulți dintre ei și sper să merg să îi vizitez cât mai curând.

Foto: ȘTEFAN DANI/IOAN „JOSH“ CAZAN



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg